„Fiecare construiește ce vrea, cum vrea și unde vrea“ Majoritatea participanților la sondaj, nemulțumiți de dezvoltarea urbanistică a municipiului Constanța

În municipiul Constanța, blocurile noi apar ca ciupercile după ploaie. Spații verzi sunt sacrificate, iar locul acestora este luat de blocuri noi. Mai mult, zonele limitrofe ale municipiului Constanța sunt în continuă expansiune, prin înființarea de noi cartiere rezidențiale.
 
Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța emite zilnic certificate de urbanism și autorizații de construire care prevăd noi investiții imobiliare.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Sunteți mulțumiți de dezvoltarea urbanistică a municipiului Constanța?“, provocare la care au răspuns 378 de persoane. Dintre acestea, 7% au răspuns afirmativ, iar 93%, negativ.
 

„Nu se respecta nicio normă de civilizație“

 
Mai mult, respondenții au ținut să ne împărtășească și părerea lor privind subiectul propus. „Nu se vede că ar exista profesioniști care acorda aceste autorizații. După cum arată Constanța, toți sunt niște șpăgari. Nu se respecta nicio normă de civilizație. De la spațiu verde, trotuare, până la orice. Marea e singura prietenă a noastră“, a comentat Natrav A.
 
„Mulțumiți? Nu știți răspunsul? Mergeți prin Constanța lui Mazăre și Făgădău. Răspunsul este pe fiecare stradă, la colțul fiecărui petic de parc dispărut și mai ales în zona peninsulară“, a subliniat Nicolae J.
 
„Păi nu suntem, dar face cineva ceva în privința asta, pe cei din Consiliu sau din Primărie îi cam doare de părerile noastre, ale contribuabililor acestui oraș, și atât timp cât pensionarii și faimosul cartier rezidențial Henri Coandă sunt de partea lor…“, susține Ender O.
 
„Nu, nu sunt. Cei care dau aprobări pentru acest amalgam de stiluri în construcții nu au ținut cont de specificul orașului Constanța, iar de parcuri sau străzi nici nu mai are rost să discutăm - dezastruoase“, este de părere Mariana P. „Nu. Se construiește peste tot, inclusiv pe zona verde, vrem fabrici, locuri de muncă“, crede Gabriel A.
 
„Îmi place foarte mult: spațiile verzi se transformă în construcții de beton. Cât mai urâte cu putință“, a scris Ana N.
 

„Dezvoltare urbanistică? Corect este dezastru urbanistic“
 
„Categoric nu! Totul se face în funcție de șpagă și comenzi de la partid! Constănțenii nu mai există pentru primar sau consilieri! Vor fi căutați, pentru a fi mințiți, la alegerile viitoare“, susține Tudor N.

 
 
„Dezvoltare urbanistică? Corect este dezastru urbanistic!“, a transmis Daniela I.
 
„Întrebarea e la mișto? În halul în care arată Constanța, întrebarea pare de batjocură! Acesta nu mai este un oraș, este o adunătură de interese meschine, de prost gust“, menționează Gabriel C.
 
„Dezastru total. Totul se face fără o respectare a regulamentului de urbanism. Ați distrus tot ce era frumos în acest oraș! Nu am înțeles cum de mai aveți tupeu să puneți întrebarea“, a subliniat Elena S.
 
„Poate ai vrut să zici junglă urbanistică. Nu se respectă nimic, sunteți în stare să tăiați toți copacii, doar-doar mai încap câteva blocuri“, a transmis Manuel M.
 
„Construcțiile de prost gust și de proastă calitate primesc repede avize și autorizații din partea autorităților locale și a Primăriei, lucrările mici pentru modernizări utilitare, fără importanță economico-comercială, sunt îngreunate pe cât mai mult posibil... oare de ce?“, se întreabă Vali O.
 
 
„Dezastru la superlativ“
 
„Mi-ar plăcea să apuc ziua în care să văd trotuarele frumoase și fără mașini parcate pe ele... pentru asta cred că va trebui să devin nemuritor!“, a comentat Sorin G.
 
„Orașul Constanța este minunat, sunt multe locuri de joacă, parcurile arată foarte bine, străzile au fost asfaltate, locuri de parcare o grămadă, cine zice altceva e om rău“, a transmis Valentin A.
 
