Sondaj de opinie Considerați oportună demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Constanța, din zona Macul Roșu - „biserica de pe trotuar“?


 
  • Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că lăcașul de cult va fi relocat.
  • Primarul Vergil Chițac i-a transmis o scrisoare deschisă Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în luna februarie 2022, în care îl invita să pună în aplicare decizia definitivă a instanței.
 
Primarul Municipiului Constanța a obținut autorizare în instanță pentru a demola lucrările efectuate nelegal la Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Constanța, din zona Macul Roșu, cunoscută generic drept „biserica de pe trotuar“.
 
Hotărârea instanței este definitivă, iar primarul Vergil Chițac i-a transmis o scrisoare deschisă Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în luna februarie 2022, în care îl invita să pună în aplicare decizia definitivă a instanței.
 
La rândul lor, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că lăcașul de cult va fi relocat.
 
Aproape de mijlocul lunii mai, Arhiepiscopia a primit din partea Primăriei Constanța, la cerere, o prelungire a termenului de punere în aplicare a hotărârii judecătorilor, cu 30 de zile.
 
În întreg acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 


Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Primarul Constanței, la judecată cu o biserică din oraș! Ceruse autorizare pentru desființarea lucrărilor de la parohie. Cum s-a terminat procesul
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A trecut un an Tragedie, cu victime! Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Secția ATI, mistuită de flăcări

01 Oct 2022 601

Procesul pe anularea Regulamentului pentru Zona Peninsulară a Constanța se reia în noiembrie

30 Sep 2022 502

Cererea de anulare, respinsă Regulamentul parcărilor adoptat de administrația Chițac, „normal şi rezonabil“! (MOTIVARE)

29 Sep 2022 1461

Comisia interministerială a aprobat proiectul viitorului stadion de la Constanța. Ce urmează (GALERIE FOTO)

28 Sep 2022 1152

Averea și interesele lui Marian Cioacă, inspector în CJC - Compartiment Comunicare, Protocol și Organizare Evenimente (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 666

Primarul Chițac și desființarea lucrărilor la ANL-uri! S-a judecat dosarul. Când se ia decizia

23 Sep 2022 670

Tribunalul Constanța a analizat o nouă cerere de anulare a Regulamentului de gospodărire a orașului

23 Sep 2022 459

Primăria Constanța acordă tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți din familii vulnerabile sau din rândul refugiaților. Cum pot fi obținute? (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 518

Cu recurs Polițiștii locali din Constanța l-au dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța! Judecătorii explică de ce au pierdut polițiștii, în primă instanță (MOTIVARE)

19 Sep 2022 3710

După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

15 Sep 2022 1458

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1494

Dosar important la Judecătoria Constanța! Vergil Chițac, în proces cu Poliția! Ce s-a întâmplat în instanță. Declarația primarului

15 Sep 2022 1088

Proiectele de hotărâre de Consiliu Local privind viitorul stadion al Constanței, adoptate (DOCUMENTE)

14 Sep 2022 1518

LIVE VIDEO-TEXT Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. S-a votat predarea autobuzelor electrice către CT BUS! Urmează să intre pe trasee

14 Sep 2022 849

Consiliul Local Constanţa votează în şedinţă extraordinară predarea autobuzelor electrice către CT BUS! Ulterior aceasta vor intra pe trasee

12 Sep 2022 658