Retete de post

Mucenici moldovenesti



In fiecare an, pe data de 9 martie, este Sarbatoarea celor 40 de mucenici din Sevastia. In Moldova, in cinstea acestei sarbatori, se pregatesc 40 de colaci numiti sfinti, bradosi sau mucenici. Forma mucenicilor moldovenesti este asemantoare cifrei 8 si sunt facuti din aluat de cozonac, de post sau de dulce, unsi cu miere si pudrati din belsug cu nuca. Anii trecuti am facut mucenici muntenesti, fierti si cu multa multa nuca, dar anul asta am zis sa incerc mucenicii moldovenesti si mi-a parut bine ca i-am facut pentru ca sunt atat de pufosi si de parfumati! Va propun o reteta de mucenici moldovenesti simpla si foarte rapida, fara timpi interminabili de asteptat pe langa aluat. Aluatul mucenicilor moldovenesti este de post,  numai ca din graba si fara sa-mi dau seama, i-am uns cu galbenus cu putin lapte, deci mucenicii mei nu mai sunt de post.

Ingrediente – Mucenici moldovenesti  de post (8-9 mucenici)

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
  • 70 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 260 ml lapte de soia/lapte de vaca/apa
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita plina coaja de portocala rasa
  • cca 100 – 150 g nuca macinata
  • 4-5 linguri miere

Modul de preparare îl puteţi găsi pe lauraadamache.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci biserici din municipiul Constanţa primesc bani pentru reparaţii şi restaurarea picturilor. Un lăcaş de cult este monument istoric clasa A (document)

23 Oct 2018 1544