CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI - Henri Gougaud

pravalia_1.jpgLuis A. nu este un personaj de roman, ci un om real, chiar dacă ţine să rămână anonim. Această carte îi povesteşte istoria - de la îndepărtata sa copilărie argentiniană până la evenimentele care l-au condus la porţile Franţei, unde locuieşte acum.


A părăsit foarte devreme casa tatălui său din Cordoba, de la poalele Sierrei Grande. Mama îi murise departe de el, într-o noapte cu furtună. Era o indiancă quechua şi unica fiinţă pe care o iubise până atunci. Băiatul a refuzat insuportabilul. A preferat să-şi imagineze că mama fugise din oraş, că se dusese să-şi reîntâlnească poporul în munţi. A plecat în căutarea ei. Aşa s-a trezit pe drumul imposibilului - singurul care valorează în ochii celor nebuni de viaţă.
A cunoscut, bineînţeles, inevitabila suferinţă a copiilor pierduţi. Apoi, într-o zi, întâmplarea-care-nu-există a vrut să-l întâlnească pe El Chura, paznicul ruinelor de la Tiahuanaco, omul cu „penaj de vulpe".
El Chura era un vrăjitor, un şaman care l-a instruit, apoi l-a împins spre alte locuri, în căutarea pietrelor vii şi a celor şapte pene ale vulturului în care sunt ascunse şapte secrete ale vieţii. Călătoria sa a fost lungă, stranie, turmentată. Alţi maeştri l-au primit şi l-au ghidat: don Benito, bătrânul Chipes, părintele Sebastian; şi, de asemenea, femeile. În itinerariul lui, fiecare întâlnire, fiecare eveniment, chiar cel mai trivial, a fost un pas în plus spre esenţă, spre „sămânţă", spre „ceea ce face ca viaţa să nu treacă degeaba".
Am scris ceea ce mi-a încredinţat Luis din aventuroasa-i existenţă şi din învăţămintele sale, spune Henri Gougaud. La sfârşit, mi-a spus: „Acum vântul ne duce vorbele, cum duce totul, polen, praf, frunze moarte. Dacă ele nu sunt decât praf, se vor întoarce în praf. Dacă sunt vii, vor hrăni viaţa." Şi a plecat cu un hohot de râs.
Drumul continuă. (Henri Gougaud)

Sursa: elenafrancisc.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eroii Histriei (II) Amiralul Hegesagoras și expediția pentru salvarea Apolloniei. Binefăcătorii cetății

10 Apr 2018 3118

Astrocafe.ro Mintea rănită

27 Jun 2017 2269

Şerpi, vulturi, lei, delfini. Statui ce reprezintă animale şi frumuseţea lor în judeţul Constanţa. Unde le putem admira (galerie foto)

22 Feb 2017 5318

Proiectul național „Școala marilor maeștri“, în Eforie Nord

17 May 2015 1635

Marii Maeştri au ajuns la Cluj

05 Jun 2014 1178