Mancarea de mazare de post, cu morcovi si cartofi, era nelipsita din bucataria mamei mele. Desi ador carnea, in aceasta mancare chiar nu ii simteam lipsa, o mancam cu o deosebita placere ori de cate ori o pregatea. Ieri, printre treburi de rezolvat inainte de vacanta, am scos pachetul de mazare din congelator si am facut o mancare delicioasa, exact ca cea a mamei mele. Reteta este simpla, perfect potrivita pentru perioada de post sau ca garnitura la o friptura la gratar.
Dragilor, pana in septembrie blogul se va afla intr-o binemeritata vacanta. Va doresc o vara minunata in continuare! Sa ne revedem cu bine!
Mancare de mazare de post – Ingrediente (2-4 persoane)
- 500 g mazare congelata/proaspata
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 2 cartofi medii/1 cartof mare
- 2 morcovi mici
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 200 ml apa cca
- 75 ml suc de rosii
- 1-2 lingurite rase marar proaspat tocat
- 1 lingura rasa amidon de porumb
- sare
- piper
Modul de preparare îl puteți găsi pe lauraadamache.ro
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: