Sondaj de opinie 74% dintre respondenţi, sceptici privind punerea în funcţiune a angiografului primit gratis de Spitalul Judeţean Constanţa



Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul „Apostol Andrei“ din Constanţa a semnat un parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale, în baza căruia un angiograf, aparat folosit în orice tip de intervenţie pe vasele de sânge, în valoare de peste jumătate de milion de euro, urma să ajungă la Constanţa.  
 
Într-un articol publicat în ediţia din 20 noiembrie a cotidianului ZIUA de Constanţa, sunt prezentate explicaţiile managerului Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţînă, iar pe 10 decembrie, a fost publicat articolul cu titlul „Căpăţînă protejează Cardioscan? Dr. Deac - «Constanţa nu a reuşit să obţină autorizaţiile pentru angiograf. Este rea-voinţă!».
 
Între timp, pacienţii sunt nevoiţi să apeleze la serviciile medicale ale unei firme private care deţine un angiograf. Costurile, în caz că nu ai trimitere de la medicul specialist, sunt foarte mari în comparaţie cu salariile, iar cei care ar dori să beneficieze de examinare gratuită sunt obligaţi să se programeze şi să aştepte mai bine de o lună. Vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir declara, pe 10 decembrie, că angiograful va rămâne la Constanţa şi, într-o săptămână, va fi obţinută şi autorizaţia pentru montarea lui.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa a lansat, săptămâna trecută, sondajul de opinie cu întrebarea:
 
„Credeţi că Spitalul Judeţean Constanţa va pune în funcţiune la timp angiograful primit recent?“


 
La sondaj au participat 155 de cititori ai cotidianului ZIUA de Constanţa. Dintre aceştia, 26% sunt optimişti în ceea ce priveşte activarea angiografului, răspunzând afirmativ la întrebarea noastră, în timp ce 74% au răspuns negativ.
 

Mai mult, un constănţean care semnează cu pseudonimul Doctor a ţinut să precizeze următoarele: „Cu siguranţă că nu se va instala noul angiograf! Şi am mai multe argumente: între SCJU şi firma privată care deţine unicul angiograf din Constanţa există un contract de exclusivitate în ceea ce priveşte explorările angiografice, implantul stimulatoarelor cardiace - contract iniţiat pe 15 ani. Se pare că SCJU se obligă ca, pe toată derularea acestuia, să nu îndrume pacienţii către un alt serviciu privat, chiar dacă privatul din spital are lacătul la uşă în weekend. Indiferent câte aparate angiograf private ar apărea în Constanţa, spitalul este legat de această firmă privată. Desigur, pare incredibil ce spun, dar se pare că este adevărat! În al doilea rând, acţionară cu 5% la Cardioscan este soţia actualului primar. Instalarea noului angiograf al spitalului ar însemna spargerea monopolului Cardioscan. Desigur că managerul spitalului ştie acest lucru şi tergiversează obţinerea avizelor necesare instalării noului angiograf, protejând interesele firmei private, ştiind de existenţa unui termen-limită de instalare, termen cunoscut de trei luni. Dovadă că celelalte 16 angiografe din ţară sunt deja instalate.  
 
Aşa că nu va fi instalat noul angiograf! Veţi vedea! Oare DNA nu vede ce se întâmplă în SCJU? Sunt o mulţime de astfel de abuzuri! De ce managerul nu-şi dă demisia?“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Doctor

21 Dec, 2015 02:10

Am o întrebare: de ce medicul șef de secție Irinel Parepa nu spune nimic despre acest lucru? Știa de acest proiect de câteva luni și din câte cunosc....a răspuns în scris către Academie ca nu avem nevoie de acest aparat și ca nu are cine sa-l foloseasca! În secret a nominalizat de forma doi medici apropiați ei, știind ca aceștia nu doresc sa se pregătească sa lucreze pe noul angiograf! Aceasta individa este o marioneta a lui Avram și Căpățână! Foarte interesant este ca nici Dr. Militaru "celebrul" chirurg cardiovascular a tăcut mâlc! Of Doamne, în ce tara trăim!!!! Tara în care DNA-Constanța doarme iar conducerea spitalului dirijează banii către firme private.....iar oamenii mor cu zile și medicilor cinstiti li se baga pumnul în gura ca sa tacă!

Articole asemanatoare

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 972

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1412

UPDATEAmbulanța și poliția intervin la Ovidiu, județul Constanța. Om căzut pe stradă! (FOTO+VIDEO)

25 Feb 2024 2345

UPDATE Accident rutier la Săcele, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

24 Feb 2024 767

Știri Constanța Două autoturisme, implicate într-un accident pe varianta Ovidiu (FOTO)

15 Feb 2024 1244

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa face angajări! Sunt mai multe posturi scoase la concurs

13 Feb 2024 1446

UPDATE Accident rutier în Medgidia, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 2009

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică pentru construirea noului spital „Mama și Copilul”

02 Feb 2024 878

Imaginea zilei! La un pas de tragedie! Incredibil unde s-a oprit o ambulanță SMURD după impactul cu un autoturism în zona bisericii Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavril”din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1635

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 654

Licitație la Spitalul Județean din Constanța! SIG MED SRL va asigura transportul sanitar al pacientilor (hemodializă) (DOCUMENT)

08 Jan 2024 788

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1400

Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Spitalului Județean Constanța! O fetiță din Ucraina, lovită de autobuz (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Nov 2023 4090

Un bărbat de 61 de ani, rănit în accidentul de la Techrighiol a murit. Victima, cadru militar în rezervă (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Nov 2023 3677

UPDATE Patru persoane rănite într-un accident rutier în municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

09 Nov 2023 1850