Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Majoritatea constănțenilor participanți, mulțumiți că s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

ZIUA de Constanța a derulat, în perioada 19-25 noiembrie, un sondaj de opinie cu întrebarea „Sunteți mulțumiți că în Constanța s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar?“.
 
53% dintre cei care au participat la sondaj sunt mulțumiți că s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Asta în timp ce 47% s-au arătat împotriva acestei măsuri.
 
Amintim că, de la jumătatea acestei luni, în Constanța s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul trebuie să suporte cheltuielile de ridicare, în valoare de 450 de lei, transportul, în sumă de 120 de lei, și depozitarea, care costă 60 de lei pe zi.
 
De menționat că autoturismele vor fi depozitate într-un spațiu situat pe strada Badea Cârțan, care aparține Ecosal. Ridicarea autoturismelor se va face cu o autospecială achiziționată și operată de societatea Confort Urban SRL.
 
Activitățile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar în zonele nepermise din municipiul Constanța se efectuează pe durata a 24 de ore. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unor persoane sau a animalelor de companie.
 
Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Nu se va dispune ridicarea vehiculului aparținând unei instituții care desfășoară o acțiune de intervenție sau misiune cu caracter de urgență.
 
Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziția de ridicare de către agentul constatator, polițistul rutier/polițistul local. Polițiștii rutieri sau locali care au constatat staționarea sau oprirea neregulamentară a vehiculelor vor executa fotografii / filmări video din care să rezulte data, ora, minutul și locul, numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză, și, când este cazul, indicatorul de interzicere a staționării.
 
Polițistul rutier sau local întocmește procesul-verbal de constatare a contravenției conducătorului auto, dacă acesta se prezintă la vehicul înaintea finalizării operațiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehiculului se consideră finalizată în momentul în care toate cele 4 roți ale vehiculului ridicat se află pe platforma autospecialei de ridicări.
 
Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deținere sau utilizare a vehiculului în cauză. Vehiculul va fi predat conducătorului auto după ce acesta va completa o declarație prin care va menționa, sub semnătură, faptul că vehiculul i-a fost restituit în starea inițială.
 
Depozitarea autovehiculelor se va face în spații corespunzătoare. Operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport și depozitare descarcă vehiculul și îl plasează cu atenție în depozit și răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operațiunilor de ridicare, transport și depozitare în condițiile prevăzute de lege.
 
Pe perioada depozitarii vehiculelor, acestea se află în paza operatorului până la momentul eliberării, operatorul având obligația să ia măsurile ce se impun pentru asigurarea pazei vehiculelor.
 
Restituirea vehiculelor ridicate se efectuează pe bază de proces-verbal de restituire, de către operator, în care se consemnează și starea vehiculului la momentul restituirii, dacă persoana care se prezintă pentru ridicare îndeplinește cumulativ următoarele condiții: face dovada dreptului de proprietate, deținere/utilizare a vehiculului ridicat; face dovada achitării cheltuielilor reprezentând contravaloare operațiunilor de ridicare, transport și depozitare; comunică în scris datele de identificare ale persoanei care a staționat neregulamentar, completând și semnând o declarație care va fi trimisă polițistului rutier sau local care a dispus ridicarea vehiculului.
 
În situația în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deținătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura instituită de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surprize neplăcute pentru șoferii care au parcat într-o stație de autobuz de pe strada Baba Novac din municipiul Constanța (galerie foto)

31 May 2019 1083

Constanța. Se ridică mașinile parcate neregulamentar, pe bulevardul I.C. Brătianu (video)

02 May 2019 463

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. Cum și le pot recupera proprietarii (document)

19 Apr 2019 396

Şapte autoturisme parcate neregulamentar, ridicate de Poliţia Locală în ultimele trei zile

19 Mar 2019 944

Constanţa. Ieri au fost ridicate două maşini parcate neregulamentar

16 Mar 2019 1098

Se ridică maşinile parcate neregulamentar în municipiul Constanţa

25 Feb 2019 956

Atenţie! Vor fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar. Recuperarea lor costă 570 de lei plus contravaloarea numărului de zile în care maşina este „cazată“ într-un spaţiu special amenajat (document)

19 Oct 2018 14123

Cum vor fi ridicate, transportate şi depozitate vehiculele staţionate neregulamentar în municipiul Constanţa? (document)

24 Aug 2018 2914

Zeci de autovehicule identificate ca fiind abandonate sau fără stăpân în municipiul Constanța

06 Aug 2018 715

Sondaj de opinie Vreţi ca în Constanţa să fie reintrodusă celebra „caracatiţă“, pe durata sezonului estival?

28 May 2018 3702

Mașinile abandonate din municipiul Constanța sunt ridicate. Câte mașini sunt vizate (galerie foto+video+document)

13 Mar 2018 1618

Maşinile abandonate în municipiul Constanţa vor fi ridicate, inventariate şi depozitate. În ce zone vor acţiona echipele de intervenţie (documente)

06 Mar 2018 1018

Ce a declarat ieri Decebal Făgădău Constanța. Autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate. Cine se va ocupa de acest serviciu (document)

29 Dec 2017 7746

Poliţia Locală a început acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate în Constanţa (galerie foto+video)

09 May 2017 3441

Cât este taxa de ridicare Amenzi pentru recuperarea maşinilor ridicate de Poliţia Locală (document)

09 May 2017 3195