Sondaj de opinie Ce părere aveți despre lărgirea competențelor de autoritate ale Poliției Locale?

Conform  unui proiect legislativ recent înregistrat la Senat, polițiștii locali vor avea autoritatea să aplice amenzi conducătorilor auto care refuză să se legitimeze, dar și proprietarilor de mașini, în cazul în care nu primesc de la aceștia informații din care să reiasă cui a fost împrumutat un anumit vehicul.

Potrivit acestui proiect, se va modifica Legea poliției locale nr. 155/2010, iar polițiștilor locali li s-ar putea permite să aplice sancțiuni contravenționale în situația în care aceștia solicită, fără succes, să afle de la proprietarii mașinilor cui au împrumutat autovehiculele respective. Această atribuție revine, în prezent, doar polițiștilor rutieri.

De asemenea, prin aceeași propunere legislativă, se prevede ca polițiștii locali să poată aplica sancțiuni contravenționale șoferilor care opresc, staționează sau parchează neregulamentar și care refuză să se legitimeze. În plus, aceștia vor putea da amenzi și șoferilor care încalcă normele legale privind accesul interzis, putând dispune inclusiv măsuri de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.



Totodată, așteptăm comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fătă atacuri la persoană ori limbaj licențios.

Citește și:

Constanța Nepurtarea măștii de protecție, sancționată de polițiștii locali


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.