Minciuna pentru certificat / Caramitru Am fost mintit de soacra lui Geoana, presupus revolutionar

soacra.jpgIon Caramitru, fost membru în Biroul Executiv al CFSN şi CPUN, susţine că Margareta Costea, soacra liderului PSD Mircea Geoană, l-a minţit în1990 că a participat la Revoluţie pentru a obţine de la el o recomandare care i-a servit mai târziu pentru primirea certificatului de revoluţionar. Caramitru a declarat acest lucru în cadrul unei discuţii avute cu scriitorul şi revoluţionarul Marius Mioc, transcrisă pe blogul acestuia. Costea i-ar fi cerut personal lui Caramitru să-i faciliteze obţinerea certificatului de revoluţionar, pe motiv că ar fi participat la evenimentele din decembrie '89. Caramitru susţine că la verificările ulterioare a constatat că a fost indus în eroare atât de Costea, cât şi de fostul lider al Partidului Ecologist, Otto Weber.

Potrivit lui Caramitru, atât Margareta Costea, cât şi Otto Weber l-ar fi minţit în 1990 pentru a obţine prin intermediul său certificatele de revoluţionar carea le dădea acces la o serie de facilităţi financiare. La aceea vreme Caramitru a semnat ca "ca primarul" o declaraţie conform cărora cei doi ar fi participat la Revoluţie, "scrisori de recomandare" care au fost folosite apoi de Costea şi Webber pentru a dobîndi certificatul de revoluţionar. Ulterior, Caramitru a verificat spusele celor doi şi a constatat că afirmaţiile acestora nu erau adevărate şi că a fost indus în eroare.

Caramitru îşi aminteşte cum în în anul 1990, a primit un telefon de la Otto Weber, preşedinte după revoluţie al Partidului Ecologist care intrase în Convenţia Democratică, deputat, decedat în 2001.
"Îl ştiţi, a murit din păcate, un om aparent onest, un om civilizat, care mi-a cerut o întîlnire. N-a vrut să-mi spună la telefon. M-am întîlnit cu el la teatru, unde aveam repetiţie, şi m-a rugat, spunîndu-mi că el e bătrîn şi iese la pensie, să-i dau o hîrtie în care eu să spun că a fost cu mine la revoluţie. "Domnu' Weber, pentru ce vă trebuie aşa ceva? Nu ţin minte că aţi fost cu mine, dar...". El zice "îmi trebe la pensie, se pare că se adaugă ceva la pensie şi eu-s bătrîn". Bine, am zis şi eu, şi i-am dat-o" declară Caramitru.

Gestul său nu a fost trecut de bătrânul ecologist sub tăcere. La 2-3 zile de la această întâmplare, Caramitru a fost vizitat de Margareta Costea care i-a solicitat acelaşi lucru: uşurarea primirii unui certificat de revoluţionar. Pentru a-l convinge pe Caramitru, soacra lui Geoană a susţinut că a fost într-un studio al televiziunii publice în ziua de 22 decembrie.

"Mi-a spus aceeaşi poveste cu pensia, şi că a fost în studioul 4. A, zic, "v-a trimis domnul Weber la mine". "Da, ştiu, că amîndoi facem treaba asta". Bine, şi i-am spus şi ei, zic "ai fost pe acolo?"; "da' sigur că am fost pe acolo" mai precizează Caramitru.

Ulterior, fostul ţărănist a verificat spusele margaretei Costea şi a constatat falsitatea declaraţiilor acesteia. "Eu nu ştiam la ora aceea cine a fost în studioul 4, abia în decembrie 1990 s-a dat filmul în care am aflat că s-a, am văzut că s-a filmat, de asta mă întorc la această scenă. Şi am putut să fac stop-cadru şi să văd pe fiecare cine-i, dacă-l cunosc sau nu ştiu ce. Şi unde ea nu era, bineînţeles. (...)În baza, eu sunt în dosarul ei pe care a obţinut certificatul, dovada cea mai bună. De fapt nu are în dosar un act atât de precis venit de la cineva care chiar a fost acolo. Nu pot să-mi retrag, eu am fost tras, am fost indus în eroare, îmi fac mea culpa, am dreptul s-o fac. Am greşit în două cazuri şi n-am mai dat la nimeni altcineva" mai explică Caramitru.
În 2005, soacra lui Geoană a fost acuzată de Bogdan Draghici, preşedintele Asociaţiei Europa şi director adjunct al Institutului Naţional de Administraţie Publică, în legătură cu dosarul de "revoluţionar rănit" al acesteia. Potrivit lui Drăghici, există serioase "semne de întrebare", legate atât de calitatea de luptător în Revoluţie a Margaretei Costea, cât şi de cea de rănit, fiind de presupus că a obţinut acest certificat în baza unor acte medicale false.

Sursa: impactnews.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1834

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1188

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1487

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1179

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 672

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 941

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1120

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 721

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 999

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256

Preşedinta Ungariei a demisionat pe fondul unui scandal de abuz sexual

10 Feb 2024 941