Sondaj de opinie Cum au răspuns românii la întrebarea privind legalizarea canabisului în scop medical


Propunerea legislativă privind regimul juridic al plantei canabis, al substanțelor și preparatelor ce conțin canabis utilizate în scop medical a fost adoptată tacit de către Senat, la finele lui octombrie. Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 16.09.2019. Cum la Senat nu a fost supusă propunerea la vot, a fost astfel adoptată tacit, Camera Deputaților fiind for decizional. Inițiatorii au adus ca argumente mai multe studii internaționale și exemple din țările în care se folosește această plantă în scop medical.




În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Sunteți de acord cu legalizarea în România a canabisului, în scopuri medicale? Peste 350 de persoane au răspuns la sondaj, dintre care 70% au spus „Da”, iar 01% au răspuns negativ.

Mai multe persoane au adus și argumente pentru susținerea răspunsului de la vot:
„Habar nu aveți despre beneficiile canabisului, dar vorbiți aiurea. B.V., ai idee cât de mult calmează un copil bolnav canabisul? Fumează 500 de țigări din Cannabis și fumează 500 de țigări normale, una după alta. Vezi efectele. Cele cu Cannabis - efect zero, de la cele cu tutun mori. Așa că mai pune mana pe internetul ăla și mai studiază, ca internetul mai este bun și pentru altceva decât poze cu pisici”.

„Daaaaa. Toți spun nu, dar niciunul nu ați citit despre beneficiile canabisului, mai clar despre uleiul de canabis”, comentează un alt participant la sondaj.

„ De ce nu?! Mai întâi informați-vă și după aceea comentați! Sunt atâtea boli care pot fi tratate mult mai ușor cu această plantă, decât să iei zeci de pastile care sunt acum pe piață și să nu te ajute la nimic. Pe mine, ca persoană care suferă de epilepsie, m-ar ajuta să stăpânesc crizele. E ușor să spui nu când nu ai nevoie de un asemenea tratament. Bine că sunteți atotștiutori și va dați cu părerea despre lucruri despre care nu aveți habar!”

„Canabisul este interzis pentru că intră în directă competiție cu marii producători de medicamente. Fiind un produs care crește peste tot, nu necesită o grijă deosebită, procesul de extracție este simplu, beneficiile uriașe. Nu va mai luați după toți idioții, citiți, că e gratis”.


„Da, cel medical, că are multe beneficii, ăla nu se fumează cum cred unii, se administrează sub formă de uleiuri, tincturi etc.”.

„ Ulei de canabis medicinal! Fraților, documentați-vă înainte să aruncați cu pietre! Ceea ce nu pot accepta este faptul că va fi folosit doar de pacienți în stare terminală. Eu sunt pacient oncologic în anul 4. Eu vreau să trăiesc, vreau sa-mi îmbunătățesc calitatea vieții. După chimio-radio am fost praf... DA, vreau ulei canabis medicinal, însă vreau sa-mi fie prescris de către medic în doza corespunzătoare. Dacă nu înțelegeți... lăsați-ma să aleg eu cum să mă vindec!”

„NU liberalizării canabisului. DA folosirii lui ca și cură în bolile care necesită așa ceva, si asta doar cu rețete cu regim special și foarte atent controlate”.

„Da ,drogurile să se consume într-un cadru legal și eficient pentru sănătate”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Droguri de mare risc într-un tren care venea spre Constanța! Începe procesul

18 Feb 2024 651

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1105

Trafic internațional de droguri Italieni, condamnați, la Constanța, la aproape 25 de ani de închisoare! Dosarul, în apel

29 Jan 2024 1355

Poliția Română a distrus peste o tonă de substanţe stupefiante, confiscate în ultimii 9 ani

23 Dec 2023 713

Percheziții în Constanța, pentru trafic de droguri! Cultură de cannabis și aproape 17 kilograme de droguri (FOTO +VIDEO)

09 Nov 2023 1340

Droguri la Tulcea! Printre consumatori, elevi. Final de anchetă

07 Nov 2023 953

Percheziție de amploare în Caraș-Severin! (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 920

Percheziții într-o locuință Canabis descoperit de echipa canină formată dintr-un inspector vamal și câinele Athos

23 Oct 2023 745

Culturi de canabis descoperite în curțile unor case de vacanță din Covasna și Harghita (GALERIE FOTO)

11 Oct 2023 715

Percheziție de amploare în Dâmbovița! Poliția descoperă o cultură de canabis și droguri de risc (VIDEO)

08 Oct 2023 833

Vrancea Plantație de canabis găsită pe terenul unui fost procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu

05 Oct 2023 902

Captură impresionantă de cannabis în județul Neamț! Peste o tonă de droguri, confiscată (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Oct 2023 1338

În Ialomița Mandate de percheziții și de aducere pentru trafic de cocaină și canabis (FOTO)

26 Sep 2023 942

Cultură de cannabis descoperită în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud. Două persoane, reținute de DIICOT (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 848

Percheziții la o persoană bănuită de trafic de droguri (FOTO+VIDEO)

07 Sep 2023 900