Prajitura "Valurile Dunarii"

2010_04040095.jpgIngrediente:
250
gr unt moale
250 gr zahar
6 oua
350 gr faina
2 linuri cacao
un plic praf copt


CREMA
1 plic praf budinca vanilie(sau 3 linguri de amidon , 3 de zahar, vanilie)
100 gr zahar pudra
300 ml lapte
100 gr unt

Visine din compot scurse bine si curatate de samburi.

Mixam untul cu zaharul. Adaugam un ou si mixam in continuare.


Nu-l adaugam pe al doilea pana cand nu l-am incorporat bine pe primul.
Continuam la fel cu restul de oua.

Adaugam si faina in ploaie amestecata cu praful de copt Impartim compozitia in doua parti egale. In una adaugam cele 2 linguri de cacao
 Cealalta parte o turnam in tava tapetata sau cu foaie de copt. Deasupra turnam compozitia cu cacao, nivelam si deasupra presaram visinele. Coacem la foc 180 grade/350 F pentru circa 25 minute
Intre timp, pregatim crema. Am pregatit budinca, am racit-o usor, am adaugat untul si zaharul amestecand repede totul Intindem in strat uniform crema, peste blatul racit si nivelam.Deasupra am ras ciocolata. 
Enjoy!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Macaroane (rețetă interbelică)

10 Feb 2022 1713

GastroArt Roche (Rețetă Interbelică)

05 Feb 2022 1638

GastroArt Crap umplut (rețetă din 1931)

02 Jan 2022 2401

Chifle pufoase cu ricotta

07 Jan 2018 2064

Cartofi copti umpluti cu ton si urda

20 Nov 2017 2303