Sondaj de opinie Aproape jumătate din respondenți doresc ca noul an școlar să înceapă online!

  • În urma unui sondaj de opinie inițiat de ZIUA de Constanța, aproape jumătate din respondenți au optat pentru școala online
  • Doar 15% dintre respondenți ar alege varianta hibrid de școală, și 38% doresc să meargă elevii la școală
Fiecare unitate de învățământ se pregătește, chiar în aceste clipe, de deschiderea anului școlar 2020-2021, care alături de semestrul al doilea din cel precedent, va fi caracterizat de incertitudine. Cotidianul ZIUA de Constanța a lansat un sondaj acum o săptămână unde am întrebat ce variantă preferă respondenții cu privire la începerea anului școlar – școală fizică, hibrid sau online.
Cu mai puțin de 2 săptămâni până când ar trebui ca cei mici să meargă la școală, nu știm încă în ce mod se vor desfășura orele.
Există în plan trei scenarii, iar la data de 8 septembrie ar trebui definitivat fiecare scenariu în parte și ce instituții de învățământ vor aborda fiecare dintre cele trei variante puse la dispoziție de autorități. Pentru cei care au o rată în județ de sub un caz la mia de locuitori, elevii vor putea merge la școală, fiind respectate măsurile de igienă și distanțare socială. Între 1 caz și 3 la mia de locuitori, elevii vor avea un sistem hibrid – 2 săptămâni vor învăța de acasă, 2 săptămâni de la școală, în câte două grupe. Al treilea caz, cel pesimist, toată lumea învață de acasă, când cazurile depășesc numărul de 3 la mia de locuitori.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie care să chestioneze atât părinții, dar și elevii, despre situația prezentată mai sus, cu următoarea întrebare: „Cum preferați să înceapă noul an școlar – online, fizic la școală sau hibrid?”.
Școala online a câștigat cu 47%, în timo ce doar 15% din părinți ar alege varianta școlii hibrid. 38% din respondenți au spus că vor să meargă elevii la școală. 693 de persoane au răspuns la sondajul de opinie.

Redăm mai jos câteva dintre opiniile cititorilor ZIUA de Constanța:
„Mda... din comentarii văd că doar cei cu copii mai mari vor fizic pentru că aceștia își pot purta singuri de grijă să zic așa...”
„Fizic la scoala(copii au nevoie de socializare,de contact fizic direct)ce a fost pana acum online ,nu a fost scoala”
„Băiețelul meu va trece în clasa a IV-a și ....prefer on line.La fel și el.Este un copil bun la învățătură  și nu îmi fac probleme.Sănătatea si siguranța lui sunt mai importante.”
„Online dar sa de-a și tablete promise că nu toți copii au telefoane”
„fizic la scoala,intre elevi sa existe concurenta si sa poata socializa,ca suntem oameni nu turme de mascati”
„Cine naiba a făcut sondajul pe țară, în care se spune că 60% dintre părinți vor ca ,copiii lor sa meargă la școală, când pe unde citesc ,părinții vor online?Parca ar fi un moft si trebuie sa alegem.Este un virus ucigaș, care nimeni nu stie cum circula.Tot ce știm este ca te pune la pământ sau in pământ. Copiii noștri nu sunt cobai pentru experimentul lor. Cine naiba a făcut sondajul pe țară, în care se spune că 60% dintre părinți vor ca ,copiii lor sa meargă la școală, când pe unde citesc ,părinții vor online?Parca ar fi un moft si trebuie sa alegem.Este un virus ucigaș, care nimeni nu stie cum circula.Tot ce știm este ca te pune la pământ sau in pământ. Copiii noștri nu sunt cobai pentru experimentul lor.”
„Varianta on-line nu este cea mai buna, însă coroborând cu faptul ca ministerul edeucatiei și ministerul sănătății nu își asuma răspunderea prin a asigura siguranța sănătății copiilor, părinții care accepta varianta fizic la școala sunt inconștienți din punct de vedere al asigurării sănătății copiilor. Trebuie gândit ce se poate întâmpla in viitor. Părinții trebuie sa se solidarizeze pentru a fi asigurate de autoritățile responsabile siguranța sănătății copiilor și educație corespunzătoare in aceste condiții deosebite. Sa lași copii sa ajungă la școala transferând răspunderea printr-o declarație pe proprie răspundere a părintelui sau sa pui profesorii sa trieze copii la intrarea la clasa este o mare lașitate și o fuga de răspundere a statului. Nu fiți naivi, sănătatea odată afectată de un virus fără speranța de tratament imediat este greu de remediat.”
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1663

Proiectul de hotărâre, pe masa aleșilor locali constănțeni Două școli și o grădiniță din Constanța rămân fără terenuri (DOCUMENT)

13 Feb 2024 782

„O inimă bună a încetat să mai bată“ Unul dintre cei mai cunoscuți instructori auto din Constanța s-a stins din viață

12 Jan 2024 3852

VIDEO Vrei să devii polițist? Acum ai ocazia! Precizări importante legate de tatuaje. Interviu online cu agent șef adjunct de poliție Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

01 Nov 2023 2299

Se suplimentează banii pentru învățământul constănțean! Mai multe grădinițe vor fi reabilitate

27 May 2023 1041

Polițiștii constănțeni au desfășurat acțiuni de prevenire în mai multe școli din Constanța și Năvodari

09 Feb 2023 956

Ministerul Educației face precizări importante despre redeschiderea școlilor

05 Jan 2023 1827

Sprijin pentru viitoarele mămici! Școala Mamei și îngrijirea postpartum la ARMONIA Hospital

26 Nov 2022 1436

Pregătiri pentru online Școala Gimnazială din Hamcearca, județul Tulcea, dotată cu laptopuri și tablete. Primăria investește 26.000 de euro, față de 39.000, cât estimase (DOCUMENT)

12 Jul 2022 1524

Şcolile din capitala Ucrainei, Kiev se vor redeschide pe 1 septembrie

01 Jul 2022 933

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu „Şcoala online impusă de pandemie a fost o catastrofă educaţională“

21 Apr 2022 1689

Sorin Cîmpeanu Odată cu încetarea stării de alertă, dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online

07 Mar 2022 3611

Timiș 53 de copii au fost retrași de părinți de la școală pentru a face ore online cu profesori din străinătate

09 Feb 2022 1335

Ministrul Educației. Câte clase învață în sistem online, la nivel național (DOCUMENT)

04 Feb 2022 1478

Fiul medicului Octavian Jurma are Covid. „Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi în casă"

25 Jan 2022 2415