Salată marocană Tajine

salata.jpgSalată tradiţională marocană, un festin al gustului şi prospeţimii!

Ingrediente: o cană morcovi din conservă, un fir de praz, o ceapă roşie, două piersici mari, un cartof dulce, mare, două linguri coacăze, patru linguri ulei de măsline, 400 ml zeamă de legume, ardei iuţi roşii, chimen, coriandru, cuişoare, scorţişoară, seminţe de mărar, sare, piper, o rodie, spanac

Mod de preparare. Morcovii se scurg bine de zeamă, se amestecă cu prazul tocat feliuţe medii ca grosime, cu ceapă tăiată solzişori si cu cartoful dulce curăţat şi tocat cubuleţe, apoi se pun toate la fiert în aburi. După ce au fiert se sotează câteva minute în ulei de măsline, apoi se amestecă cu piersicile felii, coacăzele, sâmburii de rodie, ardei iuţi roşii, chimen, coriandru, cuişoare, scorţişoară, seminţe de mărar, sare, piper şi spanacul fiert în prealabil şi tocat. Se lasă amestecul două ore la rece, să se mixeze bine aromele.

Se poate servi alături de preparate la grătar.

Sursa: http://www.gastronomie.ele.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.