Sondaj de opinie Constănțenii, nemulțumiți de închiderea marilor bulevarde din Constanţa pentru organizarea de evenimente

Tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian de pe bulevardul Tomis (municipiul Constanţa) a fost închis, timp de două zile, 21 și 22 septembrie, în contextul evenimentului „Săptămâna europeană a mobilității“. Astfel, în cele două zile s-au interzis oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor pe tronsonul amintit de pe bulevardul Tomis, iar circulația rutieră a fost, oprită pe bulevardul Tomis pe tronsonul mai sus precizat. Mai mult decât atât, au fost închise intrările pe bulevardul Tomis de pe străzile perpendiculare (strada Decebal, strada Dacia, strada Sarmisegetuza, strada Constantin Brătescu, strada Ștefan cel Mare, strada Cuza Vodă și strada Dragoș Vodă).
 
Închiderea bulevardului Tomis nu a fost privită cu ochi buni de toţi constănţenii, unii dintre ei sugerând Primăriei Constanţa mutarea evenimentului pe alte străzi din Constanţa mai puţin circulate.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie cu întrebarea: Credeți că este oportună închiderea marilor bulevarde din Constanţa pentru organizarea de evenimente?
 
La sondaj au participat peste 270 de persoane. Dintre acestea, 46% au răspuns cu da, în timp ce 54% au optat pentru varianta nu. Mai mult, respondenții ne-au împărtășit și părerile lor despre această situație. „Oportun ar fi sa mai gândească ceva piste de biciclete și  închiderea bulevardului duminica!“, a scris Gheorghe-Radu R. „De aia nu sunt evenimente în oraș“, crede Marcu H.



„Nu, atât timp cât orașul dispune de stadioane“, ne-a transmis Vasilică Ion G. „Da pentru astfel de evenimente!“, a punctat Ionuț M. „După ce că străzile sunt ca vai de capul lor, sufocate de trafic și sensuri aiurea, fără limitări de viteză, se mai blochează și circulația ca să se plimbe niște rătăciți cu trotinetele și tricicletele. Asta e gândire de oameni sănătoși la cap? De ce nu s-a organizat acțiunea în Piața Ovidiu sau la Stadion? Acolo nu era nimeni. Tot timpul se iau măsuri aberante. Suntem curioși cine aprobă aiurelile astea“, crede Maria.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimente în Constanța, cu ocazia săptămânii europene a mobilității (galerie foto)

23 Sep 2019 1787

Sondaj de opinie Credeți că este oportună închiderea marilor bulevarde din Constanţa pentru organizarea de evenimente?

23 Sep 2019 3931

Imagini de la eveniment Bulevardul Tomis din Constanţa, pietonal pentru o zi. Se face sport, cu ocazia „Săptămânii europene a mobilității“ (galerie foto)

22 Sep 2019 2225

Constănțenii, îndemnați să meargă pe jos sau cu bicicleta „Săptămâna europeană a mobilității“, în plină derulare la Constanța

18 Sep 2019 2127

Constanța sărbătorește „Săptămâna Europeană a mobilității“. Cetățenii, invitați să aleagă bicicleta sau autobuzul

13 Sep 2019 2336

Ştiaţi că...? „Ziua Europeană fără maşini”...

22 Sep 2014 2203

Săptămâna europeană a mobilităţii, ediţia 2014 Caravana Mobilităţii a poposit în comuna Cumpăna

18 Sep 2014 1898