Cartea zilei Pătățel - Kenneth OppelFaceți cunoștință cu cel mai bun prieten al lui Ethan! Este o gorilă. Este un supererou extraterestru mutant. Este un cățel. Este, de fapt, orice vrea el să fie, pentru că este făcut din cerneală.

Din clipa în care se desprinde din caietul de schițe, Pătățel are o misiune extrem de importantă: să-l învețe pe Ethan să deseneze, să reînvie inspirația tatălui său, care este artist, și să aducă bucurie în casa și în sufletele lor.

Pătățel este o carte super amuzantă, surprinzătoare și captivantă. Pregătiți-vă! O mică picătură de cerneală este pe cale să vă cucerească inima, purtându-vă într-o aventură de neuitat.

Familia Rylance se află într-un impas. Tatăl este un creator de benzi desenate devenit faimos datorită seriei despre supereroul mutant Kren, însă când familia este lovită de o tragedie – moartea mamei –, el suferă un blocaj creativ. Fiul său, Ethan, a promis că va ilustra un proiect de grup la școală, însă nu se pricepe deloc la desen, iar fiica cea mică, Sarah, își dorește cu încăpățânare un cățeluș. Și tuturor le este foarte dor de mama.

Într-o noapte, o pată de cerneală din caietul de schițe al domnului Rylance prinde viață și astfel, în casa și în viața familiei își face apariția Pătățel. Această mică explozie de creativitate este pe cale să schimbe totul!

Îi va deveni bun prieten lui Ethan, ajutându-l să-și finalizeze proiectul, pentru Sarah este un cățeluș adorabil, iar pentru tata este scânteia de creativitate de care avea nevoie pentru un nou roman grafic.

Însă ce se va întâmpla când Ethan, Sarah și tatăl lor vor fi nevoiți să se descurce singuri...?

„O familie cât se poate de obișnuită, întâmplări neobișnuite, câteva întrebări profunde și multă magie. Cartea aceasta are de toate, am savurat fiecare pagină!” Rebecca Stead, premiată cu medalia Newbery pentru romanul Când mă vei întâlni

„Pătățel este atât de isteț și de haios, încât merită un raft de bibliotecă doar al lui. Odată ce ai terminat de citit cartea aceasta, ai vrea să stai cu ochii pe el în continuare.” Carl Hiassen, premiat cu medalia Newbery pentru romanul Bufnița


„Un roman extraordinar!” The New York Times Book Review

„O carte formidabilă: amuzantă, melancolică și profundă, în același timp. Kenneth Oppel a creat o mulțime de personaje ieșite din comun de-a lungul remarcabilei sale cariere, însă inventivitatea lui ajunge la un cu totul alt nivel cu Pătățel – o pată de cerneală plină de viață și de creativitate.” Quill and Quire

Sursă foto și text: Editura Corint

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea zilei Roboții din familia mea. Revoluția roboților - James Patterson, Chris Grabenstein

22 Jan 2022 314

Cartea zilei Sufletul lumii- Camelia Cavadia

21 Jan 2022 284

Cartea zilei Îngerul meu secret

20 Jan 2022 289

Cartea zilei Fiica lutierului - Sharon Maas

19 Jan 2022 275

Cartea zilei Băiatul care a făcut lumea să dispară, de Ben Miller

18 Jan 2022 297

Cartea zilei Mâine

17 Jan 2022 281

Cartea zilei De la fereastra mea - Ariana Godoy

16 Jan 2022 429

Cartea zilei Inerția - Camilla Grebe

15 Jan 2022 392

Cartea zilei De la simptom la diagnostic în practica medicală

14 Jan 2022 362

Cartea zilei Ziua în care Adam a devenit băiat bun - Bogdan Coșa

13 Jan 2022 378

Cartea zilei Între Înger și Demon, iertare și ranchiună- Laura Tappata

12 Jan 2022 377

Cartea zilei Mulțumesc pentru amintiri

11 Jan 2022 385

Cartea zilei Logodnicii - Kiera Cass

10 Jan 2022 392

Cartea zilei Dumnezeul neștiut. Psihoterapie și religie- Viktor E. Frankl

09 Jan 2022 466

Cartea zilei „Luna vrea să zboare“ de Andreea Lițescu

08 Jan 2022 535