Descopera.ro Înjurăturile - ce efect au asupra creierului nostru şi ce afirmaţie neaşteptată face un cercetător despre cei care înjură?

Folosirea unor cuvinte „tari” e o modalitate de a ne descărca emoţional, care, utilizată cu moderaţie, ne poate face să ne simţim mai puternici şi să suportăm mai bine o situaţie momentană stresantă, spun autorii unui studiu recent pe această temă.

Studiul realizat de Psihologii de la Keele University, Marea Britanie, a arătat că motivele care îi fac pe oameni să înjure sunt complexe – nu e vorba doar de un comportament necivilizat.

Evident, nu toată lumea este de acord cu ideea că înjurăturile reprezintă un limbaj creativ şi o descărcare emoţională inofensivă, motiv pentru care un asemenea limbaj este interzis în multe circumstanţe.

Articolul integral pe descopera.ro

Din aceea;i categorie „Aroganţa noastră nemăsurată” în ceea ce priveşte o nevoie vitală a corpului uman ne distruge sănătatea, avertizează savanţii de la 5 mari universităţi europene

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Valentino“ a fost plasat în arest la domiciliu! Bărbatul i-ar fi înjurat și amenințat pe polițiștii de la Acţiuni Speciale VIDEO

04 May 2023 2469

Înjurături și amenințări cu bătaia pe holurile Camerei Deputaților. „Băi nesimţitule, valutistule!” (VIDEO)

10 May 2022 1476

Constanța Un bărbat care a amenințat pe Facebook un polițist a fost reținut (VIDEO)

08 Dec 2021 2222

Editorial Acel moment când nu ne mai ajung înjurăturile

08 Aug 2019 2010

Dacă înjuri, intri la răcoare

08 Sep 2015 2112

Chişinău – Publika.md Show electoral cu pumni şi înjurături la Primăria condusă de Dorin Chirtoacă

14 May 2015 2279