Ne vorbeşte Părintele Arsenie Papacioc despre iubirea dintre tineri, căsătoria creştină şi viaţa de familie

scan.jpg- Ce sfat le puteti da unor tineri care doresc sa se casatoreasca?

- Sa se casatoreasca, dar nu pentru instincte sau pentru alte interese. Sa se casatoreasca cu gandul sa cucereasca cu orice chip Imparatia lui Dumnezeu impreuna! O stimulare continua unul pentru altul, ca sa se poata mantui. Placerile sunt consecinte ale casatoriei, nu sunt scopuri. Scopul este tot mantuirea. Este o mare greseala sa te casatoresti numai pentru placere. Aceasta se termina repede. O luna de miere si apoi o viata de amar?

Este o mare greseala! Trebuie sa va ganditi putin, si unul si altul: „Ne casatorim ca sa ne mantuim impreuna!" Este mai greu, fara discutie, decat daca te duci la manastire. Manastirea te limpezeste, te curata! Te lupti cu orice chip. Lupti tot ca om.

- In ce masura se poate vorbi de o desa­varsire in viata de familie?

- Sunt stadii si stadii! Mai intai sa fie credincios. Sa duca o viata crestina. Care om, auzind bataia clopotelor, nu se trezeste? Si el duce o viata buna, de biserica, de sarbatori, de spovedit, de milostenie si aceasta sa o faca cu reciprocitate; si sa iubeasca cu desavarsire. Sa creasca copii, sa umple raiul de crestini, de credinciosi. Asta nu este usor! Acesta este scopul casatoriei. Problema cu casatoria se pune asa, fratilor: ori bine, ori deloc!

- Daca femeia sau barbatul, de exemplu, are o casatorie care a fost ratata - femeia este batuta de barbat -, cum se poate rezolva problema ei, sau ce sfat poti sa-i dai, in conditiile in care ea este sfasiata?

Mai mult pe http://www.razbointrucuvant.ro/2011/08/23/ne-vorbeste-parintele-arsenie-4-despre-iubirea-dintre-tineri-casatoria-crestina-si-viata-de-familie/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE MAE rus declară ''persona non grata'' un membru al Ambasadei României la Moscova

08 Sep 2022 886

Ședință la Guvernul României, programată marți. Ce proiecte sunt trecute pe ordinea de zi

11 Mar 2019 2535

Serie de conferinţe internaţionale menite să pună „Europa în mişcare“ „Coeziunea este ceea ce Europa are nevoie, poate mai mult acum decât oricând“ (galerie foto)

30 Jun 2017 1935

Comunicat de presă - Guvernul României Cooperarea între România și Ucraina în domeniul educației, continuată printr-un nou acord

20 Oct 2015 1132

”Sunt un pedofil, nu un monstru”

24 Sep 2015 3037

Acord între România și SUA pentru îmbunătățirea conformării fiscale internaționale

20 May 2015 946

Banc La psiholog

18 Jan 2015 2149

României i-a fost respinsă cererea de relaxare a vizelor pentru Canada și SUA

10 Oct 2014 2236