Sondaj de opinie Majoritatea participanţilor la sondaj cred că majorarea preţului la gigacalorie nu se justifică. „RADET trebuie desfiinţat“

 

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de săptămâna trecută, aleşii locali au votat majorarea preţului energiei termice practicat de RADET - de la 411 lei, la 430 de lei.
 
În şedinţa din 29 iulie a Consiliului Local Municipal Constanţa, pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea preţurilor și tarifelor locale de producere, distribuţie și furnizare a energiei termice în municipiul Constanţa practicate de către RADET Constanţa și stabilirea preţului local de facturare al energiei termice furnizate în sistem centralizat începând cu data de 1.07.2016 în municipiul Constanţa. Iniţiatorul proiectului de hotărâre a fost primarul Decebal Făgădău.
 
„RADET nu a majorat preţul din 2010, de şase ani. Doar Electrocentrale Constanţa SA şi-a actualizat preţul. Structura preţurilor a evoluat foarte mult. Spre exemplu, manopera era de 680 de lei la ultimul tarif, aprobat acum şase ani, iar în prezent manopera s-a dublat, iar structura de preţ a rămas la nivelul de acum şase ani“, a spus Liviu Popa, directorul RADET Constanţa.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, pe data de 25 iulie, sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeţi că majorarea preţului gigacaloriei pentru abonaţii din Constanţa este justificat?“
 
353 de cititori ai cotidianului ZIUA de Constanţa au răspuns la întrebarea lansată prin acest sondaj. Dintre aceştia, 87% consideră că majorarea preţului gigacaloriei pentru abonaţii din Constanţa nu se justifică, în timp ce 13% au răspuns afirmativ.


 
Mai mult, unii constănţeni au ţinut să ne împărtăşească şi părerile lor, pe care le prezentăm mai jos:
 

„Este sfârşitul. Ce demenţi!“, a comentat Marian Gligorie.
 
„Ăştia sunt nişe cretini, care trebuie bătuţi cu funia udă în parcul Primăriei. Majorarea este un abuz ordinar, care nu are nicio explicaţie sau motivaţie“, crede Laurenţiu Dragomir.

 
„Toţi au gaze. Este o mărire nejustificată. RADET trebuie desfiinţat“, susţine Titi Butu.
 
„Doamne, ăştia nu mai au umanitate în ei? Iar aţi mărit gigacaloria, nemernicilor ce sunteţi. În fiecare lună măriţi cu câte 30 - 50 de lei, dar nu vă este ruşine de ce faceţi? De unde să mai plătim, că ne aduceţi în imposibilitate de plată a întreţinerii, pe ce bază faceţi voi aceste măriri? Ca să luaţi voi salariile cât mai mari? Aţi înnebunit de tot şi primarul acesta pe care l-am ales nu vede, nu aude? Ce face acolo, că nimic nu este în stare să facă pentru oraşul ăsta care arată jalnic!“, spune Emilia Moroianu.
 
„Cel mai mare preţ din România!“, susţine Roby K Beryk.
 
„Propun ca cei ce au votat nepăsarea să îmi plătească întreţinerea la iarnă. M-am săturat să stau să plătesc o grămadă pentru apa caldă, care vine după o oră de lăsat să curgă, pentru o căldură nu prea mare. Nu toţi avem gaze, că deh... ne urnim mai greu cu lucrările şi, pe lângă asta, nu toţi îşi permit o aşa investiţie. Ideea e că e exagerat de mult şi nu am înţeles niciodată de ce Constanţa a fost moţ cocoţ la preţuri faţă de ţară. Sunt cam umflate“, este de părere Alexandra Andreea Roman Paun.
 
„Nu, nu, nu... probabil se încearcă acoperirea unui furt“, crede Adriana Mărdărescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amânare în dosarul în care municipiul Constanța și Consiliul Local au fost date în judecată de lichidatorul judiciar al falimentarului RADET!

28 Feb 2024 900

Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

07 Oct 2023 3367

Termoficare Constanța anunță când revine apa caldă. Vezi dacă te afli printre cei vizați

14 Aug 2023 959

Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării

12 Jun 2023 2010

Al patrulea împrumut acordat pentru Termoficare Constanta SRL de la înființare! Restanțele de plată către Electrocentrale Constanța SA se apropie de 80 de milioane de lei(DOCUMENTE)

15 Feb 2023 1732

Încă o avarie la Constanța! Țâșnește apă fiartă din asfalt pe strada Semănătorului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jan 2023 2173

RADET Constanța, în faliment! Noul termen al dosarului, în aprilie

14 Jan 2023 2284

Proces pe circa nouă hectare de teren, din Constanța, pe masa judecătorilor de la Tribunal. Dosarul se deschide azi!

09 Jan 2023 1743

Mai există fezabilitate pentru noul CET promis constănțenilor?

24 Nov 2022 2134

Un fost candidat la Primăria Constanța s-a retras dintr-o firmă. Societatea a fost preluată de o rudă, ex-administrator al falimentarei RADET

01 Nov 2022 2544

Consiliul Local Constanța, dat în judecată de lichidatorul judiciar al RADET! Iată ce se cere

29 Oct 2022 1675

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

15 Sep 2022 4875

Avarie majoră pe rețeaua de apă caldă din municipiul Constanța. Nu a fost reluată furnizarea apei calde după revizia de două săptămâni

01 Sep 2022 2727

UPDATE Avarie Termoficare în municipiul Constanța în apropierea Spitalului de Boli Infecțioase. Mai multe cartiere, fără apă caldă (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jul 2022 3117

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 3700