Sondaj de opinie 75% dintre respondenți nu cred că Farul va juca începând din 2024 pe noul stadion din Constanța


 
 • Noua arenă de la malul mării, care este prevăzut a se ridica pe locul actualului stadion, din strada Primăverii, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA.
 
Întreaga suflare faristă își dorește, cât mai repede, un stadion nou la Constanța, astfel încât Farul să-și dispute meciurile de acasă pe o arenă mult mai mare decât cea pe care joacă actualmente, la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, care are 4.500 de locuri.
 
Noul stadion de fotbal din Constanța, care este prevăzut a se ridica pe locul actualei arene, din strada Primăverii, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA.
 
Consiliului Local Municipal Constanța a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții CNI SA, a amplasamentului, domeniu public, situat în strada Primăverii din municipiul Constanța, aflat în proprietatea UAT municipiul Constanța, în suprafață de 88.276 de metri pătrați (suprafață măsurată), respectiv 85.000 de metri pătrați (din acte), în vederea și pe perioada realizării de către CNI SA a obiectivului de investiții „Construire stadion «Gheorghe Hagi», strada Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanța“. De asemenea, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru investiţia de construire a noului stadion din Constanța.
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, și-a exprimat de mai multe ori speranța că echipa constănțeană va putea juca pe noua arenă din Constanța cu începere din anul 2024.
 
„Sunt discuții avansate, pe plan local autoritatea locală își dorește. Toți constănțenii așteptăm să se facă cât mai repede stadionul. La București e deschidere și sperăm să se aprobe cât mai repede și să se înceapă construcția, astfel încât în 2024 să avem arena și să putem juca acolo. Cel puțin așa o văd eu, sunt optimist. Încercăm să fie așa, iar peste doi ani să putem intra pe noul stadion“, declara Hagi, în luna mai a acestui an.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Credeți că Farul va juca pe noul stadion din Constanța începând din anul 2024?“. Respondenții nu au fost însă optimiști, 75% dintre ei răspunzând „nu“ la închiderea sondajului (duminică, 14 august) și doar 25% fiind siguri că, peste doi ani, vor vedea Farul jucând la Constanța.


 
Iată și cîteva dintre opiniile celor care au participat la sondaj:  
 
 • „N-a început demolarea și noi visăm să fie gata în ‘24“
 •  „Dacă se dorește cu adevărat terminarea stadionului în termenul stabilit prin contract, se poate, cu condiția să aibă toate utilajele necesare demolării actualului stadion și materialele necesare pentru demararea noului stadion. Dar trebuie specialiști și mână calificată, adică muncitori care în cele 10 ore de muncă să muncească, tată, fiecare muncitor să aibă un carnețel în care să scrie în fiecare zi ce a făcut, iar la sfârsit de săptămâna să se facă bilanțul, să se știe exact unde au ajuns. Fără șprițuri, fără țigări, rezemat în lopată sau, mai grav, lipsuri de la locul de munca, având în vedere că este în centrul orașului. Deci eu cred că se poate. Mult succes!“ 
 • „În 2024 să fim mulțumiți dacă o să fie gata studiul de fezabilitate, pe urmă urmează contestațiile, dacă demolarea începe în 2026-2027, e bine, prin 2030 începe hora cu constructorii, noi, ăștia mai în vârstă s-ar putea să nu îl mai prindem“
 •  „Doamne Ajută! Amin!“ 
 • „Ne dorim cu toții asta, dar e practic imposibil, chiar dacă e fizic gata în 2024, practic mai durează încă cel puțin 6 luni, recepția lucrărilor și avize peste avize. Vezi stadionul Giulești!“
 •  „Când se va termina de renovat Cazinoul, Polivalenta...“ 
 • „Imposibil nu este, dar stadionul vechi e tot acolo, deocamdată se vorbește mult și fapte deloc...“
 •  „Sperăm, dar e greu de crezut...“ 
 • „Nu, e prea devreme“
 •  „Categoric nu.. În 2 ani nici gardul nu il fac...“ 
 • „Cum e Hagi de bătăios... sigur!“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Citește și:

Sondaj de opinie
Credeți că Farul va juca pe noul stadion din Constanța începând din anul 2024?

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Ianis Podoleanu și Ianis Avramescu, goluri pentru România Under-15

07 Oct 2022 311

Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, în proiectul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 1081

Juniorii Farului Constanța, victorie și egal cu FCSB. Echipa Under-17, egalată pe final (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 605

Interviu online cu David Ciolpan, campion național la atletism Tema este - Săritura „de aur“. Pas cu pas către prima treaptă a podiumului

06 Oct 2022 889

Gimnaste constănțene, medaliate la Naționale și la RomGym Trophy (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

06 Oct 2022 620

Tinerii Farului Constanța și lupta din Superligă Luca Banu - „Evoluțiile la echipa mare vor fi un bonus, prin care voi arăta ce pot“

06 Oct 2022 802

Fotbalul județului Constanța Etapa a noua a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente

05 Oct 2022 1112

Farul Constanța Portarul Marian Aioani, joc psihologic la penalty-ul din meciul cu UTA. Atacantul a ratat (GALERIE FOTO)

05 Oct 2022 1235

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 525

Luca Banu. Debut în Superligă la 17 ani, neconvocat la Națională! Hagi - „Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci?“

04 Oct 2022 1938

Oferit de Denis Alibec Tricou de la Națională, cu semnăturile tricolorilor, scos la licitație pentru ajutorarea lui Iulian Voinea

03 Oct 2022 793

Farul Constanța Luca Banu, debut în Superligă, la 17 ani. „Un Neluțu Sabău în miniatură“

03 Oct 2022 723

Câte trei medalii de aur la Naționale pentru Darius Tătaru, Ionuț Tucă și Albert Mărgăritescu. Halterofilii și-au măsurat forțele la Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Oct 2022 747

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți cred că fotbalistele de la Farul Constanța vor juca din sezonul viitor în Liga 1

03 Oct 2022 1152

În inferioritate numerică, Farul Constanța învinge UTA. „Marinarii“, în continuare pe locul întâi în Superligă (GALERIE FOTO)

02 Oct 2022 669