Bărbatul care a ultragiat un poliţist al Secţiei 1 Rurale Constanţa a fost reţinut

La data de 10 august a.c., ora 12.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurală Constanţa au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 38 ani din Cumpăna, cu privire la faptul că soţul său în vârstă de 34 de ani a agresat-o fizic şi verbal, fapt pentru care a fost nevoită să părăsească locuinţa comună, împreună cu cei doi copii minori.
Patrula mixtă de poliţie formată dintr-un poliţist al Secţiei 1 Rurală Constanţa şi un poliţist local s-a deplasat la adresa indicată pentru a aplana conflictul, constatând că cel în cauză se află sub influenţa băuturilor alcoolice, este necooperant şi se manifestă violent la adresa poliţiştilor, aducându-le injurii şi proferând ameninţări, concomitent cu aruncarea de diverse obiecte către aceştia.
În aceste condiţii, s-a solicitat sprijinul unui al treilea poliţist care în acel moment îşi desfăşura activitatea în cadrul Postului de Poliţie Cumpăna.
Şi în aceste circumstanţe cel în cauză a continuat să se manifeste agresiv, adresând ameninţări cu moartea soţiei pentru că a solicitat intervenţia organelor de poliţie, fapt ce a făcut necesară imobilizarea sa.
Întrucât acesta se încuiase în casă şi stătea în dreptul unei ferestre deschise, poliţistul venit în sprijinul colegilor a încercat sa îl imobilizeze, moment în care suspectul a trântit cu putere fereastra care s-a spart, cioburile provocându-i subofiţerului leziuni grave la nivelul braţului şi antebraţului drept, ce au necesitat transportarea sa la SCJU Constanţa unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Transportat la spital

Ulterior, omul legii a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru investigaţii amănunţite, unde a rămas internat.
În urma examinării medico-legale, s-a stabilit poliţistul „prezintă leziuni de violenţă care au putut fi produse prin lovire cu sau de corp tăietor, posibil sticlă, ce necesită pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în primejdie prin hemoragia externă gravă, ca urmare a secţionării complete a arterei brahiale drepte. Totodată, s-a stabilit că este necesară reexaminarea medico-legală a acestuia sub aspectul unei posibile infirmităţi, în urma agresiunii fiind secţionat complet şi nervul median al braţului drept."
În urma cercetărilor efectuate de către lucrători Secţiei 1 Poliţe Rurală Constanţa şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prev. şi ped. de art. 239 alin 4 şi 5 din C. pen. şi cea de loviri sau alte violenţe prev. de art. 180 alin. 21 din C. pen., urmând ca la data de 11.08.2012 să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Decizie definitivă a instanței în procesul prin care Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă primită de la Garda de Mediu

20 Apr 2024 82

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 124

Ședință CJ Constanța Emiterea acordului CJ Constanța pentru SC Rețele Electrice Dobrogea SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 136

UPDATE În județul Constanța Patru bărbați au plecat cu căruțele din Cobadin la Mereni să încingă o bătaie. Au fost arestați pentru 24 de ore

20 Apr 2024 264

Ședință ordinară a CJC Organigrama și Statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 193

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții populare în Postul Mare - „Sâmbăta Ursului”

20 Apr 2024 203

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 303

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 314

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 325

Manevrele navelor în toate porturile de la malul Mării Negre, suspendate. De ce a fost luată această decizie

20 Apr 2024 323

Mai multe evenimente organizate astăzi în municipiul Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii

20 Apr 2024 503

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 418

Procesul dintre Daf Trans 2000 SRL și Garda de Mediu Constanța, pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Apr 2024 353

#ConstanțaEsteBine. Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 12 20 aprilie 2024 Suntem aproape de maximul perioadei energetice intense în care ne aflăm

20 Apr 2024 393

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 386