Tort de ciocolata in straturi cu ganache de smantana

tort.jpgIata un tort cremos si extrem de gustos. Il puteti decora cu orice, daca nu sunteti pentru bomboanele de ciocolata.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

14-16

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

lapte, ulei, oua, cacao, smantana, ciocolata

Ingrediente

Tort
125ml de lapte
125ml de apa
100ml de ulei
4 oua
375g de zahar
375g de faina
125g cacao
10g de bicarbonat
Glazura
300g de ciocolata neagra, taiata marunt
250ml de smantana
1 pachet de bomboane de ciocolata

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, unge doua tavi de tort de 20 cm si tapeteaza-le cu hartie de copt.

2. Incalzeste laptele si apa si lasa la fiert, adaugand 60 g de cacao. Amesteca pana se dizolva. Adauga uleiul si lasa deoparte.

3. Bate ouale, adauga zaharul, cate o lingura treptat, si bate in continuu pana obtii un amestec omogen si gros, aproximativ 10 minute.

4. Combina cacaua si faina si pune amestecul peste oua. Amesteca pana se omogenizeaza.

5. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa la cuptor timp de 20-25 de minute. Lasa-le la racit.

6. Topeste ciocolata impreuna cu smantana pana obtii un amestec omogen si lasa la racit la temperatura camerei.

7. Taie fiecare tort transversal in cate doua parti. Pune ganache-ul intre straturile de tort si decoreaza cu bomboane de ciocolata.

Sursa: Ecuisine.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Tartine picante (Rețetă Interbelică)

28 Jul 2022 4591

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1890

GastroArt Supă de Varză (Rețetă Interbelică)

08 Jul 2022 1193

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 1502

GastroArt Chiftele de creer (rețetă interbelică)

23 Jun 2022 1021

GastroArt Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)

19 Jun 2022 1076

Exponatul săptămânii la Muzeul de Artă Populară Constanța– “Lingură păstorească” (FOTO)

18 Jun 2022 1185

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Jun 2022 1372

GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)

10 Jun 2022 1158

GastroArt Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)

21 May 2022 1475

GastroArt Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică)

17 May 2022 1578

GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)

05 May 2022 1343

GastroArt Supă de frecăței (rețetă interbelică)

16 Apr 2022 1543

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Apr 2022 1564

GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)

16 Mar 2022 1694