Sondaj de opinie Majoritatea constănțenilor participanți, mulțumiți că s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

ZIUA de Constanța a derulat, în perioada 19-25 noiembrie, un sondaj de opinie cu întrebarea „Sunteți mulțumiți că în Constanța s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar?“.
 
53% dintre cei care au participat la sondaj sunt mulțumiți că s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Asta în timp ce 47% s-au arătat împotriva acestei măsuri.
 
Amintim că, de la jumătatea acestei luni, în Constanța s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul trebuie să suporte cheltuielile de ridicare, în valoare de 450 de lei, transportul, în sumă de 120 de lei, și depozitarea, care costă 60 de lei pe zi.
 
De menționat că autoturismele vor fi depozitate într-un spațiu situat pe strada Badea Cârțan, care aparține Ecosal. Ridicarea autoturismelor se va face cu o autospecială achiziționată și operată de societatea Confort Urban SRL.
 
Activitățile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar în zonele nepermise din municipiul Constanța se efectuează pe durata a 24 de ore. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unor persoane sau a animalelor de companie.
 
Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Nu se va dispune ridicarea vehiculului aparținând unei instituții care desfășoară o acțiune de intervenție sau misiune cu caracter de urgență.
 
Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziția de ridicare de către agentul constatator, polițistul rutier/polițistul local. Polițiștii rutieri sau locali care au constatat staționarea sau oprirea neregulamentară a vehiculelor vor executa fotografii / filmări video din care să rezulte data, ora, minutul și locul, numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză, și, când este cazul, indicatorul de interzicere a staționării.
 
Polițistul rutier sau local întocmește procesul-verbal de constatare a contravenției conducătorului auto, dacă acesta se prezintă la vehicul înaintea finalizării operațiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehiculului se consideră finalizată în momentul în care toate cele 4 roți ale vehiculului ridicat se află pe platforma autospecialei de ridicări.
 

Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deținere sau utilizare a vehiculului în cauză. Vehiculul va fi predat conducătorului auto după ce acesta va completa o declarație prin care va menționa, sub semnătură, faptul că vehiculul i-a fost restituit în starea inițială.
 
Depozitarea autovehiculelor se va face în spații corespunzătoare. Operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport și depozitare descarcă vehiculul și îl plasează cu atenție în depozit și răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operațiunilor de ridicare, transport și depozitare în condițiile prevăzute de lege.

 
Pe perioada depozitarii vehiculelor, acestea se află în paza operatorului până la momentul eliberării, operatorul având obligația să ia măsurile ce se impun pentru asigurarea pazei vehiculelor.
 
Restituirea vehiculelor ridicate se efectuează pe bază de proces-verbal de restituire, de către operator, în care se consemnează și starea vehiculului la momentul restituirii, dacă persoana care se prezintă pentru ridicare îndeplinește cumulativ următoarele condiții: face dovada dreptului de proprietate, deținere/utilizare a vehiculului ridicat; face dovada achitării cheltuielilor reprezentând contravaloare operațiunilor de ridicare, transport și depozitare; comunică în scris datele de identificare ale persoanei care a staționat neregulamentar, completând și semnând o declarație care va fi trimisă polițistului rutier sau local care a dispus ridicarea vehiculului.
 
În situația în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deținătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura instituită de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Vehicule abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public, la Constanța! (FOTO)

14 Feb 2024 652

Primăria Constanța Domeniul public eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân (GALERIE FOTO)

12 Feb 2024 574

Atenție șoferi! Mașinile parcate în zona Universității Maritime Constanța, ridicate de polițiștii locali (GALERIE FOTO)

16 Dec 2023 2743

Zeci de mașini abandonate pe străzi din municipiul Constanța, ridicate de Poliția Locală (GALERIE FOTO)

04 Sep 2023 865

Primarul Chițac a semnat o nouă dispoziție! Sunt vizate mașinile abandonate și cele fără stăpân (FOTO)

23 May 2023 1631

Mașini abandonate ridicate de pe străzile din municipiul Constanța

01 Mar 2023 1462

Sondaj de opinie Mașinile lăsate pe trotuar, ridicate! Schimbarea legii, blamată în lipsa locurilor de parcare

07 Nov 2022 1486

Imaginea care a împărțit internetul în două tabere! O mașină înmatriculată în Ucraina, ridicată de polițiștii locali din Constanța

22 Jun 2022 7069

Constanța 15 autoturisme parcate neregulamentar, ridicate într-o singură zi

16 Feb 2022 3620

Vehiculele care ocupă abuziv domeniul public din Constanța vor fi ridicate

21 Jan 2022 1870

Constanța Peste 20 de mașini abandonate, ridicate de polițiștii locali

16 Mar 2021 2666

Constanța Mai mulți șoferi au rămas fără mașini după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

10 Mar 2021 3775

Constanța Peste 30 de mașini abandonate vor fi ridicate de polițiștii locali

05 Mar 2021 2393

Constanța Polițiștii locali vor ridica 34 de mașini abandonate

26 Nov 2020 1750

Constanța Polițiștii locali vor ridica aproape 30 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public (galerie foto)

01 Sep 2020 2127