Momentele cruciale sunt tratate cu responsabilitate Cititorii ZIUA de Constanţa pledează pentru un Guvern tehnocrat

Schimbarea, cerută în stradă de români, a adus clasa politică în situaţia de a opta fie pentru organizarea de alegeri anticipate, fie pentru desemnarea unui Guvern tehnocrat. Prima opţiune reprezintă o variantă neacceptată de parlamentarii în funcţie, conştienţi că nu vor reuşi să-şi prelungească mandatele, în timp ce învestirea unui Guvern tehnocrat le oferă posibilitatea de a-şi duce mandatul la final şi de a-i face pe români să uite cât au „lucrat” în interesul lor.
 
Tragedia produsă la clubul Colectiv din Bucureşti a scos la iveală multiplele metehne ale politicienilor noştri, precum şi superficialitatea şi ignoranţa instituţiilor statului. Sub presiunea amplelor manifestări de stradă, prim-ministrul Victor Ponta şi-a înaintat demisia, iar România are acum un premier interimar în persoana lui Sorin Mihai Cîmpeanu şi unul recent desemnat să formeze un nou Guvern. Până la învestirea acestuia, ne limităm la un Executiv cu puteri limitate.
 
Potrivit prevederilor constituţionale, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu liderii formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Mai mult, pe fondul protestelor din întreaga ţară, am asistat deja la două runde de consultări, părerile fiind împărţite.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea „Ce variantă consideraţi a fi mai bună pentru România?”, iar opţiunile au fost două: alegeri anticipate sau Guvern technocrat. Pe parcursul unei săptămâni, au răspuns 319 cititori, iar varianta „câştigătoare” a fost cea referitoare la învestirea unui Guvern technocrat, care a atras votul a 59% dintre respondenţi.
  

Sondajul s-a încheiat pe data de 15 Noiembrie 2015

Astfel, din considerente pur economice sau din dorinţa de a nu destabiliza ţara într-un context internaţional şi aşa fragil, cititorii ZIUA de Constanţa şi-au confirmat înţelepciunea.
Doar 41% dintre persoanele care au răspuns la sondaj au optat pentru varianta organizării de alegeri anticipate. Scrutinul ar fi generat, cel mai probabil, o altă configuraţie a Parlamentului României şi, implicit, o altă structură guvernamentală, în funcţie de majoritatea parlamentară care se forma.

Priorităţile unui respondent

De asemenea, una dintre cititoarele cotidianului ZIUA de Constanţa şi, cu certitudine, participantă la sondaj, a lăsat şi un comentariu. Teodora, căci despre ea este vorba, punctează câteva aspecte de care politicienii noştri ar trebui să ţină cont şi care, în opinia sa, i-ar mulţumi cât de cât pe români. Iată cum consideră Teodora că ar trebui să se petreacă lucrurile de acum înainte şi care ar fi ordinea priorităţilor:
 
„1. Schimbarea Constituţiei, ca să aibă cadru legal cei care hotărăsc în numele nostru!
 
2. Să voteze legi viabile pentru ţară şi apoi, dacă ţara merge cât de cât bine, să-şi voteze parlamentarii legi pentru ei!
 
3. Toţi banii furaţi prin corupţie să fie recuperaţi.
 
4. Impozite mari doar pentru cei cu averi mari...
 
5. Cum planează o faptă de corupţie asupra unui politician sau a unei persoane plătite din bani publici.... imediat demisia, fără comentarii. Cu stimă şi respect pentru oamenii integri ai acestei ţări...”
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți vor face Paștele acasă

21 Apr 2024 362

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori?

21 Apr 2024 838

Sondaj de opinie Unde veți petrece sărbătorile Pascale anul acesta?

14 Apr 2024 553

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 642

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 483

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 949

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 659

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 591

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 726

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu înființarea unui pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța?

17 Mar 2024 958

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 729

Sondaj de Opinie 70% dintre respondenți susțin că nu va fi decongestionat traficul în Tomis Nord prin instituirea de sens unic pe străzile Adamclisi și Suceava

10 Mar 2024 783

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța?

10 Mar 2024 934

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 642

Sondaj de opinie Considerați că noile modificări în traficul rutier din Tomis Nord vor decongestiona traficul în zonă?

03 Mar 2024 2125