„Falşi slujitori, ascunşi sub sutana lăcomiei...“ 71% dintre participanţii la sondaj nu-l mai vor pe ÎPS Teodosie arhiepiscop al Tomisului

Săptămâna trecută, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: „Credeţi că ÎPS Teodosie ar trebui să se retragă din funcţia de arhiepiscop al Tomisului?”
 
Dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanţa în care Înaltpreasfinţitul Teodosie este suspectat de luare de mită, dar şi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, a plasat Arhiepiscopia Tomisului în lumina reflectoarelor, iar acum Biserica are parte de o publicitate cum probabil reprezentanţii ei nu şi-au dorit-o vreodată!
 
La sondajul lansat de ZIUA de Constanţa au participat 1.920 cititori. Dintre aceştia, 71% consideră că ÎPS Teodosie ar trebui să se retragă din funcţia de arhiepiscop al Tomisului, în timp ce 29% cred contrariul.
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 6 Noiembrie 2016

Mai mult, cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa ne-au împărtăşit părerile cu privire la acest subiect.
 
„Cine nu a greşit să arunce cu piatra! Nu avem dreptul să judecăm. Se ştie ca exista un război pe faţă cu ortodoxia, cu reprezentanţii ei, de la cel mai mic până la vârful conducerii. Dar există un mare DAR. Parcă prea multe se întâmplă în ultima vreme, preoţi care dau bani cu camătă, care umbla în maşini de lux, care îşi ridică case (a se citi vile în toata regula), care refuză să facă o slujbă de botez sau de înmormântare la acele persoane care nu au posibilităţi financiare. Unde este morala creştină, milostenia? Acuzaţiile aduse Preaînaltului vin sa întregească o opinie negativă vizavi de Biserică. Sincer, mă doare acest fapt. Dacă a greşit, să se retragă singur, DA, să se retragă! Dacă NU este vinovat, să rămână acolo, să ne păstorească, iar pe cei care au dat cu noroi Dumnezeu să îi judece!“, a comentat Dan.
 
„Categoric NU! Campania de discreditare a Bisericii Ortodoxe nu face bine poporului român, şi-aşa greu încercat! Dacă distrugem credinţa, nu ne mai rămâne nimic!“, crede Elena.
 
„Vrednic este! Ruşine celor ce nu-şi văd gunoiul din ochi, dar aruncă cu noroi în ÎPS Teodosie“, spune Adeea.
 
„Oare când se va ţine de jurământul care-l leapădă de ce-i lumesc şi-l va respecta pe acela de smerenie? Cei ce iau cu nouă mâini şi dau săracilor ce nu le trebuie se pot numi în cel mai bun caz haiduci. Dar eu cred că s-a dus de mult vremea lor. Spuneţi un DA hotărât şi nu veţi greşi“, ne-a scris Dragoş.
 
„S-a terminat cu marii corupţi ai ţării şi au ajuns la preoţi??? Ruşine!“, susţine Gabriela.

„Foarte concludent sondajul“

„Categoric NU! Acuzaţia de luare de mită NU există! Decizia judecătorilor, pe baza unor dovezi filmate! Ruşine acuzatorilor! Iar a doua acuzaţie rămâne de văzut! Dar dacă se dovedeşte că este nevinovat şi aici, cum vă mai luaţi injuriile, vorbele grele şi urâte înapoi? Mai puteţi reabilita un OM după ce i-aţi distrus imaginea? Nu mai puteţi şi nici nu mai vreţi! De ce nu scrieţi un articol despre binele care îl face zilnic omul asta? De ce susţineţi în continuare că este cercetat pentru luare de mită, când NU este adevărat? Cine are de câştigat din discreditarea Bisericii?“, ne-a scris David.


 
„Foarte concludent sondajul. Teodosie poate să plece!“, consideră Mariana.
 

„ÎPS Teodosie este un arhiereu vrednic de toată slujirea ! Foarte mulţi au fost ajutaţi de el. Nimeni nu ştie că la el la birou sunt zeci de oameni care sunt ajutaţi de el. Are grijă de toţi ca un Părinte de copiii lui. Ruşine să le fie acelora care-l vorbesc de rău pe Înaltul Teodosie şi blestemaţi să fie toţi cei ce aruncă cu pietre în Biserică şi în acest Vrednic Ierarh! Înalt Prea Sfinţia voastră, vă vom susţine până la ceasul cel de moarte!“, este de părere Alexandru.
 
„Pe ÎPS Teodosie l-am văzut slujind nu numai o dată, la 35 de grade cu plus, în timp ce noi, mirenii, stăteam bine-mersi la umbră. Desigur, asta nu-l face vrednic, ci faptele sale bune, care nu-s puţine la număr. Vrednic este!“, crede Adi. „Ar trebui să fie arestat şi să-i fie confiscat tot. Un asemenea om nu face cinste bisericii“, a transmis Petra. „Nu să se retragă din funcţie este soluţia, ci să plătească pentru faptele sale şi să înapoieze banii obţinuţi ilegal dacă este vinovat“, menţionează Enache.
 
„Şi statul să-şi reia ferma Nazarcea, vândută bisericii de marele Năstase, cu bani daţi de guvern“, crede Chiscop. „Deocamdată să fie condamnat (dacă va fi) de un tribunal, pe bază de dovezi palpabile şi după, mai vedem! Până când nu dă judecătorul verdictul, eu zic că vorbim ca să ne aflăm în treabă! Aşa ne-am învăţat, cum este plimbat unul la procuratură, să aruncăm cu pietre în el! La câte măgării şi manevre se fac în ţara asta…“, a transmis Cornel.
 