Dezastru la superlativ! În zona Campus s-au emis autorizații de construire pentru un bloc de zece etaje lângă o benzinărie! Sunt aproape lipite! Niște inconștienți! Dar noi să continuăm să ne vorbim de bine Constanța! Cineva distruge orașul în fiecare zi! Felicitări!“, a comentat Cosmin C.
 
„În alte orașe mai mare dragul să te plimbi prin parcuri, la noi, nu, iar de trotuare nici nu mai vorbim - așa conducători, așa oraș. Hoțiile sunt la putere“, a punctat Ștefan P.
 
„Cu acest arhitect-șef nu o sa se dezvolte nimic în orașul Constanța. Este împotriva dezvoltării orașului. Vezi câte procese are Primăria din cauza lui și din ce bani se plătesc cele câștigate de reclamanți“, ne-a scris Petru I.
 
„Ce se face în piața Tomis 3? Au mai dispărut locurile de parcare, dacă vii cu mașina la piață nu ai unde parca, s-au făcut construcții în loc de parcări!“, susține Lenuța M.
 
„Nu! Asta nu e dezvoltare urbanistică, ci șpagă în buzunarul celor care pentru interesul propriu distrug un oraș și îi sufocă locuitorii! Un oraș cum e Constanța nu se dezvoltă pe verticală! Erau destule blocuri urâte, construite de comuniști, și mai vin si ăștia de îți iau aerul. Constanța nu mai e un oraș de locuit. Pentru cei care răspund de această situație nu contează nimic decât buzunarul propriu. Mergem în țară prin orașele mari și când ne întoarcem în pușcăria asta de oraș, suntem în depresie săptămâni de zile până ne revenim și constatam ce ghenă de oraș avem. În orașele mari, primăriile au făcut ceva și se vede, la noi nu se face nimic în privința infrastructurii, însă se construiesc blocuri pe spațiile verzi“, este de părere Gurahan E.
 
„Modelul favelei braziliene“
 
„Categoric nu! Ce urbanism! Ați înnebunit! Modelul favelei braziliene, atât de iubite de Măzare - Făgădău!“, consideră Ion P.
 
„Unul dintre cele mai urâte orașe din țară. Nu ai nimic de vizitat. Uitați Oradea! Ce frumos!“, comentează Teodora S.
 
„Care urbanism? Cel care nu respectă regulamentul de urbanism? Cel care ține oamenii cu lunile pentru o amărâtă de hârtie? Bătaie de joc !“, a menționat Anca P.
 
„Eu nu pot numi ceea ce se întâmplă în Constanța, dezvoltare urbanistică, mai degrabă harababură haotică“, a subliniat Aura M.
 
„Care urbanism? Haos. Fiecare construiește ce vrea, cum vrea și unde vrea“, a transmis Anghel F.
 
„Sub nicio formă! Care mai de care cu pile la județ şi cu şpăgi la Primărie/PSD, își ridică P+4 în cartier de case. Țigănie curată. Degringoladă totală. Asta e România lui Dragnea. Asta e Constanța lui Făgădău, care ne-a asigurat că există viață după Mazăre. Voi semna pentru scoaterea PSD-ului în afara legii“, a punctat Daniel C.
 
„Orașul Constanta este desfigurat! Este o hidoșenie de care așa-zișii aleși sau autoaleși, nici măcar nu-și dau seama!“, a scris Iulia I.
 
„Urbanism! Circ! Unde este un peticuț de verdeață, se înfige o clădire“, este de părere Aurelia M.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Avocatul Ionel Hașotti - „Trebuie să te informezi și să fii pregătit în fiecare zi“

15 Jul 2021 2943

Primele 39 de terenuri din Dosarul Retrocedărilor, recuperate. Suprafeţe din Mamaia şi Portul Tomis se întorc la oraş (documente)

21 Jun 2019 9277

Se mai construieşte blocul ANL din cartierul Palazu Mare? Aleşii locali, chemaţi să reactualizeze o hotărâre din 2002 (document)

21 Jan 2019 2439

USR Constanţa face apel către consilierii locali municipali şi către primarul Făgădău să nu aprobe PUD-ul celor de la Bueno Comp SRL (document)

24 Aug 2018 2117

Dezvoltare haotică în Constanţa şi staţiunea Mamaia. Construcţii autorizate de Primărie pe spaţiul verde din faţa restaurantului hotelului Flora Ce i-a scris senatoarea USR Ramona Dinu primarului Decebal Făgădău (documente)

16 Mar 2018 9917

Comunicat de presa USB - 9 octombrie 2015

09 Oct 2015 2309