Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea?

Pe data de 7 aprilie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat un control inopinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior controlului, conducerea SCJU „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa a efectuat o ancheta internă. Conform legislaţiei în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: încetarea mandatului de asistent-şef interimar al asistentei din Secţia Clinică Neurologie; acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7.04.2019, iar directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii, în consecinţă, au fost demarate verificări în toate secţiile.
 
Măsuri s-au luat şi la nivel administrativ. În secţia de neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc şi în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese şi scaune). Facem însă precizarea că Secţia Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării Secţiei Obstetrică Ginecologie 1.
 
Totodată, conducerea SCJU a organizat şedinţe cu toţi medicii-şefi şi asistentele-şefe, unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenţia asupra respectării protocoalelor medicale şi s-a solicitat creşterea gradului de curăţenie. Menţionăm că astfel de întâlniri au loc periodic.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 


 
De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Dana Nicolae

18 Apr, 2019 09:08

Am fost internata in Spitalul judetean Constanta exact dupa controlul dnei ministru. S-au apucat cu adevarat sa faca curatenie, dezinfectie si atitudinea personalului era alta. In sfarsit am intrat in normal. Unele protocoale medicale ar trebui revizuite, nefiind in concordanta cu ordinele ministrului sanatatii actuale. Dreptul la informare al pacientului nu este respectat in totalitate, este nevoie de o instruire a personalului medical pe aceasta tema.

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment. Constanţa Accident rutier lângă Spitalul Judeţean, cu două maşini implicate. O persoană rănită (galerie foto + video)

25 Jun 2019 2060

ITM Constanța, despre două accidente de muncă, produse săptămâna trecută

23 Jun 2019 753

Ce va livra o firmă din Iaşi Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa (document)

21 Jun 2019 994

UPDATE. Final sângeros al minivacanței de Rusalii. O femeie a fost înjunghiată lângă o discotecă din Costinești (galerie foto+video)

18 Jun 2019 17688

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1468

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 889

Patru accidente de muncă, produse la sfârșitul lunii mai în județul Constanța. Ce spune inspectoratul de muncă

02 Jun 2019 686

Cine va livra kiturile de reactivi gaze în sânge Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 May 2019 586

Cine va livra incineratoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa (document)

30 May 2019 663

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 675

Tragedia nopţii. Doliu la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Constanţa. Medicii nu au mai putut face nimic.

16 May 2019 6837

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 485

Ce societate va actualiza sistemul „Hipocrate“ al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

15 May 2019 694

Un ambulanțier de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are nevoie urgent de sânge. Unde se poate dona (galerie foto)

13 May 2019 1259

Ce firme vor furniza materiale sanitare Spitalului Județean Constanța (document)

13 May 2019 601