STUPEFIANT – PT Constanta a mintit instanta, la interogatoriu, ca nu a difuzat comunicate denigratoare despre 34 de politisti care au castigat daune de 850.000 lei de la stat (Sentinta + Interogatoriu)

adina_florea_400x.jpgLumeajustitiei.ro revine pe tema procesului castigat de 34 de politisti care au dat statul roman in judecata, in solidar cu Parchetul Tribunalului Constanta, Ministerul Public si Ministerul Justitiei, din cauza faptului ca parchetul constantean, condus azi de prim-procurorul Adina Florea (foto1) a difuzat in iunie 2009 doua comunicate de presa care au produs imense prejudicii reclamantilor. Comunicatul a fost urmarea unei actiuni in forta a procurorilor si „mascatilor" care au efectuat perchezitii la domiciliile celor 34 de politisti impotriva carora s-a inceput urmarire penala si s-a cerut arestarea preventiva. Comunicatele PT Constanta au anuntat ca cei 34 de politisti au comis faptele de care erau acuzati si, in plus, au fost indicate adresele de domiciliu si CNP-urile politistilor, care au fost pusi sub acuzare. Ulterior, multi dintre politisti, dar si familiile acestora au avut de suferit din partea unor infractori, care s-au razbunat dupa ce au aflat din presa domiciliile acestora. Pentru ca in final toate actele de urmarire penala sa fie anulate de instanta, ancheta dovedindu-se a fi abuziva. La procesul intentat statului de cei 34 de politisti, PT Constanta a mintit la interogatoriu ca nu a lansat si ca nu stie cine a difuzat comunicatele catre presa, iar cu privire la adresa de e-mail de pe care au fost trimise, acelasi parchet a sustinut - incredibil - ca oricine putea clona fraudulos adresa de email!!!

O rusine incomensurabila pentru PT Constanta

34 de politisti din Constanta au dat statul roman in judecata, prin Ministerul Finantelor, chemand in solidar, pe raspundere civila delictuala (art. 998 si urmatoarele din Codul civil) atat Parchetul Tribunalului Constanta (autorul faptei) Ministerul Public si Ministerul Justitiei.

In esenta, cei 34 de reclamanti au cerut daune de 50.000 lei fiecare, acuzand ca prin emiterea comunicatelor de presa, li s-au creat prejudicii morale lor si familiilor lor, le-a fost incalcat dreptul lor la imagine, fiind expusi oprobiului public, dar si pentru incalcarea legii privind protectia datelor cu caracter personal, care i-a expus unor actiuni ostile din partea celor pe care, prin specificul muncii lor de politisti, i-au tras la raspunderea penala.

La 17.06.2010, Tribunalul Constanta (judecator Maris Beatrice) a admis actiunea politistilor din dosarul nr. 12.233/118/2009, si a obligat statul roman, prin Ministerul Finantelor, la plata sumei de 25.000 lei catre fiecare politist-reclamant, precum si la "publicarea intr-un ziar de larga raspandire nationala a dispozitivului prezentei hotarari". Cu alte cuvinte o paguba de 850.000 lei, plus 3000 lei cheltuieli de judecata, plus costurile publicarii hotararii intr-un ziar national, care vor fi suportate din banul public pentru prostia celor de la PT Constanta. Interesant este ca PT Constanta nu va raspunde ca institutie, intrucat instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive atat in cazul sau, cat si al Ministerului Public si Ministerului Justitiei.

filisan.jpgHotararea judecatoreasca a devenit definitiva la 15 noiembrie 2010, prin respingerea apelului declarat de statul roman, de catre judecatorii Curtii de Apel Constanta. Chiar daca tehnic, decizia din apel poate fi atacata cu recurs, ea este deja executorie, iar politistii asteapta redactarea ei pentru a o investi cu formula executorie. Cei 34 de politisti au fost aparati in instanta de cunoscutul avocat constantean Catalin Gabriel Filisan (vezi foto 2).

Iata, prin urmare, ce pocinog a comis Parchetul Tribunalului Constanta, condus de prim-procuroarea Adina Florea, care la data difuzarii celor doua communicate suntem informati ca se ocupa chiar de relatia cu presa. Sentinta de la fond o puteti citi in intregime la finalul acestui articol!

Unde a disparut onoarea procurorilor constanteni? Cum a mintit conducerea PT Constanta la interogatoriu

facsimil_interogatori_pt_constanta_400x.jpgFoarte grav, responsabilii PT Constanta au mintit la interogatoriul dispus de instanta la cererea reclamantilor. Astfel (vezi facsimil), la termenul din 15.06.2010, PT Constanta, sub o semnatura indescifrabila, cu bara pentru, in numele prim procurorului adjunct Puiu Zarafina (n.red. - cine stie cui ii apartine e rugat sa ne informeze la rubrica comentarii) a negat - noi spunem ca a mintit tinand cont de solutiile date de instante - ca Parchetul din Constanta ar fi dat comunicatele de presa. Ia uitati cam ce minciuni s-au turnat instantei:

1. Intrebare: este adevarat ca prin email-ul comunicat la data de 26 iunie 2009 - ora 11.08, de pe adresa de e-mail " pt_constanta@mpublic.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza " Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a comunicat catre 30 de ziaristi propunerea de arestare preventiva formulata in dosarul nr. 368/2009 al acestei unitati de parchet?

Raspuns: Nu a fost dispusa nici o masura de comunicare a propunerii de arestare preventiva. Nu cunoastem persoana comunicatoare.

3. Intrebare: este adevarat ca adresa de e-mail " pt_constanta@mpublic.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza " apartine si este utilizata de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta?

Raspuns: Da. Dar exista posibilitatea sa fie utilizata neautorizat, clonata fraudulos.

Pai, cum adica, se cloneaza fraudulos adresa PT Constanta si nimeni nu ia masuri? Nimeni nu face ancheta sa-l prinda pe faptuitor? Sau negarea precum gaia matu' are la baza faptul ca persoana responsabila cu relatia cu presa in iunie 2009 este in prezent sefa PT Constanta - prim-procurorul Adina Florea, favorita lui Cristian Deliorga de la CSM? Si daca se clona fraudulos adresa de e-mail, cine sa fi stiut de actele si datele cu caracter personal al politistilor, daca nu chiar parchetul care ii ancheta?!

Precizam ca interogatoriul integral cu raspunsurile PT Constanta la cele 11 intrebari, il puteti citi la finalul acestui articol. Inspectia CSM s-a sesizat pe acest caz. Asteptam cu interes rezultatele verificarilor Inspectiei Judiciare.

* Cititi aici sentinta, ramasa definitiva, prin care cei 34 de politisti au castigat daune de 850.000 lei in procesul intentat autoritatilor!

* Cititi aici Interogatoriul la care a raspuns conducerea PT Constanta in dosarul celor 34 de politisti-reclamanti!

Sursa: Lumea Justitiei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mica

26 Nov, 2010 11:18

la cit este de parsiva florea cum sa recunoasca ca ea este cea care a dat presei tote datele.iar catelusa ei puiu zarafina sta in labe si asteapta ordinele stapinei.

...

26 Nov, 2010 08:15

cea mai mare dreantza de femeie nefu.... ,o complexata care se duce la sala sa slabeasca ptr un porc ordinar,o jigodie penala ,unde iti este replica ta obiectiva ADINO,GANDESTE DUPA CUM ARATA..O complexata a ajuns sa conduca PT.

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2302

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2921

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3146

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3413

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4358

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4919

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4510

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2243

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5272

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2231

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3955

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3651

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 3021

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 2921

Centrul natura Strategie tratament

26 Apr 2014 12543