Friptura de miel in stil mediteranean

friptura_de_miel_in_stil_mediteranean.jpgIngrediente ( pentru 6 porţii ):

2 kg pulpa de miel
250 ml vin rosu
1 kg cartofi dulci
4-5 rosii mari si bine coapte
2 vinete mari
2 dovlecei mari
100 g masline verzi
2 lingurite seminte de coriandru
1 lingurita cimbru uscat
2-3 catei de usturori
1 lingurita piper negru
ulei de masline
sare grunjoasa
otet balsamic

Mod de preparare:

1. Curata bine pulpa de miel, de pielite si grasimea in exces, sareaz-o cu sare grunjoasa, apoi maseaza carnea pana ce se asimileaza sarea. Unge pulpa cu un amestec facut dintr-o lingura cu otet balsamic si cateva linguri cu vin rosu, impacheteaz-o intr-o folie de plastic si lasa-o la rece aproximativ doua ore.
2. Piseaza impreuna: semintele de coriandru, usturoiul, piperul si cimbrul. Adauga o lingurita sau doua cu vin rosu si amesteca pana rezulta o pasta. Cu lama unui cutit bine ascutit, taie cateva "buzunare" pe pulpa de miel, pe care le umpli cu pasta de mirodenii.


3. Unge pulpa de miel cu ulei.
4. Incalzeste cuptorul.
5. Curata toate legumele si taie-le felii de grosimea unui deget.

6. Asaza pulpa de miel intr-o tava adanca, unsa cu ulei, iar, de jur imprejur, legumele taiate si, printre ele, maslinele.
7. Peste legume, adauga vinul si alte cateva linguri cu ulei.
8. Lasa carnea si legumele la cuptor aproximativ o ora si jumatate, la foc potrivit.
9. La final, vei avea gata, in acelasi timp, si friptura, si garnitura. Serveste felii de carne alaturi de legumele din tava.
10. Inainte de a servi friptura, amesteca mai multe linguri cu smantana sau iaurt gras cu sosul din tava si toarna combinatia peste legume si masline.

Poftă bună!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Ruladă de nuci cu marmeladă (rețetă interbelică)

15 Jul 2022 1364

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1645

GastroArt Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)

28 Mar 2022 1567

GastroArt Macaroane (rețetă interbelică)

10 Feb 2022 1713

GastroArt Servirea bomboanelor (sfat din 1931)

18 Dec 2021 1829

GastroArt Servirea dulceței (sfat din 1931)

16 Dec 2021 1785

lauraadamache.ro Tort de Craciun cu mousse de ciocolata alba

13 Dec 2018 2392

lauraadamache.ro Biscuiti cu orez expandat si nuca de cocos

24 Jul 2018 2116

Chifle pufoase cu ricotta

07 Jan 2018 2066

O pacientă a reclamat mâncarea primită Ce au constatat inspectorii DSP și DSVSA Constanța la Arimex Comexim 2000 SRL. ‚„Nu au găsit deficiențe“

23 Dec 2017 2846

Ruladă diplomat

24 Aug 2017 4747

Crispy strips (la cuptor) și cartofi wedges

30 Jun 2017 10838

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bucate tradiţionale româneşti, oferite pacienţilor din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

29 Jun 2017 4222

Coşul de Ramazan, oferit la Cumpăna famiilor cu venituri modeste (galerie foto)

23 Jun 2017 4053

Pizza rustică

27 May 2017 2847