„S-a dovedit cu acte că totul a fost un reportaj mincinos, că s-a filmat o pârloagă, şi nu via care există bine-mersi, bine îngrijită. Se duce o bătălie crâncenă împotriva Bisericii Ortodoxe Române, aşa cum se dă lupta împotriva familiei încercând să se implementeze ca un concept normal homosexualitatea, aşa cum se distruge sistematic învăţământul, aşa cum sănătatea e la pământ cu medici plecaţi peste hotare, cu spitale mizere. Chiar nu înţelegeţi ca face parte din plan să distrugă armata României, biserica, învăţământul, sănătatea, tot, tot... nu trebuie să rămână nici urmă de ţara asta. Acesta e planul şi voi puneţi botul la nemernicia asta. Nu sunt vreo habotnică, urmăresc doar ce se întâmplă şi sunt scârbită. O să vedeţi voi, cei care loviţi“, subliniază Liliana.

„Sa plătească pentru faptele sale“

„Da, şi să se recupereze prejudiciul de la respectivul fost înalt prelat“, scrie Petre. „Să plătească pentru faptele sale. Nu să se retragă din funcţie şi sa trăiască în lux din banii obţinuţi ilegal. Nu este corect“, a declarat Anca.
 
„Categoric NU! Cei care invocă mita, despre unde au aceşti bani, nu cumva trebuie şi ei traşi la răspundere? De ce nu au demascat fapta când s-a produs? Acum, când nu au parohi, vorbesc. Nu denigraţi biserica!“, a adăugat Lidia. 
 
„Falşi slujitori ascunşi sub sutana lăcomiei. Nu le pasă că poporul îşi pierde credinţa, important este profitul“, a scris Petru.
 
„Cel puţin până la finalizarea procesului penal. Nu vă grăbiţi să judecaţi...“, crede Toader. „Cine ştie că-i fără de păcat să ia primul piatra şi să arunce“, susţine Irina. 

„Nu iese fum fără foc“ 

„Un proverb spune că nu iese fum fără foc. Mai bine s-ar retrage onorabil, dar nu va fi aşa, pentru că este prea mare corupţia. A făcut destule“, scrie Teo.
 
„Nu judeca, ca să nu fii judecat. Bunul şi milostivul Dumnezeu va face lumină. Să nu uitaţi, diavolul nu are concediu, ci lucrează răul neîncetat“, ne-a spune Costel.
 
„Pentru ce a făcut să judece Dumnezeu. Şi credeţi-mă că are judecată aspră, şi el ştie asta“, a comentat Valeriu. 
 
„ÎPS Teodosie este un sfânt cu un nivel spiritual maxim înalt. Să mulţumim bunului Dumnezeu că îl avem printre noi. Doamne, ajută-l!“, a precizat Mirela.
 
„Nu judeca, să nu fii şi tu judecat! Cine suntem noi să judecăm?“, întreabă Tasica. 
 
„Nu ar trebui să se retragă. Ar trebui să dispară. Un prelat este mângâierea lui Dumnezeu pentru mireni, legătura cea mai durabilă cu amărăciunea şi iertarea. Ce a făcut acest prelat? A recurs la cele lumeşti fără nicio tăgadă de ruşine faţă de jurământul depus în faţa lui Dumnezeu“, a spus Constantin. 
 
„Să-şi facă justiţia treaba, iar BOR şi Administraţia Penitenciarelor să înfiinţeze Episcopia Penitenciarelor, că vor avea de unde să pună episcop. De preferat unul cu experienţă“, crede Dan. 
 
„De pedeapsa lui Dumnezeu nu scapă nimeni... De la vlădică la opincă... Păcat de aceste greşeli făcute de un ierarh... Cu toţii greşim, dar smerenia, evlavia, frica de Dumnezeu unde sunt, dragii mei? Trebuie să fie de o smerenie ireproşabilă un ierarh, dar bunul Dumnezeu şi Iisus Hristos Domnul ne vor judeca pe toţi“, susţine Gheorghe. 
 
„A hăituit toţi preoţii cu har din Constanţa. Vede doar bani în faţa ochilor. Să explice cu ce bani a făcut Dorna Arini“, spune Nicoleta. 
 
„Banii sunt investiţi în hoteluri în judeţul Suceava, lângă mănăstirea Putna. Întrebaţi cât costă o noapte de cazare acolo“, a comentat Mariana.
 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

EL

07 Nov, 2016 09:00

NU SI DE CE NUARE LA TOMI

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Unde veți petrece sărbătorile Pascale anul acesta?

14 Apr 2024 505

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 572

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 441

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 907

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 609

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 559

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 692

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu înființarea unui pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța?

17 Mar 2024 908

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 687

Sondaj de Opinie 70% dintre respondenți susțin că nu va fi decongestionat traficul în Tomis Nord prin instituirea de sens unic pe străzile Adamclisi și Suceava

10 Mar 2024 749

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța?

10 Mar 2024 901

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 620

Sondaj de opinie Considerați că noile modificări în traficul rutier din Tomis Nord vor decongestiona traficul în zonă?

03 Mar 2024 2101

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 868

Sondaj de opinie Care este motivul principal pentru care luna martie este numită „luna femeii”?

25 Feb 2024 793