Sondaj de opinie Câte ore ar fi de ajuns pentru ca elevii să-şi pregătească satisfăcător toate temele pentru a doua zi?

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul privind durata temelor pentru elevi încă dinainte de minivacanţa de 1 Decembrie. Acesta a fost postat pe site-ul ministerului pe data de 8 decembrie.
 
„Eu vreau să întreb pe toată lumea dacă socoteşte că este normal ca o persoană să lucreze în medie pe zi opt ore, să nu lucreze mai mult de opt ore. Ăsta este un drept pe care ni l-am câştigat cu toţii, şi oamenii maturi. Şi atunci, să vedem ce se întâmplă în şcoli şi în mod specific în şcoala românească. Un elev sau o elevă care poate să stea la şcoală patru sau cinci ore se întâmplă să mai aibă teme obligatorii acasă, care nu fac altceva decât să prelungească ceea ce au făcut în acele patru-cinci ore la şcoală, mai stau încă cinci-şase ore peste program. Ajung să stea 10-12 ore în fiecare zi şi să se concentreze numai asupra unor sarcini şcolare care se presupune că ar trebui făcute în primul rând la oră, în clasă, în şcoală, împreună cu profesorul, şi nu acasă, cu un meditator sau cu părintele”, mai declara Mircea Dumitru.
 
Ministrul crede că motivul pentru care unii profesori simt nevoia să dea mai multe teme pentru acasă este faptul că programele noastre şcolare sunt foarte încărcate. Oficialul Ministerului Educaţiei a precizat că la clasa zero nu se dau teme pentru acasă, iar la clasele I-IV, durata de efectuare a temelor nu trebuie să depăşească o oră, în timp ce, pentru gimnaziu, timpul alocat temelor va fi de maximum două ore.
 
În aceste condiţii, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 18 Decembrie 2016



Vă invităm, de asemenea, să ne trimiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră pe această temă.
 
 
 
 
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru joi, 05 mai 2022. Vezi ce ți se întâmplă în plan amoros sau financiar

05 May 2022 1136