Descopera.ro Antioxidanţii sunt periculoşi pentru sănătate? Un studiu recent contrazice tot ce se ştia până acum

Din dorinţa de a fi cât mai sănătoşi, mulţi oameni cumpără şi consumă foarte des vitamine şi antioxidanţi, substanţe considerate foarte bune pentru a încetini îmbătrânirea organismului. Un studiu recent contrazice această veche teorie. De mulţi ani, medicii susţin că radicalii liberi din aerul poluat atacă membranele celulelor şi pot duce la mutaţii cancerigene, la îmbătrânirea celulelor şi chiar la scăderea funcţiilor congnitive. De asemenea, radicalii liberi sunt molecule pe care corpul uman le produce în mod natural, prin procesarea oxigenului, iar antioxidanţii reduc acest proces dăunător de oxidare.

Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada, demonstrează că radicalii liberi nu provoacă îmbătrânirea, iar pilulele cu antioxidanţi sunt cele care accelerează acest proces. În mod surprinzător, acestu studiu susţine opusul a tot ce se ştia până acum: radicalii liberi ajută celulele să trăiască mai mult. Acest fenomen are loc prin modificarea mecanismului numit apoptoză, care presupune autodistrugerea celulelor afectate. Cele distruse vor muri, iar cele sănătoase, sub influenţa radicalilor liberi, vor fi stimulate şi vor trăi mai mult. Studiul, coordonat de profesorul de biologie Siegfried Hekimi, a fost făcut pe viermi, care au trăit mai mult când au fost expuşi la radicalii liberi.

Articolul integral pe descopera.ro

Din aceeasși categorie Să fie aceasta cea mai mare păcăleală contemporană?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Studiu Numărul pisicilor care cad de la ferestre și se rănesc grav crește în lunile călduroase

17 Apr 2024 434

Cumpărări directe Constanța AMG Lorem Consult SRL va elabora studii DNSH pentru Centrul cultural „Ion Movilă“ şi centrul de excelenţă „Carmen Sylva“, proiecte dezvoltate de Primăria Eforie (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 345

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă investește în servicii de proiectare pentru amenajarea unei bretele de legătură în cartierul Prund (DOCUMENT)

12 Apr 2024 607

CNAIR SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu, lot 6

11 Apr 2024 357

Achiziții publice Constanța Consiliul Județean vrea să elaboreze documentațiile pentru „Centrul Turistic de Artă,recreere și Tradiții Canlia - CT ART"!

09 Apr 2024 324

Studiu Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

06 Apr 2024 411

O companie din Turcia deschide o fabrică uriașă în România. Tehnologia va folosi deșeurile

31 Mar 2024 870

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța găzduiește studenți internaționali prin programul Erasmus+ (FOTO)

22 Mar 2024 324

Analiză Copiii ucraineni, mai triști decât copiii refugiați din alte țări

20 Mar 2024 422

Rezultatul informării și consultării PUZ, iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

19 Mar 2024 896

Cumpărări directe Constanța SC Apă Canal Proiect SRL, contract de 110.000 lei cu Primăria Năvodari (DOCUMENT)

16 Mar 2024 595

Ministerul Educației, anunț de ultim moment despre procedura de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor în formațiunile de studiu

13 Mar 2024 687

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 843

Cumpărări directe Constanța Pași pentru amenajarea unui sistem cu panouri solare la bazinul semiolimpic de la Cernavodă (DOCUMENT)

12 Mar 2024 782

Achiziții Constanța Ce firmă va elabora un studiu de fezabilitate pentru proiectul de racordare la gaze în Valu lui Traian

10 Mar 2024 613