Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Mai mult de jumătate dintre participanții la sondaj sunt de acord cu desființarea Poliţiei Locale

La Darabani, oraş din judeţul Botoşani, Consiliul Local a decis să desfiinţeze Poliţia Locală. Ultima şedinţă de Consiliu Local a aprobat reorganizarea aparatului de specialitate al primarului, dar şi organigrama şi statul de funcţii al personalului din cadrul Primăriei oraşului Darabani, care a inclus înfiinţarea şi reorganizarea unor compartimente, dar şi desfiinţarea Poliţiei Locale.
 
„În vederea eficientizării cheltuielilor administrative şi operativităţii aparatului de specialitate al primarului oraşului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliţiei Locale Darabani, pentru funcţia şi autoritatea ce o deţin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetăţenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât şi în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorităţii publice în care îşi desfăşoară activitatea, Serviciul Poliţie Locală se desfiinţează", se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.
 
Mai mult, pe internet circulă şi o petiţie prin care se cere abrogarea Legii 155/2010, care conferă primărilor posibilitatea să înfiinţeze propria poliţie la nivel local. „Agenţii sunt luaţi din rândul cetăţenilor fără studii de specialitate şi avansaţi de la gardieni publici la organe competente. Aceştia abuzează în nenumărate rânduri de cetăţenii pe care ar trebui să îi apere, în ciuda faptului că sunt plătiţi din banii acestora. Preferăm să se mărească salariile poliţiştilor naţionali şi ale jandarmilor, nu să se înfiinţeze instituţii peste noapte care să abuzeze de noi, oamenii liberi. Ştim cu toţii că aceştia au fost înfiinţaţi pentru a servi politicienilor, şi nu cetăţenilor“, se spune în petiţie.
 
Poliţia Locală a fost înfiinţată în 2011, prin reorganizarea Poliţei comunitare, în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice; disciplină în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat sondajul de opinie cu întrebarea: Sunteţi de acord cu desfiinţarea Poliţiei Locale? La sondaj au participat peste 640 de persoane. Dintre acestea, 59% au răspuns pozitiv, iar 41% - negativ. Mai mult, respondenţii au transmis şi părerea lor privind tema sondajului. 
„Stau numai în birouri şi nu previn infracţiuni. Vin numai după producerea infracţiunilor şi crimelor şi atunci nu rezolva nimic. Exemplu recent: într-un cartier mare de blocuri din Ploieşti se detonează de pe 15 decembrie 2019 într-o veselie artificii, care produc zgomot care se aude de la peste 500 de metri, în condiţiile în care aceasta este infracţiune. Ce credibilitate mai au românii în poliţie, în general?“, susţine un cititor. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

03 Apr 2020 8317

Adăpost improvizat, dezafectat de polițiștii constănțeni (galeri foto)

02 Apr 2020 730

Constanța Locuitorii din cartierul social Henri Coandă, monitorizați în permanență!

02 Apr 2020 1403

„Rămâneți în casă!” Vocea cu care sunt transmise mesajele oficiale, cu ajutorul mașinilor din subordinea MAI

30 Mar 2020 351

Mesaj de solidaritate Valentina Chiriță - „Să apreciem adevăratele valori, dar cea mai importantă valoare este Viața”

24 Mar 2020 941

Poliția Locală Constanța Acțiuni de consiliere și informare în parcuri, mijloacele de transport în comun și în zonele mai aglomerate

20 Mar 2020 1565

Poliția Locală Constanța, controale în piețele agroalimentare

19 Mar 2020 4056

Un fost subprefect de Constanţa şi oficial în guvernele Dăncilă şi Orban contestă în instanţă o amendă de la Poliţia Locală

28 Feb 2020 2803

Constanța Cerșetoria, sancționată de polițiștii locali. 18 persoane au fost amendate

25 Feb 2020 904

Poliția Locală Constanța Fumatul în spații publice închise sau aruncatul ambalajelor pe stradă, sancționate

20 Feb 2020 6308

Contrabandă cu pachete de țigarete netimbrate în centrul municipiului Constanța

12 Feb 2020 664

Poliția Locală sesizată de un consilier local în cazul unui imobil de pe strada Cristea Georgescu! (galerie foto+document)

11 Feb 2020 1455

Acțiuni desfășurate de polițiștii locali în apropierea Școlii nr. 29 „Mihai Viteazul”

11 Feb 2020 734

Constanța Mașinile abandonate pe domeniul public vor fi valorificate (galerie foto)

06 Feb 2020 2161

Schimbări în conducerea Poliției Locale Constanța. Fostul director George Szekely s-a întors la IPJ

05 Feb 2020 2499