Sondaj de opinie Cum văd constănţenii autospecialele neinscripţionate dotate cu aparate radar

În perioada 10 - 18 aprilie, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Credeţi că în Constanţa este oportună utilizarea autospecialelor neinscripţionate dotate cu aparate radar?“

Sondajul s-a încheiat pe data de 18 Aprilie 2017 

56% dintre respondenţi sunt de părere că nu este oportună utilizarea autospecialelor neinscripţionate dotate cu aparate radar. Asta în timp ce 44% dintre participanţii la sondaj consideră oportună utilizarea acestor autospeciale.
 
La sondaj au participat 869 de persoane. 
 
Unii participanţi la sondaj ne-au împărtăşit şi părerea lor cu privire la subiectul propus:
 
Gheorghe: „Respectaţi legea? Cred că nu!“
 
Ioniţă: „În lumea civilizată, radarele se pun la vedere în locurile unde se produc des accidente din cauza vitezei. Mai mult, te şi mai avertizează. În România radarele stau la japcă, prin boscheţi, pentru şpagă“.
 
Vlad: „Când a fost ultima dată când ai dat şpagă unui poliţist ca să scapi? Respectă legea şi nu o să te intereseze prin ce boscheţi stau ei“.
 
Vlad: „Se pare ca aveţi probleme mari cu ei. Eu merg şi respect legea şi nu mă influenţează cu absolut nimic Poliţia. Nu mă plâng de amenzi, nu mă plâng de nimic. Am aproape zece ani de condus şi am luat o amendă de radar în Bucureşti, la 4 dimineaţa, cu 77, şi o amendă de centură“.
 
Gheorghe: „De ce nu? În Anglia se folosesc «cutii galbene» (exprimarea unui şofer din Liverpool ), iar amenda şi punctele de penalizare vin acasă. La 15 puncte mai dai examen o dată“.


 
Mihai: „Propuneţi dumneavoastră şi la noi pedepse mai aspre. Exemplu: 25 de ani de puşcărie, ca şoferii care au depăşit viteza. Când văd un poliţist pe stradă, vreau să mă simt în siguranţă, nu să îmi fie frică“.
 

Petru: „Cum se disciplinează oamenii? Prin constrângere. Simplu, greşeşti şi plăteşti. Cineva constată: omul, radarul, camera video“.
 
Silviu: „Dacă s-ar respecta viteza, nu ar mai fi nevoie de radar. Dar şi aşa pe unii nu-i afectează nici punctele şi nici amenzile. Ştiţi voi cine!“
 
Vlad: „Mamă! 51% au răspuns «Nu»! Se vede ce şoferi avem în Constanţa. Şi ne mai miram de ce avem accidente mortale la lună din cauza vitezei. Asta e o glumă frumoasă cu viteza în oraşul Constanţa. De când avem giratorii din 50 în 50 de metri şi tot ce au mai visat diverşi primari noaptea chiar e al dracului de greu să depăşeşti 50 km/h“.
 
Daniel: „Ar trebui puse radare fixe“.
 
Gabriel: „Citiţi Codul Rutier! Autovehiculele de poliţie rutieră trebuie să fie inscripţionate. Mai bine ar monta camere de supraveghere la semafoare. Ar ridica zilnic sute de permise“.
 
Petre: „După ce se fac şosele de viteză, putem să vorbim şi despre radare, despre pedepse. Cred că şoferii sunt cei mai răi oameni. Un medic omoară un om din neglijenţă şi primeşte trei luni 10% minus din salariu. Un şofer trece un semafor pe roşu şi trei luni nu are voie să mai muncească, plus amenda imensă“.
 
Dingo: „Răspunsul e da! Sunt bezmetici care-şi testează maşinile peste tot, între Mamaia şi Năvodari, sunt frecvenţi aceşti idioţi. Mergi cu bicicleta sau plimbă-te prin zonă şi ai şanse să fii spulberat fără sa simţi, o secundă şi eşti terci!“
 
Nistor: „O tâmpenie. Parcă s-a comunicat că echipajele de poliţie sunt puse special în locuri vizibile ca să îi îndemne pe şoferi să adopte viteza regulamentară.“
 
Georgescu: „Este ceva oportun în Constanţa?“
 
Georgică: „Toată lumea se gândeşte cum să sancţioneze. De ce nu vă gândiţi cum să îmbunătăţiţi infrastructura? Locuri de parcare nu avem, marcaje de proastă calitate, giratorii la tot pasul“.
 
George: „Mai bine să repare străzile, să asigure protecţie cetăţenilor şi apoi să vorbim de amenzi şi de radar şi alte prostii. Conducerea e varză. Sa facă ceva bun. Să ofere 2.000 de locuri de munca şi salarii măcar la 2.000 de lei pe lună şi apoi să vorbim de radare. Avem poliţie multă, dar degeaba“.
 
Constantin: „Eu cred că ar fi mai bine să monteze nişte radare fixe în mai multe locuri cu risc de accidente, iar aşa cred că-i va face pe şoferi să calce pedala de frână, iar pe viitor vor circula cu o viteză mai redusă ştiind că sunt amplasate acele radare“.
 
Valentin: „Inscripţionate sau nu, să stea unde este nevoie, nu la ieşire/intrare dintr-o comună cu linie continuă, fără case unde mergi 2 km cu 40, că altfel eşti vitezoman. Radarele trebuie să stea în zone cu risc mare, nu unde doar se face planul la amenzi“.
 
Andrei: „Eu sunt de acord să facă toate radarele neinscripţionate. Atunci când îi dau cu 70 prin oraş, îmi asum de fiecare dată. Dacă mă prinde, asta e, plătesc!“
 
Pedro: „Dar radarul poate sa-l bage în tomberonul de gunoi de pe marginea străzii şi îi taxează pe toţi care nu respecte viteza. Asta fără să mai plătească o persoană şi întreţinerea unei maşini. Metoda asta am surprins-o în Bulgaria, fără a semnaliza nimeni pe traseu!“
 
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.