Horoscopul defectelor Cele şapte păcate capitale şi zodiile

sapte.jpgLăcomia, desfrâul, avariţia, invidia, mânia, lenea şi trufia... acestea sunt cele şapte păcate capitale. Dar cum se reflectă asta în zodiac? Ei bine, fiecare dintre semne are păcatul lui „preferat".

Berbecul - Trufia şi mânia. Berbecii vor să fie întotdeauna primii, indiferent de consecinţe. Asta aduce inclusiv o tendinţă de a crede că sunt deţinătorii adevărului absolut - ceea ce nu poate fi decât trufie! Dacă ai chef să testezi teoria asta, poţi să-i provoci la o discuţie în contradictoriu pe o temă importantă pentru ei. Cât despre mânie - Berbecii împart lumea în două: „eu" şi „restul". Restul intră, în 99,99% din cazuri în categoria „duşmani".

Taurul - Lenea şi lăcomia. Fiind guvernaţi de Venus, zeiţa „vreau asta şi astalaltă şi... aia, şi aialaltă", Taurii vor să aibă din toate, dar nu câte puţin. Mâncare bună, haine frumoase, bani, iubire, sex - nimic nu le este de ajuns vreodată. Dacă s-ar putea, aduse de cineva pe o tavă de argint, în timp ce ei stau tolăniţi pe o canapea confortabilă. Repausul, sau mai bine spus lenea, este o filosofie de viaţă!

Gemeni - Invidia. Gemenii le ştiu pe toate...cel puţin după părerea lor. Faptul că mulţi dintre cei din jur îi consideră superficiali şi egoişti nu prea înseamnă nimic pentru ei, ceea ce se traduce prin trufie. Cât despre invidie - nu încerca să-i demonstrezi într-adevăr unui Geamăn că eşti mai bun decât el. Indiferent de aparenţe, chiar au o problemă foarte mare cu persoanele care se descurcă mai bine decât ei!

Rac - Avariţia. „Dar eu nu sunt zgârcit!", va spune Racul, „sunt doar econom"! E adevărat, precauţia este o idee bună, la fel şi fondurile de rezervă pentru zilele negre. Însă, în condiţiile în care asta devine o preocupare permanentă, care îi împiedică să se bucure de viaţă şi să nu vadă în afara cercului lor aproape claustrofobic, nu se poate numi altfel decât avariţie.

Leu - Trufia. „Atenţia, intră regele sau regina!", cam aşa ar vrea Leii să fie întâmpinaţi oriunde se duc. Ce dacă este vorba doar despre un drum până la supermarket! Covorul roşu şi mulţimea de supuşi căzuţi în extaz în faţa majestăţilor lor nu lipsesc din acest scenariu! De altfel, mantra lor din oglindă este „Sunt cel mai bun, cel mai frumos, cel mai deştept şi toţi ceilalţi ar trebui să fie fericiţi că mă au în preajmă".

Fecioara - Avariţia şi invidia. La fel ca şi Racii, Fecioarele sunt strângătoare pentru că „nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla mâine". Recalcularea bugetului este una dintre activităţile lor preferate de petrecere a timpului liber. Asta şi cicăleala. Bineînţeles, nu vor recunoaşte niciodată că aşa-zisul lor „perfecţionism" se naşte dintr-un puternic sentiment de inferioritate faţă de faptul că alţii pot trăi foarte bine fără să-şi facă atâtea griji.

Balanţa - Lenea şi desfrâul. Se spune despre Balanţe că sunt întotdeauna în căutarea unei relaţii. Ceea ce nu se spune prea des este că nu prea contează că este relaţia lor, a prietenului celui mai bun sau a fostului iubit. Chiar nu au vreo remuşcare pentru că, nu-i aşa, sunt mereu în căutarea dragostei... Asta dacă au cumva chef să se ridice de pe canapea!

Scorpion - Desfrâul şi mânia. Scorpionii rivalizează cu Balanţele la capitolul număr de amanţi/amante, triunghiuri amoroase şi complicaţii sentimentale inutile. Motivaţia este puţin diferită, totuşi. În mintea lor, sexul este o armă pentru a obţine puterea şi controlul în aproape orice domeniu al vieţii, şi nu vor ezita să se culce cu absolut oricine. Atâta tot, nu le spuneţi că au competiţie din partea Balanţelor, dacă nu vreţi să aveţi de-a face cu acul lor foarte înveninat.

Săgetător - Lăcomia. „Copiii" lui Jupiter iau exemplu de la guvernatorul lor celest când vine vorba despre atitudinea faţă de viaţă. Adică, fără limite! Fără limite la mâncare, cheltuieli, sex, decizii nebuneşti care le scot peri albi altora. În versiunea lor, sunt perfect îndreptăţiţi să ia cu amândouă mâinile din tot ce este mai bun de la viaţă. Şi să nu spună nici măcar „mulţumesc" - doar e dreptul lor divin.

Capricorn - Avariţia şi trufia. Nu doar că mulţi dintre Capricorni sunt adevăraţi Hagi Tudose când vine vorba de bani, dar, pe deasupra, mai sunt şi mândri de asta! „Uite ce am eu, ce am realizat eu" vor spune, foarte încântaţi, nativii! Dacă încerci să le explici că viaţa nu este doar o goană nebună după avere, singurul lucru pe care o să-l primeşti este o privire rece şi un râs condescendent. Ei ştiu mai bine!

Vărsător - având în vedere faptul că nativii acestei zodii se consideră o specie „aparte", mult superioară muritorilor de rând, probabil că s-ar aştepta să aibă un păcat inventat special pentru ei. Ei bine, vor trebui să se mulţumească doar cu Trufia. Idealurile lor măreţe, care ar trebui să fie îmbrăţişate de întreaga umanitate, sunt doar o versiune stilizată a dorinţei Leilor de a fi veşnic în centrul atenţiei, aplaudaţi de toată lumea!

Peşti - având în vedere că Peştii sunt ultimii din zodiac, despre care se spune că au acumulat înţelepciunea şi experienţa tuturor celorlalte 11 zodii precedente, ar părea că este greu să le găseşti un păcat. Ar trebui să ne aducem aminte însă că nu au luat doar lucrurile bune, ci şi absolut toate obiceiurile proaste! Inclusiv cele şapte păcate capitale... Adică, şi lăcomia, şi desfrâul, şi avariţia, şi invidia, şi mânia, şi lenea şi trufia... Dacă este însă să-i întrebaţi, probabil că preferatul lor va fi Lenea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 557

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 497

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 690

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 542

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 530

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 481

Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii din CA-ul Administrației Canalelor Navigabile Constanța

05 Mar 2024 430

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 724

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 583

Firme Constanța Adunare Generală a Asociaților și modificări în contextul decesului unui asociat la Lex Trans SRL

27 Feb 2024 564

Firme Constanța Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA, convocați în adunare generală. Ordinea de zi a ședinței, completată la cererea Damen Holding BV

26 Feb 2024 914

Firme Constanța Acționarii Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, convocați să decidă bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2024

24 Feb 2024 713

Firme Constanța Acționarii Brise Grains SA, convocați în AGA și AGEA, vor decide desfiinţarea punctului de lucru din Bucureşti, Gara Herăstrău

22 Feb 2024 585

Firme Constanța Decizii luate de AGA Container Network Agency SRL

21 Feb 2024 640

Firme Constanța Schimbări în cadrul Hambar Vama Veche SRL. Decizii în AGA

20 Feb 2024 467