24 ianuarie Taximetristul Hari Bacanu, impuscat si ars pentru a i se sterge urmele

24_ianu_hari.jpgBarbatul luase ultima comanda prin dispecerat de la Posta Mare, cu o zi inainte de a fi gasit mort

Hari Bacanu, a fost impuscat, apoi incendiat, tarat si abandonat in camp, intre localitatile Deleni si Poiana.

Barbatul conducea un Golf 4 autocolat, era sofer angajat la firma de taximetrie Romaris si se pare ca facea trafic de masini din Bulgaria. Oribila crima a mobilizat toate fortele politiei constantene, carora specialistii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane le-au sarit in ajutor. Identificarea cadavrului a fost extrem de dificila, deoarece asasinii reusisera, prin incendierea cadavrului, sa distruga aproape toate probele. Desi specialistii din IGPR au incercat sa reconstituite trasaturile fetei, initial, acest lucru a fost imposibil, deoarece chipul victimei fusese in intregime distrus de flacari. Prin urmare anchetatorii au apelat la ultima solutie. Buricele de la cinci dintre degete, ramase intacte, au fost retezate, iar amprentele introduse in baza de date a politiei. Politistii au avut noroc. Amprentele figurau in calculatoare, ceea ce inseamna ca victima, la un moment dat, a avut o problema cu politia. Ancheta a facut, insa, un pas important inainte: identificarea victimei, in persoana lui Hari Bacanu, sofer angajat la firma de taximetrie Romaris. Barbatul era angajat al unui oarecare Sorin Ionescu, patronul sau avand plasate, in cadrul firmei de taximetrie, cinci autoturisme. Unul dintre ele, un Golf 4 autocolat, cu indicativul 22 si numarul de inmatriculare CT-23-DSI, era condus de Hari Bacanu. Faptul ca autoturismul era colat ridica alte probleme in ancheta. Daca criminalii au scos folia, autoturismul, dat deja in urmarire, va fi si mai greu de gasit. Se pare ca victima obisnuia sa ia comenzi din statiile de taxi de la Posta Mare si Parc, dar, de regula, nu lua prin dispecerat. Multe curse le facea, asadar, la negru.

Ultima comanda a fost pentru strada Decebal

De la dispeceratul Romaris barbatul a luat ultima comanda de la Posta Mare, cu o zi inainte de a-i fi descoperit cadavrul, respectiv pe 23 ianuarie, pentru adresa de la strada Decebal nr. 37. Crima s-a comis deci cel mai tarziu la primele ore ale diminetii de joi, 24 ianuarie. Desi fiecare taximetrist are obligatia de a instiinta dispeceratul atunci cand paraseste localitatea, Hari Bacanu nu a facut acest lucru, desi se pare ca, in momentul in care a fost executat in stil mafiot, se intorcea din Bulgaria. Anchetatorii presupun ca barbatul ori a facut cursa la negru, din dorinta de a-i iesi si lui un ban, lucru care i-a fost fatal, ori a mers in Bulgaria pentru a aduce un alt autoturism. Aceasta, deoarece din informatiile detinute de anchetatori, reiese, pe de alta parte, ca taximetristul facea trafic de masini aduse de peste granita. Desi fiecare taxi este prevazut cu un buton de panica, buton care, odata actionat, blocheaza toate celelalte canale de comunicatii, iar dispeceratul aude numai ceea ce se vorbeste in masina in care s-a actionat butonul, se pare ca victima nu a avut timp sa faca acest lucru. A fost batut cu bestialitate in cap si in spate, in zona rinichilor. Criminalii nu s-au obosit sa curete locul unde au incendiat cadavrul, abandonand bidonul si bricheta in apropiere. De asemenea, se putea observa ca trupul fusese tarat pe o distanta de aproximativ 6 metri. Anchetatorii au avansat chiar ipoteza ca barbatul ar fi putut fi ucis in Bulgaria si adus in Romania, insa, este greu de crezut ca asasinii au riscat sa treaca granita cu un cadavru dupa ei. Oribila crima a bagat spaima in toti taximetristii din Constanta.

Criminalii prinsi la o saptamana

Politistii constanteni, sub conducerea procurorului au reusit, al mai putin de o saptamana de la comiterea oribilei crime, sa-i prinda pe cei care l-au ucis pe Hari Bacanu. Este vorba de trei tineri cu varste cuprinse intre 25-34 de ani, care initial au vrut doar sa-l jefuiasca pe taximetrist. De altfel, doi dintre ei au antecedente penale pentru talharie. Au devenit suspecti Cosmin Cristian Grigoras, de 25 de ani, din Garliciu, Paul Adam Micu, de 25 de ani, din Harsova, si Dumitru Cacanau, de 34 de ani, din Independenta. Intr-un hangar situat in curtea ultimului dintre ei a fost gasit de altfel si taxiul pe care il conducea Hari Bacanu in momentul in care i-a luat pe cei trei pentru a-i duce la destinatie. Dupa ore de ancheta, autorii au recunoscut ca l-au atacat pe Hari Bacanu cu intentia initiala de a-l jefui. De altfel, ultimii doi au antecedente penale pentru talharie. Nu erau deci la prima fapta de acest gen. Au plecat cu taxiul la volanul caruia se afla victima, dar pentru moment nu se stie daca aceasta a fost cursa luata de Hari Bacanu prin dispecerat sua a fost alta, la negru. Cert este ca cei trei au vrut sa-l jefuiasca. L-au batut, iar la sfarsit si-au dat seama ca l-au batut prea tare. Daca taximetristul vorbea si erau prinsi, riscau ani multi de inchisoare. Asa ca s-au hotarat sa il omoare si sa stearga orice urma care ar fi putut duce la ei. Aveau pistolul la ei, pentru ca jaful fusese pus la cale in cele mai mici detalii si erau pregatiti pentru orice. L-au impuscat pe Hari Bacanu, apoi i-au dat foc, in speranta ca identificarea cadavrului va fi extrem de grea, iar a autorilor imposibila. Spre ghinionul lor, cadavrul nu a ars in intregime, iar anchetatorii au putut sa identifice pe victima prin cautare in baza de date AFIS. Dupa ce l-au ucis, cei trei au plecat cu taxiul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1200

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 736

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1448

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 731

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 802

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 855

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2474

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 978

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3675

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 824

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1677

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 708

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2275

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2594

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3054