Sondaj de opinie Credeți că se va mai întoarce Radu Mazăre din Madagascar?


Asemenea foștilor săi colaboratori în afaceri sau politică Elan Schwartzenberg sau Sebastian Ghiță, și ei cercetați în mai multe dosare penale, și Radu Mazăre a ales să părăsească țara, se pare, chiar în ziua de Crăciun, acuzând că este victima „statului paralel”. Fostul primar al Constanței, în cazul căruia Poliția s-a sesizat pentru că nu s-a prezentat, sâmbătă, la IPJ Constanța, în cadrul controlului judiciar, a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obține azil politic.
 
Radu Mazăre, primar al Constanței timp de trei mandate, este cunoscut pentru vacanțele sale în Brazilia și în Madagascar, iar anul trecut el și-a deschis un complex turistic pe această insulă. În 2012, când era primar al Constanței, Radu Mazăre anunța, la întoarcerea dintr-o vacanță în Madagascar, că a concesionat de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, pentru care ar fi plătit 1 euro pe metru pătrat. El spunea atunci că vrea să construiască acolo un complex pentru iubitorii de sporturi nautice.
 
În noiembrie 2016, fostul primar al Constanței le-a vorbit magistraților instanței supreme, la unul dintre termenele în procesul privind finanțarea cartierului social Henri Coandă, despre investițiile sale imobiliare în Brazilia și în Madagascar, cu banii lui Elan Schwartzenberg. El a vorbit despre două terenuri în Brazilia, cumpărate în 2007 și 2008, și despre „aproximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar. În luna iulie a acestui an, Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, dar decizia nu este definitivă. 
 
Radu Mazăre mai este judecat și în alte dosare, acestea aflându-se pe rolul primei instanței. De asemenea, el este judecat tot la instanța supremă, împreună cu fratele său, fostul senator Alexandru Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern, în dosarul campusului social Henri Coandă din Constanța. Radu Mazăre este judecat la Tribunalul Constanța într-un alt dosar pentru abuz în serviciu, fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi vândut terenuri din Mamaia la prețuri subevaluate, realizând astfel un prejudiciu de peste trei milioane de euro.
 
Sondajul s-a încheiat la data de 7 Ianuarie 2017 



De asemenea, vă rugăm să ne transmiteți, într-un comentariu, și părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Vasiledin Galati

31 Dec, 2017 07:32

Baiat destept a profitat la maxim de slabiciunile legii.Se intoarce in tara.

Articole asemanatoare

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 787

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3484

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 631

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 609

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 590

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 801

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 800

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 603

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 823

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1390

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1090

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 946

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1461

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1658

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1305