Sondaj de opinie 94 la sută dintre respondenţi nu sunt de acord ca România să primească refugiaţi din Orientul Mijlociu



Pe data de 13 noiembrie, în capitala Franţei au avut loc mai multe atacuri armate coordonate, în apropiere de Stade de France, unde se desfăşura meciul amical Franţa - Germania, şi o luare de ostatici, într-o sală de spectacole. Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi.
Printre corpurile atacatorilor kamikaze care au comis atentatele teroriste, anchetatorii francezi au găsit un paşaport sirian. Acesta aparţine unui imigrant care fusese înregistrat de autorităţile greceşti la începutul lunii octombrie, după ce ajunsese în insula Leros.


 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, pe data de 16 noiembrie, un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Sunteţi de acord ca România să primească în continuare refugiaţi din Orientul Mijlociu?“
 
Dintre cei 939 de participanţi la sondaj, 6% au fost de acord ca România să primească în continuare refugiaţi din Orientul Mijlociu, în timp ce 94% s-au declarat împotrivă.
 
„O simplă întrebare - cum ar proceda orice altă ţară care s-ar afla în situaţia musulmanilor? Mai exact, ţara sa-ţi fie ocupată de pe o zi pe alta de către nişte barbari care bombardează, violează şi ucid civili în numele democraţiei. Niciodată nu va exista efect fără cauză. Oare îşi mai pune cineva această întrebare?“, a comentat un participant la sondaj.
 
„Aleşii poporului şi preşedintele ţării trebuie să realizeze că au fost puşi în funcţie de popor, nu de Angela Merkel. Să consulte poporul, nu Europa. Felicitări ţărilor ca Ungaria, care a luat o atitudine de opoziţie, respectând voinţa poporului. Ar trebui să colaborăm mai bine şi mai strâns cu Ungaria pentru a proteja în comun cele două ţări“, ne-a scris Radu.
 
„Nu cred în integrarea acestor oameni. Ştiu că au probleme la ei în ţara, dar trebuie să stea acolo şi să participe la democratizarea ţării lor. Probleme sunt peste tot. Nu am înţeles de ce trebuie ca noi să importam şi problemele lor. Noi nu suntem în stare să rezolvăm problema romilor şi o putem rezolva pe cea a islamiştilor? Cred că se face o mare greşeală acceptând acest lucru. Trebuie să păstrăm acest pământ pentru generaţiile viitoare de români creştini, nu pentru alte religii păgâne. Românii ar trebui să fie uniţi şi să vorbească aceeaşi limbă“, a comentat Cucu.

 
Sondajul s-a încheiat la data de 22 noiembrie 2015.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu interzicerea totală a petardelor și a produselor pirotehnice în interiorul localităților?

24 Dec 2023 1233

Sondaj Peste 2.000 de oameni au răspuns legat de desființarea „bisericii de pe trotuar“, Biserica Izvorul Tămăduirii

13 Jun 2022 2048

Sondaj de opinie Cine credeţi că va fi noul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie?

27 Aug 2018 2064

Dezinteres sau neîncredere în administraţia publică locală? Doar 6 la sută dintre constănţeni au completat chestionarul privind soarta Cazinoului!

08 Mar 2018 3041

Sondaj de opinie Credeţi că patronii de baruri, cafenele, restaurante şi puburi din Constanţa vor respecta legea antifumat?

14 Mar 2016 11724

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca cea de a doua biobază din Constanţa să fie amplasată pe strada Caraiman?

15 Feb 2016 6692

Sondaj de opinie 46% dintre respondenţi au contractat o infecţie intraspitalicească într-o unitate medicală din Constanţa

14 Dec 2015 2808

Sondaj de opinie Aţi contractat infecţii intraspitaliceşti în urma internării la spitalele din Constanţa?

07 Dec 2015 3835

Sondaj de opinie Mai puţin de jumătate dintre respondenţi afirmă că li s-a condiţionat susţinerea Bacalaureatului de plata fondului clasei sau al şcolii

27 Mar 2015 2710

Popularitatea lui Hollande a crescut cu zece puncte procentuale după atentatele din Franţa

17 Jan 2015 1783

Sondaj de opinie 83% dintre constănțeni, convinși că procurorii DNA au probe împotriva lui Nicuşor Constantinescu

16 Dec 2014 3667