Mai multe despre astrologie

Horoscopul defectelor Cele şapte păcate capitale şi zodiile

sapte.jpgLăcomia, desfrâul, avariţia, invidia, mânia, lenea şi trufia... acestea sunt cele şapte păcate capitale. Dar cum se reflectă asta în zodiac? Ei bine, fiecare dintre semne are păcatul lui „preferat".

Berbecul - Trufia şi mânia. Berbecii vor să fie întotdeauna primii, indiferent de consecinţe. Asta aduce inclusiv o tendinţă de a crede că sunt deţinătorii adevărului absolut - ceea ce nu poate fi decât trufie! Dacă ai chef să testezi teoria asta, poţi să-i provoci la o discuţie în contradictoriu pe o temă importantă pentru ei. Cât despre mânie - Berbecii împart lumea în două: „eu" şi „restul". Restul intră, în 99,99% din cazuri în categoria „duşmani".

Taurul - Lenea şi lăcomia. Fiind guvernaţi de Venus, zeiţa „vreau asta şi astalaltă şi... aia, şi aialaltă", Taurii vor să aibă din toate, dar nu câte puţin. Mâncare bună, haine frumoase, bani, iubire, sex - nimic nu le este de ajuns vreodată. Dacă s-ar putea, aduse de cineva pe o tavă de argint, în timp ce ei stau tolăniţi pe o canapea confortabilă. Repausul, sau mai bine spus lenea, este o filosofie de viaţă!

Gemeni - Invidia. Gemenii le ştiu pe toate...cel puţin după părerea lor. Faptul că mulţi dintre cei din jur îi consideră superficiali şi egoişti nu prea înseamnă nimic pentru ei, ceea ce se traduce prin trufie. Cât despre invidie - nu încerca să-i demonstrezi într-adevăr unui Geamăn că eşti mai bun decât el. Indiferent de aparenţe, chiar au o problemă foarte mare cu persoanele care se descurcă mai bine decât ei!

Rac - Avariţia. „Dar eu nu sunt zgârcit!", va spune Racul, „sunt doar econom"! E adevărat, precauţia este o idee bună, la fel şi fondurile de rezervă pentru zilele negre. Însă, în condiţiile în care asta devine o preocupare permanentă, care îi împiedică să se bucure de viaţă şi să nu vadă în afara cercului lor aproape claustrofobic, nu se poate numi altfel decât avariţie.

Leu - Trufia. „Atenţia, intră regele sau regina!", cam aşa ar vrea Leii să fie întâmpinaţi oriunde se duc. Ce dacă este vorba doar despre un drum până la supermarket! Covorul roşu şi mulţimea de supuşi căzuţi în extaz în faţa majestăţilor lor nu lipsesc din acest scenariu! De altfel, mantra lor din oglindă este „Sunt cel mai bun, cel mai frumos, cel mai deştept şi toţi ceilalţi ar trebui să fie fericiţi că mă au în preajmă".

Fecioara - Avariţia şi invidia. La fel ca şi Racii, Fecioarele sunt strângătoare pentru că „nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla mâine". Recalcularea bugetului este una dintre activităţile lor preferate de petrecere a timpului liber. Asta şi cicăleala. Bineînţeles, nu vor recunoaşte niciodată că aşa-zisul lor „perfecţionism" se naşte dintr-un puternic sentiment de inferioritate faţă de faptul că alţii pot trăi foarte bine fără să-şi facă atâtea griji.

Balanţa - Lenea şi desfrâul. Se spune despre Balanţe că sunt întotdeauna în căutarea unei relaţii. Ceea ce nu se spune prea des este că nu prea contează că este relaţia lor, a prietenului celui mai bun sau a fostului iubit. Chiar nu au vreo remuşcare pentru că, nu-i aşa, sunt mereu în căutarea dragostei... Asta dacă au cumva chef să se ridice de pe canapea!

Scorpion - Desfrâul şi mânia. Scorpionii rivalizează cu Balanţele la capitolul număr de amanţi/amante, triunghiuri amoroase şi complicaţii sentimentale inutile. Motivaţia este puţin diferită, totuşi. În mintea lor, sexul este o armă pentru a obţine puterea şi controlul în aproape orice domeniu al vieţii, şi nu vor ezita să se culce cu absolut oricine. Atâta tot, nu le spuneţi că au competiţie din partea Balanţelor, dacă nu vreţi să aveţi de-a face cu acul lor foarte înveninat.

