Sondaj de opinie Actualul primar interimar, preferat de electoratul de stânga pentru Primăria Constanţa



Pentru că alegerile locale de anul viitor bat la uşă, iar în această perioadă, partidele politice derulează sondaje interne pentru desemnarea viitorului candidat, ZIUA de Constanţa şi-a propus să afle opinia cititorilor în legătură cu opţiunile politice pe care le are municipiul Constanţa.
 
Astfel, pe data de 28 septembrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un nou sondaj de opinie, cu întrebarea „Dacă mâine ar fi alegeri locale, cărui candidat de stânga i-aţi acorda votul?”. După ce am văzut cum stau candidaţii de dreapta în topul preferinţelor cititorilor noştri, de săptămânile trecute, sondajul ZIUA de Constanţa s-a adresat publicului cu simpatii sde stânga, în general, nu doar celor cu viziuni social-democrate.
 
Pentru că sunt mai mulţi posibili viitori candidaţi de stânga sau asimilaţii celor cu astfel de viziuni, pentru a avea creionat un tablou de ansamblu asupra viitorului scrutin, de data aceasta, au fost avansate opt  nume ale candidaţilor social-democraţi care ar fi putut intra într-o eventuală luptă electorală. Este vorba despre Mircea Titus Dobre, Florin Gheorghe, Decebal Făgădău, Virgil Senopol, Dumitru Bădrăgan, Nicolae Nemirschi, Dumitru Coiciu şi Radu Babuş. Dintre cele peste 801 voturi primite, actualul primar interimar, Decebal Făgădău, ar fi votat de 37% dintre participanţii la sondaj, urmat de Dumitru Coiciu - 20%, în timp ce Virgil Senopol este dorit ca primar de 13% dintre respondenți, Nicolae Nemirschi - de 8%, Florin Gheorghe - de 6%, Dumitru Bădrăgan - de 6%, Radu Babuş - de 6% și Mircea Titus Dobre - de 4%.

 
Decebal Făgădău - 37%
Dumitru Coiciu - 20%
Virgil Senopol - 13%
Nicolae Nemirschi - 8%
Florin Gheorghe - 6%
Dumitru Bădrăgan - 6%
Radu Babuş - 6%

Mircea Titus Dobre - 4%
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 4 octombrie 2015.

 
Decebal Făgădău este, la momentul de faţă, varianta oficială a PSD, numele avansat chiar de preşedintele Organizaţiei PSD Constanţa, Felix Stroe, în contextul Conferinţei Judeţene a Organizaţiei de Femei a PSD Constanţa din luna august, de la Constanţa. Varianta înaintată de conducerea PSD Constanţa a fost agreată şi de cel aflat la conducerea interimară a partidului, Liviu Dragnea.
 
Dumitru Coiciu este un vechi membru al PSD şi actualmente director adjunct al RATC. Acesta se regăseşte chiar şi pe lista membrilor supleanţi pentru Consiliul Judeţean Constanţa, fiind ales pe listele USL. Coiciu a afirmat, în contextul unei conferinţe informale de presă, că va candida la Primăria Constanţa.
 
Florin Gheorghe este deputat UNPR. El a fost în PDL în anul 2012, după care s-a înscris în PMP, partid pe care l-a părăsit anul trecut în favoarea progresiţtilor.
 
Dumitru Bădrăgan, fost aspirant, în 2012, la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa din partea Partidului Ecologist Român. De-a lungul timpului, Dumitru Bădrăgan şi-a consolidat imaginea de „avocat anti gaze de şist“ şi de militant pentru protejarea spaţiilor verzi.
 
Mircea Titus Dobre este parlamentar PSD de Constanța din 2012.
 
Radu Babuş, deputat PSD în Colegiul 5, fost consilier judeţean şi director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, este încă un nume auzit în anumite cercuri în ceea ce priveşte o posibilă candidatură. Observând avântul cu care PSD vrea să aducă în faţă oameni tineri, Radu Babuş, fiul lui Constantin Babuş, ar putea fi o opţiune pentru cei care vor un social-democrat „cu suflu nou“ la Primăria Constanţa.
 
Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al municipiului Constanţa şi, de asemenea, fost ministru al Mediului în guvernarea PDL-PSD din 2008, a fost varianta pe care chiar Decebal Făgădău a înaintat-o la finalul unei şedinţe de Consiliu Local din luna mai. Afirmaţia i-a luat pe mulţi prin surprindere, de vreme ce Nemirschi a dispărut complet din peisajul public, el nemaiactivând politic după etapa Ministerului Mediului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie USR-PLUS, favoriţi în competiţia europarlamentarelor printre constănţeni

18 Mar 2019 1717

Sondaj la nivel național efectuat de PNL pentru anul electoral 2019 Klaus Iohannis conduce detașat la nivelul județului Constanța în plutonul prezidențiabililor

05 Feb 2019 3964

Sondaj de opinie 78% dintre respondenţi nu cred că primarul Decebal Făgădău va realiza proiectele prezentate în campania electorală

13 Jun 2016 4454

Sondaj de opinie Credeţi că va realiza primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, proiectele prezentate în campania electorală? (galerie foto)

07 Jun 2016 8900

Cuget liber Constanţa, tu cu cine votezi? ce primar îşi doresc constănţenii

31 Mar 2016 4419

Sondaj de opinie Consideraţi că Guvernul Cioloş trebuie să emită o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi?

25 Jan 2016 5672

Sondaj de opinie Trei sferturi dintre cititorii ZIUA de Constanța nu se așteaptă la schimbări benefice în anul electoral 2016

04 Jan 2016 2613

PNL pune la punct „detaliile“ anului electoral 2016 Sondaj pentru stabilirea viitorului şef al CJC

22 Dec 2015 2598

Sondaj de opinie Constanţa caută primar. Cu cine aţi vota dacă mâine ar fi alegeri locale?

05 Oct 2015 5719

Sondaj de opinie Gigi Chiru şi Vergil Chiţac, preferaţii celor cu „simpatii liberale“ pentru Primăria Constanţa

14 Sep 2015 4145

Sondaj de opinie O mutare liberală pentru Constanţa? Dacă mâine ar fi alegeri, cu care dintre următorii candidaţi aţi vota?

02 Sep 2015 4041

Soarta primarilor social-democraţi, la mâna instanţei şi a comunităţii Liderii PSD Constanţa intră în şedinţă

20 Aug 2015 1866

Sondaj PNL-PSD, 44-34 la sută

05 Apr 2015 1679