Două pilule contraceptive vândute în România sunt acuzate de provocarea a cel puţin 23 de decese

Cel puţin 23 de femei din Canada care luau pilule contraceptive printre cele mai răspândite au decedat, cel mai adesea din cauza formării unor cheaguri de sânge, potrivit unor documente aparţinând Ministerului canadian al Sănătăţii. Anunţul a fost făcut de postul de televiziune public CBC.

Medicii şi farmaciştii, care au obligativitatea să semnaleze reacţii nefaste la medicamente, suspectează pilulele Yaz şi Yasmin, produse de gigantul german Bayer, că sunt la originea acestor decese, a adăugat CBC.

Potrivit unui avocat care a lansat un recurs în nume colectiv şi care a fost intervievat de CBC, sute de femei ar putea suferi de efecte nocive din cauza acestor produse.

Mai multe mii de plângeri au fost depuse, mai ales în Statele Unite, împotriva companiei Bayer.

Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente (FDA) a lansat deja în aprilie un avertisment, anunţând că pilulele în cauză ar putea avea "un risc crescut de formare a unor cheaguri" de sânge, iar această informaţie va apărea de-acum pe prospecte.

Articolul integral aici: descopera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A murit unul dintre creatorii pilulei contraceptive

01 Feb 2015 1538

Descopera.ro Ce efect are pilula anticoncepţională asupra vieţii amoroase a femeilor? Cercetătorii au descoperit un aspect complet necunoscut până acum

16 May 2014 3454