Friptură de pui cu rozmarin, salvie şi usturoi

friptura.jpgO friptură de pui simplă dar extrem de gustoasă, cu gusturi franco-italiene. salvia, rozmarinul, usturoiul, uleiul de măsline şi lămâia dau un gust deosebit acestei fripturi suculente.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 2 ore şi 15 minute

Ingrediente:

1 pui mărişor

2 linguri frunze de salvie tocate

2 linguri rozmarin tocat

10 căţei de usturoi

1 lămâie

1 ceapă

100 ml ulei de măsline

sare

piper

Preparare:

Încălziţi cuptorul la 160 de grade Cesius (temperatură mică spre medie).

Curăţaţi 4 căţei de usturoi şi tocaţi-i.

Amestecaţi salvia cu rozmarinul, usturoiul tocat, uleiul de măsline, 1 lingură de sare de mare şi 1/2 linguriţă piper negru, măcinat.

Ungeţi puiul pe interior, exterior şi pe sub pielea pieptului cu amestecul obţinut.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în bucăţi mari.

Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o în 6 bucăţi, pe lungime.

Umpleţi puiul cu ceapa, lămâia şi restul căţeilor de usturoi.

Puneţi puiul pe o tavă cu grătar (vezi foto).

Adăugaţi o cană de apă sau vin alb în tavă.

Introduceţi tava la cuptor pentru 2 ore.

Puiul cu rozmarin, salvie şi usturoi se serveşte cu garnituri pe bază de orez sau legume.

www.cevabun.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tocăniţă de porc cu bere şi legume (reţetă video)

14 Jul 2017 3400

Friptură de iepure cu sos de busuioc (video)

08 May 2017 3181

Arimex Comexim 2000 SRL nu uită de tradiţie Iahnie de fasole cu cârnaţi, de 1 decembrie, pentru pacienţii constănţeni

01 Dec 2016 3553

Reţetă video Pui cu lamaie, rozmarin si usturoi

25 Oct 2016 3551

e-rețete Salata de varza cu pui

09 Feb 2016 2751

Ecuisine.ro Ciocănele de pui cu rozmarin și boia

21 Sep 2014 2867

Lauraadamache.ro Friptura de curcan cu rosii deshidratate

09 Sep 2014 2626

Ecuisine.ro Piept de pui umplut cu branza de capra

20 May 2014 4304