Sondaj de opinie 57 la sută dintre respondenţi ar fi de acord ca Primăria Constanţa să se împrumute pentru a reabilita Cazinoul! Mulţi consideră însă că primarul Făgădău nu va face nimic!

Pe parcursul săptămânii trecute, cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa au fost invitaţi să răspundă la un sondaj de opinie pe tema reabilitării clădirii Cazinoului. Vă reamintim că primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat săptămâna trecută că până la finele lunii martie se va şti exact calendarul de restaurare a Cazinoului. Acesta a mai precizat că municipalitatea va iniţia un sondaj printre locuitorii oraşului, care îşi vor putea exprima opinia privind utilizarea Cazinoului.

Astfel, municipalitatea susţine că reabilitarea clădirii-simbol a oraşului va fi posibilă fie prin Compania Naţională de Investiţii, cu bani de la bugetul de stat, fie printr-un împrumut de 10 milioane de euro pe care l-ar contracta Primăria Municipiului Constanţa.

La întrebarea „Credeţi că Primăria Constanţa trebuie să se împrumute cu 10 milioane de euro pentru a reabilita Cazinoul?“, 57% dintre participanţii la sondaj au răspuns „DA“, în timp ce 43% se opun împrumutului. La sondaj au participat peste 350 de persoane.
 
O parte dintre acestea şi-au exprimat şi părerea cu privire la subiectul propus.
Paul B. spune că nu este de acord cu împrumutul şi întreabă: „Dacă s-au terminat fondurile europene?“ Nici Elena V. nu este de acord ca municipalitatea să contracteze un împrumut. „Să împrumuţi bani în numele cetăţenilor este o prostie, doar pentru un exerciţiu de imagine personală este cel puţin o jignire la adresa contribuabilului constănţean. Drumurile sunt proaste, parcări nu sunt, zonele verzi dispar etc. Făgădău tot promite, însa promisiunile lui sunt deja patetice. Acum vrea 10 milioane pe care să îi manevreze cum vrea“, a comentat femeia.
 
Mihai L. este de părere că simbolul Constanţei ar trebui „vândut sau demolat“ şi nu este de acord cu împrumutul.
Valeria L. din Constanţa vrea ca reabilitarea Cazinoului să fie „plătită de cei care l-au lăsat să ajungă în acest stadiu“.
Bogdan N. are o altă opinie: „Trebuie să plătim noi toţi, pentru că este al nostru şi este un simbol al oraşului“.
 
O părere asemănătoare are şi Marilena C.: „Da, trebuie să înceapă cineva acest demers“.
Gabrielle G. ne-a lăsat şi ea un mesaj: „Dacă am avea primari corecţi, da. Dar primarul ăsta o să se împrumute în numele locuitorilor oraşului şi o să facă banii să dispară“.
Stelică E. este un constănţean total dezamăgit de administraţia locala: „Din păcate, ştim că nu se va face nimic. Aşa că sondajele şi tot felul de chestionare completate sunt în vânt. O să vedeţi că nu se va face nimic. Locurile de joacă unde sunt? Podul de la Butelii? Numărul infinit de gropi din oraş?“, scrie bărbatul.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Z a sosit. Magistratul Vasile Bîcu deschide azi cazul Cazinoului

29 Nov 2019 2903