Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Ce veţi face în prima zi după ridicarea restricţiilor impuse de ordonanțele militare? (galerie foto)


Ministerul de Interne a publicat un set de propuneri de relaxare pe data de 15 mai, restricțiilor impuse de ordonanţele militare, în care sunt prevăzute în continuare condiții pentru deplasarea în interiorul țării și suspendarea zborurilor și circulația trenurilor internaționale.
 
Propunerile Ministerului de Interne completează setul de recomandări lansate de Ministerul Sănătății. Documentul Ministerului de Interne prevede că zborurile și transportul feroviar pe rute internaționale rămân suspendate. Cu alte cuvinte, granițele rămân închise, în continuare fiind permise doar transporturile de asistență umanitară, cele care aduc materiale de protecție și materiale sanitare. Circulația în afara localităților este permisă pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, activități recreativ-sportive individuale (ciclism, drumeții, alpinism, vânătoare, pescuit) - doar în grup de 3 persoane -, participare la evenimente de familie, cu număr limitat de persoane, pentru cumpărare, întreținere și obținere ITP pentru mașini. În interiorul localităților se poate circula în frup de maximum trei persoane care nu fac parte din aceeași familie. Nu există nicio mențiune referitoare la menținerea sau nu a declarațiilor pe proprie răspundere.
 
Se deschid parcurile, dar nu și locurile de joacă. Se redeschid muzeele și expozițiile, nu există precizări despre sălile de teatru și de concerte. Mall-urile și restaurantele rămân închise și după 15 mai. În cazul centrelor comerciale este permisă însă activitatea desfășurată de operatorii economici care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. În cazul restaurantelor este permisă organizarea activităților de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, take-away. Regimul amenzilor nu face obiectul propunerilor Ministerului de Interne lansate în dezbatere publică, însă sunt menținute metodele de coerciție pentru cei care nu respectă regimul carantinei și izolării.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:   


Așteptăm argumentele dumneavoastră în secțiunea de comentarii sau pe pagina de Facebook a cotidianului ZIUA de Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Stefan

11 May, 2020 13:35

Lumea tot cu gandul la ei,la distractie. Mergeti frate si ajutati un om,mergeti la o biserica. Ca poate tie ti a fost bine,altii poate n au avut ce sa manance. Suntem in al 12 lea ceas. Incet,incet Biblia se implineste.

raszvan

10 May, 2020 21:46

am sa incerc sa ma intorc acasa , dupa 6 luni in sua

Articole asemanatoare

Fapte produse în starea de urgență O constănțeancă s-a ales cu dosar penal pentru o adeverință falsificată. Este anchetată de Parchetul Judecătoriei Constanța

28 May 2020 846

DNA anunță bilanțul stării de urgență 33 de dosare penale legate de pandemie

21 May 2020 427

Uitucii făcători de legislație ai lui Orban și vechea meteahnă „lasă că mai adaugăm”

18 May 2020 2186

Bilanțul măsurilor luate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în perioada stării de urgență

16 May 2020 1404

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) 42.173 de apeluri la 112, referitoare la COVID 19. Unde s-au înregistrat cele mai multe

15 May 2020 717

Activităţi cu scop preventiv anticorupţie, la nivel național, desfășurate de ofițerii DGA, în sprijinul structurilor M.A.I., în perioada stării de urgență (galerie foto)

15 May 2020 775

LIVE VIDEO Incident la oficierea Sfintel Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Ce s-a întâmplat (galerie foto)

15 May 2020 2928

Constănțenii au sărbătorit în stradă ieșirea din starea de urgență (galerie foto+video)

15 May 2020 16780

Legea cu măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, promulgată de Klaus Iohannis

15 May 2020 850

Efectul pozitiv al restricțiilor de circulație Scădere masivă a numărului de accidente în Constanța. Diferențe uriașe față de anul trecut

15 May 2020 1824

Editorial Viața noastră, în vremuri de coronavirus. Ce s-a schimbat?

14 May 2020 2327

Medic anestezist din Constanța, judecat de moartea unei paciente. Ședința de judecată de azi nu va mai avea loc

13 May 2020 1923

LIVE VIDEO Ludovic Orban, precizări despre trecerea la starea de alertă

11 May 2020 589

Proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Ce curpinde (document)

11 May 2020 955

Ministrul Marcel Vela, precizări despre măsurile de relaxare după starea de urgență

10 May 2020 846