Sondaj de Opinie 61% dintre respondenți consideră că ÎPS Teodosie nu va reuși să împiedice demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii din Tomis Nord

  • 322 de persoane au participat la sondaj, iar dintre acestea 61% consideră că nu va reuși ÎPS Teodosie să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord.
  • Alți 39% dintre respondenți au precizat că Arhiepiscopul Tomisului va reuși să împiedice demolarea lăcașului de cult.
  • De precizat că, între timp Judecătoria Constanța a decis joi, 16 iunie 2022, suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii! Astfel, lăcașul de cult nu va fi demolat până la toamnă.

De precizat că, între timp Judecătoria Constanța a decis suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii! Astfel, lăcașul de cult nu va fi demolat până la toamnă. 

Situația bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din cartierul Tomis Nord din Constanța este departe de a se rezolva. Instanța a dat o sentință definitivă prin care a decis demolarea lăcașului de cult, sentință ce ar trebui pusă în aplicare de Primăria Constanța.

În urmă cu două săptămâni  ÎPS Teodosie însoțit de un sobor de preoți a susținut Sfânta Liturghie la biserica din Tomis Nord, iar la final a avut câteva vorbe pentru credincioși și primarul, Vergil Chițac.

Întrebat de faptul dacă știe că este posibil ca săptămâna următoare să aibă loc demolarea, ÎPS Teodosie a spus că dreptul divin este deasupra dreptului uman.

 „Buldozerele nu trec peste oameni. Ne vom sesiza și venim o sută. Dacă este nevoie facem un referendum cu 100 de preoți și 10.000 de credincioși la primărie și aici la biserică. Decizia poate fi schimbată. Este o decizie nefirească. Un sacrilegiu nu este o decizie firească. Dreptul divin este deasupra dreptului uman. Creștinii au dreptul să se roage. Au acest drept constituțional. S-a încălcat acest drept de  ase ruga unde s-au rugat 20 de ani. Cine le ia acest drept? Justiția, Primăria, nimeni nu are dreptul acesta. Au fost hotărâri nedrepte și trebuie să fie corectate“ -a mai menționat ÎPS Teodosie.

În replică, primarul Constanței, Vergil Chițac, precizează că situația este una delicată, sfătuindu-i pe cei care slujesc la această biserică să își recupereze bunurile din interior înainte de ziua demolării.

În acest context, ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea: „Credeți că ÎPS Teodosie va reuși să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord?“



322 de persoane au participat la sondaj, iar dintre acestea 61% consideră că nu va reuși ÎPS Teodosie să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord. Alți 39% dintre respondenți au precizat că Arhiepiscopul Tomisului va reuși să împiedice demolarea lăcașului de cult.
De precizat că, între timp Judecătoria Constanța a decis joi, 16 iunie 2022, suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii! Astfel, lăcașul de cult nu va fi demolat până la toamnă.
 
Citește și:

Sondaj de Opinie
Credeți că ÎPS Teodosie va reuși să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord?




EXCLUSIV!
Demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, suspendată de Judecătoria Constanța!


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAIR Încep anchetele de circulație Origine — Destinație. Ce informații vor fi adunate de la conducătorii auto opriți în trafic

20 Sep 2022 581

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu măsurile ce vor fi aplicate în anul școlar 2022-2023? Ce au ales respondenții

19 Sep 2022 431

Sondaj de opinie Care sunt destinațiile preferate pentru a petrece sărbătorile de iarnă?

19 Sep 2022 531

Studiul Băncii Mondiale. Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră, cele mai mari probleme ale orașelor din România (DOCUMENTE)

17 Sep 2022 474

Sondaj de opinie Constănțenii au răspuns - cine ar trebui să plătească iluminatul festiv din oraș!

12 Sep 2022 817

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu măsurile ce vor fi aplicate în anul școlar 2022-2023?

12 Sep 2022 696

Sondaj de opinie Cine credeți că ar trebui să plătească iluminatul festiv din Constanța?

05 Sep 2022 732

Sondaje de opinie. Aproape 70% dintre constănțeni sunt nemulțumiți de activitatea Poliției Locale

05 Sep 2022 678

Sondaj de Opinie 50% din respondenți sunt de părere că se putea găsi o variantă mai acceptabilă ca preț pentru stațiile de autobuz din municipiul Constanța

29 Aug 2022 737

Sondaj de opinie. „Cum apreciați serviciile prestate, dotările și comportamentul angajaților Direcției Poliția Locală Constanța?”

29 Aug 2022 1075

Sondaj de opinie Cum vi se par noile stații de autobuz instalate în municipiul Constanța?

22 Aug 2022 1138

Sondaj de opinie Câți constănțeni (nu) sunt de acord ca parcările rezidențiale din Constanța să fie scoase la licitație, așa cum dorește primarul Vergil Chițac?

22 Aug 2022 2260

Are Constanța nevoie de statui? Primăria Constanța a lansat un sondaj

18 Aug 2022 894

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți nu cred că Farul va juca începând din 2024 pe noul stadion din Constanța

15 Aug 2022 1375

Sondaj de opinie Sunteți de acord ca parcările rezidențiale din Constanța să fie scoase la licitație, așa cum dorește primarul Vergil Chițac?

15 Aug 2022 2150