Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?


Pe data de 7 aprilie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat un control inopinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior controlului, conducerea SCJU „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa a efectuat o ancheta internă. Conform legislaţiei în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: încetarea mandatului de asistent-şef interimar al asistentei din Secţia Clinică Neurologie; acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7.04.2019, iar directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii, în consecinţă, au fost demarate verificări în toate secţiile.
 
Măsuri s-au luat şi la nivel administrativ. În secţia de neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc şi în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese şi scaune). Facem însă precizarea că Secţia Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării Secţiei Obstetrică Ginecologie 1. Totodată, conducerea SCJU a organizat şedinţe cu toţi medicii-şefi şi asistentele-şefe, unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenţia asupra respectării protocoalelor medicale şi s-a solicitat creşterea gradului de curăţenie. Menţionăm că astfel de întâlniri au loc periodic.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea? La sondajul lansat de cotidianul ZIUA de Constanţa au participat 252 de persoane. Jumătate dintre responsadenţi au răspuns pozitiv, iar cealaltă jumătate - negativ.
 


„Am fost internată în Spitalul Judeţean Constanţa exact după controlul doamnei ministru. S-au apucat cu adevărat să facă curăţenie, dezinfecţie şi atitudinea personalului era alta. În sfârşit am intrat în normal. Unele protocoale medicale ar trebui revizuite, nefiind în concordanţă cu ordinele ministrului Sănătăţii actuale. Dreptul la informare al pacientului nu este respectat în totalitate, este nevoie de o instruire a personalului medical pe această temă“, a transmis o cititoare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 515

Tragedia nopţii. Doliu la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Constanţa. Medicii nu au mai putut face nimic.

16 May 2019 6429

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 351

Ce societate va actualiza sistemul „Hipocrate“ al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

15 May 2019 537

Un ambulanțier de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are nevoie urgent de sânge. Unde se poate dona (galerie foto)

13 May 2019 1055

Ce firme vor furniza materiale sanitare Spitalului Județean Constanța (document)

13 May 2019 432

Salvaţi de la moarte sigură. Operaţii dificile la Spitalul din Constanţa. Una după un accident la Tulcea alta dupa accidentul aviatic de la Tuzla

11 May 2019 3616

Surprize plăcute şi daruri, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

01 May 2019 864

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie a Spitalului Judeţean Constanţa

26 Apr 2019 672

Spitalul Judeţean Constanţa scoate la concurs posturi vacante pentru medicii rezidenţi

25 Apr 2019 1231

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 645

Mai mulţi câini maidanezi, în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Primăria Constanţa ce face? (galerie foto+video)

22 Apr 2019 736

Sondaj de opinie Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea?

15 Apr 2019 1158

Este doctorul Grasa, de la spital, o ţintă, sau aşa a fost să fie?

11 Apr 2019 2722

Spitalul Județean Constanța angajează economist

10 Apr 2019 443