Sondaje de opinie

Sondaj de opinie 70% dintre respondenţi îşi doresc înfiinţarea spitalelor de oncologie şi obstetrică-ginecologie!

 

Două noi spitale ar putea fi construite în viitorul apropiat la Constanţa. Este vorba despre o structură medicală în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie şi un spital care să asigure condiţii de tratament şi spitalizare decente pentru bolnavii de cancer. Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă a CJC demararea studiilor de oportunitate şi a studiilor de fezabilitate pentru aceste proiecte. Ambele propuneri au la bază Strategia Naţională de Sănătate pentru perioada 2014-2020. Dacă va prinde viaţă, structura medicală în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie în judeţul Constanţa va oferi servicii precum: obstetrică-ginecologie, ginecologie generală, asistenţă la naştere, naştere sub apă, analgezie peridurală, prelevare de celule stem, managementul sarcinii cu risc crescut, psihologia sarcinii şi a lăuziei, diagnostic prenatal, neonatologie, reproducere asistată, ginecologie endocrinologică, chirurgie ginecologică şi chirurgie fetală. Unitatea va dispune şi de un laborator de analize medicale.
 
Cel de-al doilea spital, cu profil oncologic, va avea mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, radioterapie, chirurgie), precum şi urmărirea pacienţilor după încheierea tratamentului de specialitate, managementul reacţiilor adverse pentru tratament, screeningul pentru anumite localizări de cancer sau tratamente paliative pentru pacienţii în cazul cărora tratamentele nu mai sunt oportune.


 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Consideraţi oportună înfiinţarea de noi spitale specializate pe oncologie şi obstetrică-ginecologie şi neonatologie în judeţ?“
 
La sondaj au participat 430 de cititori ai cotidianului ZIUA de Constanţa. 70% dintre aceştia consideră oportună construirea celor două unităţi medicale, 4% cred că nu se impune înfiinţarea celor două spitale, în timp ce 26% au optat pentru varianta de răspuns „ar trebui avute în vedere şi alte specialităţi“.
 
În plus, unii cititori au ţinut să ne împărtăşească şi părerile lor pe acest subiect, pe care le prezentăm mai jos:
 
Cristian Călinescu este de părere că „monospecialităţile pediatrie chirurgie nefrologie, cardiologie şi oftalmologie ar avea nevoie de un refresh urgent din partea autorităţilor“.
 
Viorel din Constanţa a scris că „este mare nevoie si de un spital de pediatrie, cu toate specializările aferente. Mai mare ruşinea, unul dintre cele mai mari oraşe/judeţe şi avem doar o secţie de pediatrie, şi aia vai mama ei“.
 
Gabi spune că în judeţ ar fi nevoie şi de un spital de geriatrie.
 
Alina din Constanţa este de părere că ar fi suficient să fie modernizate secţiile de oncologie şi maternitatea din spitalele deja existente.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Hagi, declarații despre neregulile din Spitalul Județean „Aţi văzut cum arată spitalul din Constanța? E posibil aşa ceva?”

04 Aug 2019 2681

Dosarul Colectiv, azi un nou termen! Printre victime, o tânără din Constanţa

31 Jul 2019 415

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 1023

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa. Liberalul a vorbit despre dublul standard

16 May 2019 597

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?

22 Apr 2019 719

Sondaj de opinie Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea?

15 Apr 2019 1341

Un lanţ de spitale, din Germania, face angajări direct din Constanţa! Cu sau fără experienţă!

28 Mar 2019 2859

Liberalii îşi promovează candidaţii la europarlamentare Siegfried Mureşan - „Românii vor sancționa actuala guvernare, pe 26 mai!“

16 Mar 2019 759

În Constanţa au fost înregistrate, în ianuarie, cu 30% mai multe cazuri de infecţii nosocomiale în spitale. DSP a aplicat amenzi

28 Feb 2019 523

Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)

31 Jan 2019 706

Ce spitale din judeţul Constanţa sunt în pericol în cazul unui cutremur major. Lista oficială (document)

29 Dec 2018 1136

Ultimă oră! Ce se întâmplă cu construcția Spitalului Regional de Urgență Constanța

09 Nov 2018 1890

Ce paciente pot beneficia de subprogramul de reconstrucţie mamară. Programul se derulează prin 19 spitale, printre care și cel din Constanța

03 Nov 2018 464

Un nou termen în dosarul clubului Colectiv!

10 Sep 2018 976

Sănătatea la Constanţa în perioada interbelică - statistici, boli, medici, spitale şi farmacii

05 Mar 2018 15481