Sondaj de opinie Credeți că ar trebui să existe o autoritate care să le aplice amenzi celor ce nu respectă steagurile arborate de salvamari?

Salvamarii de pe litoralul constănţean se luptă zi de zi cu turiştii încăpăţânaţi care nu vor să respecte culorile steagurilor arborate pe plajă, mai ales când marea este periculoasă.
 
Nouă persoane au murit de la începutul sezonului estival, iar alte 30 au fost scoase la mal în viaţă de salvatori. Totuşi, salvamarii s-au plâns constant de faptul că aleargă după turiştii care se ambiţionează să intre în apele agitate chiar dacă steagul roşu flutură şi anunţă un risc mult prea mare. Mai grav este că unii îşi lasă copiii în apele agitate. Salvamarii sunt instruiţi şi pregătiţi să ia decizii care fac diferenţa între viaţă şi moarte pentru turiştii euforici care vin pe litoral.
 
În acest context, vă propunem să participaţi la sondajul de opinie cu următoarea întrebare:

 
De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dragomir

03 Oct, 2019 12:57

Popeye ai perfecta dreptate. Din păcate imaginea salvamarilor adevărați este compromisa din cauza unor specimene...cam multe la număr. Trebuie făcută o selecție strictă, pentru că în felul ăsta ii fac de râs și pe cei care își merită statutul de salvamar. Probabil că asta este și unul dintre motive, pentru care turiștii nu ii iau în seamă, atunci când li se spune să nu intre în apa. Vin niste maimuțoi, care nu știu să vorbească, nu știu să se adreseze, nu au nicio prestanta, normal că nu sunt luați în serios. Unii stau la agățat, unii dorm pe plaja, unii nu știu să vorbească, unii beau, alții au un miros ingrozitor, diverse cazuri.

Marius

06 Aug, 2018 23:24

Am fost salvamar timp de 4 ani și da ar trebui sa avem pe cineva cu noi care sa aplice amenzi .. Ok înțeleg vrei sa faci baie vii de la 500 600 700 dar trebuie sa fii atent MARE NU TE IARTA

Anonim

06 Aug, 2018 23:02

Sunteți absolut absurzi. Salvamarii din MAMAIA sunt băieți extraordinari începând de la modern pana in Mamaia nord, e ocupa extrem de mult in tot ceea ce tine de salvarea turiștilor, in toate articolele se precizează despre turiști ca salvează înecații ca ambulanta ii salvează. Nu serios? Câți dintre voi ați intrat in apa sa scoateți un om oe care îl atenționați ca e prea periculos ceea ce face și el nu da nici doi bani pe tine iar apoi injuriile sunt tot pentru salvamari, sunt oameni ca voi toți ceilalți care își risca poate viața pentru a le salva pe ale altora de multe ori. Și o spun pentru ca ii văd zilnic implicându-se și turiștilor nu le pasa efectiv. Așa suntem noi romanii, nemulțumiți și plini de noi, v-as da o zi de salvamar sa vedeți cât este de frumos dar greu in acelas timp sa te confrunți cu fel și fel de oameni..

Popeye

06 Aug, 2018 13:54

Cred ca mai intai de toate trebuie facuta o selectie riguroasa a salvamarilor - fara antecedente penale asa cum sunt marea majoritate in special cei din sudul litoralului cu precadere in vama veche unde mai nou hotii si talharii sau costumat in rosu si sau abonat la bere gratis. Realitatea este ca salvamarii de pe litoral 80% sunt fosti puscariasi cu patalama care se cred zeii nisipurilor sau al scoicilor fiindca ai marii nu pot fi. Apa este si reprezinta ceva abstract pentru aceste specimene care nu stiu sa innoate-nici macar sa pluteasca,sa abordeze victima sau persoanelor vulnerable sa le acorde primul ajutor etc... Despre ce vorbim? Aceste specimene sa dea amenzi?

Articole asemanatoare

Accident mortal Constanța Cine este tânărul de 24 de ani, mort după ce s-a răsturnat cu mașina la ieșire din Constanța (VIDEO)

12 Dec 2023 13307

Interconectarea stațiilor radio pentru posturile de salvamar și prim ajutor Axel Telecom & Technologies SRL câștigă un nou contract de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

04 Oct 2023 882

Licitații publice Primăria va plăti peste 23 milioane lei pentru serviciul de salvamar și puncte de prim-ajutor în Constanța și Mamaia (DOCUMENT)

02 Oct 2023 869

Salvamarii de la Eforie, responsabili față de mediu (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 1095

Licitații publice 4.8 milioane de euro. Primăria Constanța organizează procedură proprie pentru atribuirea acordului-cadru de salvare acvatică și prim ajutor

21 Aug 2023 988

Atenție la steagurile arborate pe litoral! Recomandările ISU Constanța pentru o vacanță fără evenimente neplăcute

20 Aug 2023 870

„S-a zguduit tot pământul” Explozie mină Costinești. Mărturia cutremurătoare a martorului care a sunat la 112 (VIDEO)

14 Aug 2023 3514

Știri Constanța Peste 1.200 de persoane au avut nevoie de primul ajutor pe litoral

12 Aug 2023 1005

Percheziții DNA Limanu Primarul Daniel Gheorghe Georgescu și vicele Mihai Feodorof, avere și interese. Contractele cu Lifeguard Litoral SRL (DOCUMENTE)

09 Aug 2023 3329

Intervenție de urgență la Eforie Nord! O fată salvată din valuri de salvamari (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Aug 2023 1529

UPDATE. Bărbatul dispărut în mare, în zona Plajei Modern a decedat! (FOTO +VIDEO)

16 Jul 2023 8128

Weekend-ul care se apropie, extrem de încărcat la Constanța Ce semnifică steagurile arborate de salvamari? Când este interzis înotul

04 Jul 2023 1040

Licitații Constanța Nisa Tehnic Construction modernizează bazele de salvamar din Costinești (DOCUMENT)

04 Jul 2023 1065

Lifeguard Litoral va asigura serviciile de salvamar în Vama Veche și 2 Mai (DOCUMENT)

01 Jul 2023 1564

Compania administrată de George Lipoveanu câștigă contractul de salvare acvatică pe plajele din sudul litoralului (DOCUMENT)

13 Jun 2023 1473