Budincă de orez cu brânză şi piersici

budinca.jpgO budincă-prăjitură excelentă, simplu de realizat şi de către un începător în ale bucătăriei. Săţioasă, cremoasă, discret parfumată şi nu prea dulce, această budincă e un minunat desert de familie. Încercaţi-l şi nu o să regretaţi.

Porţii: 8

Timp de preparare: 90 de minute (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

350 grame orez

400 ml lapte

1 borcan compot de piersici (800 grame)

500 grame brânză de vaci

300 ml smântână

4 ouă

10 linguri zdravene de zahăr

coaja de la 1 lămâie

2 plicuri zahăr vanilat

3 linguri gem de caise

1 lingură de unt

2 linguri de pesmet

Preparare:

Scurgeţi siropul de pe piersici şi păstraţi-l.

Separați gălbenușurile de albușuri.

Puneţi la fiert orezul în 400 ml de lapte şi siropul de pe piersici. Adăugaţi zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.

Fierbeţi orezul amestecând constant, până se pătrunde şi se leagă bine. După ce s-a fiert, trageți vasul de pe foc și lăsați orezul să se răcorească.

Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius (foc mic).

Într-un castron, amestecaţi brânza dulce cu zahărul şi smântâna cu o lingură sau cu mixerul.

Încorporaţi brânza în orez şi, după ce s-a răcorit bine amestecul, încorporați gălbenuşurile.

Separat, bateţi albușurile spumă şi încorporaţi-le în amestecul de orez şi brânză.

Ungeţi o formă termorezistentă cu unt şi tapetaţi-o cu pesmet.

Turnaţi în formă budinca.

Tăiaţi jumătăţi-le de piersici în felii de 3-4 milimetri grosime.

Aşezaţi persicile peste budincă, sub forma unor solzi de peşte (vezi foto).

Amestecaţi gemul de caise cu 4 linguri de apă fierbinte şi turnaţi-l peste budincă.

Introduceţi budinca la cuptor pentru 20-25 de minute, până când se rumeneşte la suprafaţă.

Scoateţi budinca şi lăsaţi-o să se răcească bine, recomandabil la frigidier, înainte de a o tăia.

Budinca de orez cu brânză dulce şi piersici se serveşte ca atare sau cu frişcă.

www.cevabun.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar-Ortodox 30 mai - omenirea preacuviosului nostru Isaachie Mărturisitorul, egumenul Mănăstirii Dalmaţilor, la Constantinopol

30 May 2023 935

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Jan 2023 6285

Ziua Internaţională a ananasului. „Raita cu ananas”, rețeta pas cu pas

27 Jun 2022 1264

Solistul trupei U2 a povestit că are un frate vitreg de a cărui existenţă nu a ştiut zeci de ani

26 Jun 2022 1063

Calendar-Ortodox pomenirea preacuviosului Isaachie Mărturisitorul, egumenul Mănăstirii Dalmaţilor, la Constantinopol

30 May 2022 1229

Desertul sănătos care se prepară în 5 minute, din 3 ingrediente (VIDEO)

17 Apr 2022 7728

Ziua tortului Pădurea Neagră. Rețeta pas cu pas a acestui desert delicios

28 Mar 2022 1499

Ziua Sufleului de Ciocolată. Cum se prepară acest desert delicios

28 Feb 2022 1109

Ziua fisticului. Cum pregătim rapid un desert cu fistic şi fructe. Rețeta completă

26 Feb 2022 1880

Centrul Natura Fructul de Longan este ușor sedativ, determinând o stare de relaxare

07 Feb 2022 2224

Pătrățelele amărui care ne fac să vedem viața în roz

03 Feb 2022 1556

Bancul zilei. Doi nebuni mergeau prin deșert

22 Jan 2022 1483

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2021 3309

GastroArt Boules de Nieges (Rețetă din 1931)

29 Dec 2021 1916

Rețetă pentru o ceașcă de ciocolată fierbinte. Aztecii considerau bobul de cacao hrana zeilor

21 Dec 2021 2420