Firma cantaretului Cristi Bola, in mainile lui Emilian Leonte via Slepac

deschidere.jpgCazul Băhăian şi ramificaţiile sale la Constanţa

SC Bol-Impex SRL a ajuns de la familia lui Bola la Şlepac, apoi la victima acestuia

Aşa cum vă prezentam şi în ediţiile anterioare, afacerile clanului lui Sergiu Băhăian s-au întins periculos de mult în viaţa politică şi artistică a Constanţei.

Emilian Leonte, în prima fază implicat în afacerile necurate ale lui Băhăian şi Valentin Şlepac, devenit mai apoi victimă a celui din urmă a preluat la sfârşitul lui 2007 şi începutul lui 2008 mai multe firme în care, de-a lungul timpului au fost implicaţi politicianul Gheorghe Măndilă, cântăreţul Stelu Enache, preşedintele clubului de box Mira, Mircea Iacob, dar şi Imvest SA, firma familiei liberalului Gheorghe Iorov. Se pare că încă un artist se adaugă pe lista celor care şi-au legat numele, într-un fel sau altul de cel al lui Emilian Leonte. Este vorba despre Cristi Bola, cel despre care site-ul www.pindu.org ne spune că este cel care, cu ajutorul armonicii sale face piesele aromânilor mult mai frumoase. Dar cum a ajuns Bola în povestea lui Leonte? Registrul Comerţului ne spune că muzicianul a fost implicat, până în 2007, în societatea Bol-Impex SRL, cu sediul pe strada Ciprian Porumbescu nr. 64. Îi avea ca parteneri de afaceri pe Mircea şi Lenuţa Bola. În februarie 2007, cei trei s-au decis să cesioneze părţile sociale ale firmei unei verişoare, Maria Bola.

sergiu_bahaian.jpgJocul „echipei de aur"

Noua patroană a închis un magazin din Complexul Unirii şi a modificat obiectul principal de activitate în fabricarea pâinii. La numai şapte luni după tranzacţia între rude, Maria Bola decide să cesioneze părţile sociale ale societăţii către Nicolae Mîrşu şi Valentin Şlepac, nimeni altul decât doveditul criminal care a îngrozit opinia publică prin asasinatele sale fără precedent în ţara noastră. Aşadar, „locotenentul" lui Sergiu Băhăian, împreună cu Mîrşu au pus mâna pe afacerea familiei Bola şi a schimbat sediul social pe strada Meşterul Manole nr. 89, loc de „adunare" pentru toate firmele care le-au trecut prin mână, lui şi lui Emilian Leonte. În ianuarie 2008, Şlepac şi Mîrşu renunţă şi ei la Bol-Impex SRL. Noii asociaţi sunt nimeni alţii decât cei care formează „echipa de aur" a afacerilor preluate de clanul Băhăian, Emilian Leonte şi Ion Bojin. Cei doi împart în mod egal părţile sociale ale SC Bol-Impex SRL şi modifică obiectul principal de activitate în comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Contactat telefonic, Cristi Bola a declarat că nu ştie nimic despre tranzacţie şi că nu s-a mai interesat de societate din momentul în care a cesionat părţile sociale pe care le deţinea în Bol-Impex. „Nu mi-a spus ce a făcut cu firma. Ştiu doar că a dat-o pentru că nu mai funcţiona şi asta este cea mai simplă modalitate să scapi de o firmă, să-ţi cesionezi părţile sociale. Şi mai ştiu că i-a găsit la mica publicitate", a declarat Bola. Spusele cântăreţului seamănă surprinzător de mult cu cele ale confratelui său aromân, Stelu Enache. Acesta declara în urmă cu câteva zile, că tot prin mica publicitate i-au contactat pe Emilian Leonte şi pe Ion Bojin, cărora împreună cu Gheorghe Măndilă, i-au cesionat societatea Neo Platonica SRL.

leonte_bola_hot_places.jpgNumai coincidenţe

În ianuarie 2008, luna în care au preluat şi Bol-Impex, „echipei de aur" Bojin şi Leonte i s-a intersectat traiectoria afacerilor cu Gheorghe Măndilă, fost PNG-ist de-al lui Becali, actual PD-L-ist şi cu Stere Enache, cunoscut mai degrabă sub numele de Stelu, cântăreţ de origine aromână. Cei doi sunt cunoscuţi ca parteneri de afaceri numai că, în 2008, au decis să-şi cesioneze părţile sociale la SC Neo Platonica SRL. Cântăreţul Stelu Enache îşi aminteşte că s-au decis să vândă firma în urma unei dispute ca între prieteni. „Eu şi George eram certaţi atunci şi am vrut să o terminăm cu afacerile, că nu mai mergea. Ne-am decis să dăm firma şi cineva apropiat nouă a văzut un anunţ la ziar că oamenii ăştia căutau o firmă cu rulaj mare. Ei o vroiau ca să ia credite. Nu ne-am întâlnit cu ei decât când am semnat actele. Ne-au dat 200 de euro şi asta a fost", a precizat Stelu Enache, cel care a cântat cu Ovidiu Lipan - Ţăndărică. La fel ca şi Cristi Bola, care l-a întâlnit pe scenă şi pe Enache, aşa cum ne arată www.pindu.org. Membrul trupei Pindu este implicat, potrivit Registrului Comerţului în SC IG Trading 97 SRL şi SC Hot Place Company SRL. În cea din urmă societate, care are punct de lucru pe bulevardul Lăpuşneanu la numărul 113, este asociat cu Constantin Nicioală.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 289

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 603

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 672

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 466

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 540

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 531

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 714

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3368

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13934

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 903

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 900

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1927

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2799

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6813