21 Mar, 2011 22:35
2724
Ingrediente:
pentru pus deasupra
Intr-un bol punem faina, drojdia, sarea. zaharul si apa. Amestecam cu o lingura si obtinem un aluat lipicios. Il acoperim si il lasam la dospit 10-18 ore daca e mai cald in camera sau 24 daca e mai racoare ( eu l-am pus in camara) .
Apoi presaram cu generozitate faina pe planseta de lucru si rasturnam aluatul dintr-o miscare, curatind cu o paleta bolul . Indoim aluatul de 3 ori ( adica il adunam punand marginile una peste alta) formand o minge turtita ( aluatul e moale) . Ungem deasupra cu ulei de masline si presaram sare grunjoasa.
Ungem un bol cu ulei de masline si punem aluatul cu fata in jos. Lasam sa dospeasca 1 ora pana se dubleaza in volum apoi il rasturnam pe planseta infainata il impartim in 4 . Prindem cu amandoua mainile o bucata de aluat si o intindem usor , apoi o punem in tava tapetata cu hartie de copt .( Acum citesc ca trebuie lasat 1 cm intre baghete :)).
Buuun. Punem pe fiecare bagheta felii de rosii cherry, catei de usturoi si masline. Dam iar cu pensula cu ulei de masline si presaram cu sare. Pe cea cu masline nu mai punem sare ca e deja sarata de la masline. Coacem in cuptorul incins la foc potrivit 10-15 minute pana se rumenesc frumos.
Servim . Crocante, extra crocante. Ma gandesc sa repet reteta dar sa le las mai putin la dospit .
Reteta am preluat-o de pe un blog italian , din pacate nu l-am salvat.
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: