Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?


Pe data de 7 aprilie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat un control inopinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior controlului, conducerea SCJU „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa a efectuat o ancheta internă. Conform legislaţiei în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: încetarea mandatului de asistent-şef interimar al asistentei din Secţia Clinică Neurologie; acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7.04.2019, iar directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii, în consecinţă, au fost demarate verificări în toate secţiile.
 
Măsuri s-au luat şi la nivel administrativ. În secţia de neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc şi în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese şi scaune). Facem însă precizarea că Secţia Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării Secţiei Obstetrică Ginecologie 1. Totodată, conducerea SCJU a organizat şedinţe cu toţi medicii-şefi şi asistentele-şefe, unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenţia asupra respectării protocoalelor medicale şi s-a solicitat creşterea gradului de curăţenie. Menţionăm că astfel de întâlniri au loc periodic.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea? La sondajul lansat de cotidianul ZIUA de Constanţa au participat 252 de persoane. Jumătate dintre responsadenţi au răspuns pozitiv, iar cealaltă jumătate - negativ.
 


„Am fost internată în Spitalul Judeţean Constanţa exact după controlul doamnei ministru. S-au apucat cu adevărat să facă curăţenie, dezinfecţie şi atitudinea personalului era alta. În sfârşit am intrat în normal. Unele protocoale medicale ar trebui revizuite, nefiind în concordanţă cu ordinele ministrului Sănătăţii actuale. Dreptul la informare al pacientului nu este respectat în totalitate, este nevoie de o instruire a personalului medical pe această temă“, a transmis o cititoare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Materiale sanitare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa. Cine a câştigat licitaţia (document)

18 Jul 2019 377

Stop SRL și-a modificat obiectul de activitate. Detalii

16 Jul 2019 540

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 8724

Firma în care este asociat un consilier judeţean se va ocupa de servicii de spălare în Spitalul Judeţean Constanţa (document)

11 Jul 2019 838

Imobilul, renovat și modernizat de Primăria Năvodari Centrul Medical Multifuncțional din Năvodari a fost predat Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

09 Jul 2019 867

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu Agenţia Naţională de Integritate

05 Jul 2019 931

Gemini Trade DDD a reclamat Spitalul Judeţean Constanţa la CNSC. Ce a decis Consiliul

01 Jul 2019 901

Contestaţia depusă de Oxygas SRL împotriva Spitalului Judeţean Constanţa, declinată de CNSC către Tribunal

29 Jun 2019 751

Imagini de la eveniment. Constanţa Accident rutier lângă Spitalul Judeţean, cu două maşini implicate. O persoană rănită (galerie foto + video)

25 Jun 2019 2411

ITM Constanța, despre două accidente de muncă, produse săptămâna trecută

23 Jun 2019 849

Ce va livra o firmă din Iaşi Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa (document)

21 Jun 2019 1075

UPDATE. Final sângeros al minivacanței de Rusalii. O femeie a fost înjunghiată lângă o discotecă din Costinești (galerie foto+video)

18 Jun 2019 17823

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1550

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 958

Patru accidente de muncă, produse la sfârșitul lunii mai în județul Constanța. Ce spune inspectoratul de muncă

02 Jun 2019 737