Mitropolitul Serafim de Pireu Dovedire amănunţită a luciferismului antihristic conţinut în cultul masoneriei

Scrisoarea Mitropolitului Seraphim al Pireului către Consiliul Suprem al "Marii Loje Masonice a Greciei"

Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim al Pireului a trimis o scrisoare deschisă către Consiliul Suprem de gradul 33 al "Marii Loje Masonice a Greciei".

 Scrisoarea are următorul conținut: "Instalarea noilor conducători ai Colonadei (Porticului) Supreme al "celor patru încununați", cu nr. 5, duminică, 4 noiembrie 2012, la ora 12:07. Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, a avut loc, la sediul Consiliului Suprem de gradul 33 pentru Grecia, în prezența Marelui Comandor Suprem și Atotputernic, fratele Rafail de Sigura, instalarea noilor conducători ai Colonadei (Porticului) Supreme al"celor patru încununați", cu numărul 5, care funcționează după tipicul lui Heredom. În Templul mason arhiplin au fost prezenți frați din toate colonadele din Atena, de tip scoțian, precum și oaspeți de la Consiliile Supreme din Cipru și din Anglia. Noul Conducător Preaînțelept, după întronizarea lui, a efectuat - asistat de Consiliul cavalerilor lui - o inițiere exemplară în gradul 18, conform ceremonialului pricipelui Rodostavros de Heredom.

Seara, în afară de emoția deosebită a tuturor celor prezenți, a avut două caracteristici unice: pe de o parte inițierea unui membru marcant al clerului grec și pe de alta desfășurarea respectivului ceremonial după tipicul inițierii rodostavrice pentru prima dată în Grecia continentală, de la instaurarea Consiliului Suprem al Greciei, în anul 1872."

În urma aducerii la cunoștință de mai sus, a cărei veridicitate despre inițierea unui membru marcant al clerului grec o contestăm, și în pofida încercării neiscusite de a produce confuzie și a infirma sensul anunțului inițial și pentru că în mod constant tactica Lojei este de a revendica ca fiind ale ei personalități ale vieții bisericești, după ce au murit, când nu mai pot să contrazică cele spuse despre ele, pentru promovarea intereselor ei (ale Lojei masonice), Vă chemăm, în calitate de organism suprem de conducere al masoneriei din Grecia să faceți cunoscute datele membrului marcant al clerului grec (n.tr. - adică identitatea acestuia), pentru că altfel insultați evident Biserica Sobornicească Ortodoxă din Grecia, propagând minciuni la adresa ei, devreme ce Biserica Sobornicească Ortodoxă a condamnat Masoneria printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Ierarhiei Bisericii Greciei, în anul 1933, hotărâre care cuprinde următoarele:

"Ierarhia Bisericii Greciei ... procedând la cercetarea Masonierii, a acestei organizații internaționale secrete ... a ajuns în mod unanim la următoarele ... concluzii: Masoneria nu este doar o organizație filantropică sau o școală filosofică, ci constituie un sistem de inițiere în religiile de mistere care ne aduce aminte religiile și cultele de misterii vechi naționale (grecești) ... În mod deja dovedit este vorba de o religie de mistere, întru totul diferită ... și străină de religia creștină ...", hotărâre care a fost ratificată și de Sfântul Sinod al Ierarhiei din anii 1968, 1972 și 1996.

Sursa AICI

 

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Actorul George Ivașcu, fost ministru al Culturii, este noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România

18 Apr 2021 3345

Editorial Nu sunt de vină cei care cred în teoriile conspirației

16 Jul 2020 4045

Alexandru Ioan Cuza și francmasoneria

20 Mar 2020 6031

Alegeri în Masoneria Română. Cine a fost ales la conducerea Marii Loje Naționale din România

03 Nov 2018 3808

#scrieDobrogea Primele publicații locale - „Steaua Dobrogei“ și „Triunghiul“

12 Oct 2017 5548

Din culisele vieţii diplomatice şi ale masoneriei Sociologul Bogdan Bucur a lansat la Constanţa volumul „Jean Pangal - documente inedite 1932-1942“ (galerie foto)

27 Oct 2016 6110