10 Dec, 2010 14:32
2840
-250 g arpacs
-2 l apa clocotita
-2 cepe tocate marunt
-100 ml ulei
-1 lingurita concentrat de supa (eu am pus vegeta)
-sare
-piper
-500g ciuperci proaspete, curatate si taiate felii subtiri
-2 borcane (a 720 ml) cu "Ghiveci cu gogosari pentru iarna" (vezi reteta in "Cartea de bucate", sectiunea "conserve, muraturi"
-2 linguri amidon (se poate pune faina)
-100 ml. bulion
Preparare:
Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape(va recomand sa alternati apa calda cu apa rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita(se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.
Se pune la fiert, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.
Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine(absoarbe din apa).
Daca dupa fierbere ramane mult lichid, atunci strecurati.
Sursa: reteteculinare.ro
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: