„Să pună automate de taxat“ Constănţenii, nemulţumiţi de programul de taxare din parcările cu tarif orar din municipiul Constanţa

Constanţa Parking este noul sistem de plată a parcării prin SMS ce a fost implementat începând cu data de 15 aprilie 2019. Aplicaţia Constanţa Parking este disponibilă deja şi poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Odată descărcată, aceasta arată pe telefonul mobil o hartă cu zonele în care sunt disponibile parcările prin SMS: Blue Area pentru oraşul Constanţa, Green Area pentru staţiunea Mamaia şi Red Area pentru Mamaia Nord.
 
Prin intermediul aplicaţiei, parcarea se poate achita prin card bancar, iar cu 5 minute înainte de expirarea timpului, utilizatorii sunt avertizaţi printr-un mesaj. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. Programul de taxare în parcările cu tarif orar din Constanţa a fost modificat în septembrie 2019. În acest moment sunt mai multe zone în care maşinile pot fi lăsate gratuit în anumite intervale orare.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Sunteţi mulţumiţi de programul de taxare din parcările cu tarif orar din municipiul Constanţa realizat prin aplicaţia Constanţa Parking? La sondaj au participat peste 300 de persoane. Dintre acestea, 14% au răspuns pozitiv, iar 86% - negativ.


 
Mai mult, unii dintre respondenți ne-au transmis și părerea lor în legătură cu sondajul.
 
„Parcări desenate pe asfalt și prost gândite, fără acei 5 metri lăsati în intersecțiile cu acces în strada principală (vezi strada Unirii). Ca să taxezi o parcare, trebuie s-o construiești și apoi să ceri bani! Ce parcare a fost construită în Constanța, în afară de cea de la spital?“, scrie Laur T.
 
„Nu, dacă nu ai telefon sau credit la telefon, ce faci? A băgat în bani în stâlpișori în loc să pună automate de taxat, așa cum este în toată lumea“, susține Flori M.
 
„Altceva de ce oare sunt capabili, au trasat câteva linii, au pus o tăbliță și vor bani. Au schimbat bordurile, în loc să facă parcări, iar mașinile blochează acum o bandă. Ultima măgărie, au plantat stâlpii prostiei pe marginea trotuarului. Așa știu ei să facă treabă, în loc să creeze, te limitează, te constrâng“, a comentat
Costel I.

 
„Parcarea cu plată în extrasezon trebuie eliminată. A construit Făgădău parcări în Constanța?“, întreabă Niculai P. „Din nefericire peste tot în lume în centrele civice ale marilor orașe parcarea e cu bani“, a punctat Liviu S.
 

Citește și:
 
Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de programul de taxare din parcările cu tarif orar din municipiul Constanţa realizat prin aplicaţia Constanţa Parking?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parcometre cu plată contactless și alimentate cu energie solară la Constanța. În ce zone sunt amplasate

08 Apr 2022 2488

Uite parcometrul, nu e parcometrul! Abia se lucrează la fundațiile acestora. Unde vor fi amplasate și cât costă un automat electronic?

05 Apr 2022 2221

Constanța. Primăria montează 45 de parcometre în municipiu, alternativă la plata parcării prin SMS

01 Apr 2022 1788

Atenție, constănțeni! A început și taxarea parcării din zona I a municipiului Constanța

06 Jul 2021 23812

Parcare cu plată la Constanța. Cum beneficiezi de jumătate de oră gratis

18 Jun 2021 26352

Anunț privind locurile de parcare din municipiul Constanța. Tarifarea se va realiza din 18 iunie

16 Jun 2021 8050

Parcare gratis, primele 30 de minute Ce pași trebuie să urmeze constănțenii pentru a beneficia de gratuitate

09 Jun 2021 3091

Continuă războiul dintre USR PLUS și edilul Vergil Chițac „Parcarea, taxată integral. Gratuitatea celor 30 de minute a fost eliminată de aparatul primarului”!

07 Jun 2021 4157

O nouă versiune a aplicației „Constanța Parking", diponibilă în curând

04 Jun 2021 1990

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de programul de taxare din parcările cu tarif orar din municipiul Constanţa realizat prin aplicaţia Constanţa Parking?

18 Nov 2019 4694

Rețineți în agenda de weekend - sâmbătă, 15 iunie, ora 18 Proiecție de gală la Centrul „Jean Constantin“ - „Parking“, în regia lui Tudor Giurgiu

14 Jun 2019 1894

Descarcă aplicaţia Constanța Parking. Parcare prin SMS şi în staţiunea Mamaia şi în Portul Tomis

28 Apr 2019 15982

Noul sistem de plată a parcării prin SMS, Constanța parking, disponibil de astăzi (video0

15 Apr 2019 5114

În atenţia şoferilor O nouă aplicaţie va fi lansată de Primăria Constanţa, pentru plata locurilor de parcare din municipiu

05 Apr 2019 4737