Săgetător - Lăcomia. „Copiii" lui Jupiter iau exemplu de la guvernatorul lor celest când vine vorba despre atitudinea faţă de viaţă. Adică, fără limite! Fără limite la mâncare, cheltuieli, sex, decizii nebuneşti care le scot peri albi altora. În versiunea lor, sunt perfect îndreptăţiţi să ia cu amândouă mâinile din tot ce este mai bun de la viaţă. Şi să nu spună nici măcar „mulţumesc" - doar e dreptul lor divin.

Capricorn - Avariţia şi trufia. Nu doar că mulţi dintre Capricorni sunt adevăraţi Hagi Tudose când vine vorba de bani, dar, pe deasupra, mai sunt şi mândri de asta! „Uite ce am eu, ce am realizat eu" vor spune, foarte încântaţi, nativii! Dacă încerci să le explici că viaţa nu este doar o goană nebună după avere, singurul lucru pe care o să-l primeşti este o privire rece şi un râs condescendent. Ei ştiu mai bine!

Vărsător - având în vedere faptul că nativii acestei zodii se consideră o specie „aparte", mult superioară muritorilor de rând, probabil că s-ar aştepta să aibă un păcat inventat special pentru ei. Ei bine, vor trebui să se mulţumească doar cu Trufia. Idealurile lor măreţe, care ar trebui să fie îmbrăţişate de întreaga umanitate, sunt doar o versiune stilizată a dorinţei Leilor de a fi veşnic în centrul atenţiei, aplaudaţi de toată lumea!

Peşti - având în vedere că Peştii sunt ultimii din zodiac, despre care se spune că au acumulat înţelepciunea şi experienţa tuturor celorlalte 11 zodii precedente, ar părea că este greu să le găseşti un păcat. Ar trebui să ne aducem aminte însă că nu au luat doar lucrurile bune, ci şi absolut toate obiceiurile proaste! Inclusiv cele şapte păcate capitale... Adică, şi lăcomia, şi desfrâul, şi avariţia, şi invidia, şi mânia, şi lenea şi trufia... Dacă este însă să-i întrebaţi, probabil că preferatul lor va fi Lenea.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii CN APM SA Constanţa vor alege, în luna mai, membrii provizorii în Consiliul de Administraţie. Alte puncte, pe ordinea de zi a şedinţei

27 Apr 2019 955

Un constănţean, numit administrator al Habitat şi Ambient SA

25 Mar 2019 404

Acţionarii Litoral Construct decid aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2019

18 Feb 2019 659

Ordinea de zi a Adunării Generale a CN APM Constanţa. Când va avea loc şedinţa (document)

06 Feb 2019 938

Au fost aleşi membrii Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa SA. Cine sunt aceştia şi ce indemnizaţii vor primi

02 Feb 2019 2122

Va fi ales un nou director interimar la CN APM Constanţa. Ce spune Dan Nicolae Tivilichi

30 Jan 2019 2062

Decizii importante luate în Adunarea Generală a Asociaţilor societăţii Aliment Murfatlar

30 Dec 2018 643

S-a dispus închiderea procedurii insolvenţei împotriva firmei Muntenia Estival 2002, controlată de Mihaela Borcea. Se convoacă AGA pentru decizii importante

29 Dec 2018 767

Modificări în cadrul societății Tomis SA

28 Dec 2018 531

A fost convocată AGA Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa

26 Nov 2018 1092

Cum au fost împărțite părțile sociale ale Black Sea Services după decesul asociatului Adrian Iancu

17 Nov 2018 1046

Ordinea de zi a şedinţei ordinare a acţionarilor CN APM Constanţa de la sfârşitul lunii, completată. Ce subiect important va fi adus în atenţie

09 Oct 2018 1326

Adunarea Generală a Acţionarilor CN APM Constanţa, convocată la sfârşitul lunii. Cine rămâne şi cine pleacă dintre membrii Consiliului de Administraţie

02 Oct 2018 2131

Societatea Balneoterapia Saturn SRL va fi dizolvată. Cine a luat decizia și când va intra în vigoare

01 Oct 2018 851

Acţionarii societăţii Restaurant Tomis SA au ales un nou administrator

28 Sep 2018 630